muqa 900
vipa
driloni com
vala – old
Fillimi / Lajmet / 44 për qind e qytetarëve mendojnë se shkaktar të radikalizmit fetar janë kushtet ekonomike dhe interneti

44 për qind e qytetarëve mendojnë se shkaktar të radikalizmit fetar janë kushtet ekonomike dhe interneti

Ministria e Punëve të Brendshme  publikoi të dhënat e hulumtimit “Vlerësimi i gjerë i Perceptimeve mbi Radikalizimin në nivel të komunitetit në Kosovë”. Gjatë konferencës për medie u tha se 44 për qind e qytetarëve mendojnë se shkaktar të radikalizmit fetar janë kushtet ekonomike. 93 për qind e të anketuarve besojnë se rol vendimtar në radikalizmin e qytetarëve po luan interneti- Facebook, YouTube, dhomat e chatit ose forumet, janë parë si platformat më të përdorura për vet-radikalizim. Gjatë konferencës për medie gjithashtu u tha se në radikalizëm janë përfshirë qytetar të të gjitha kategorive të shoqërisë, burra dhe gra, të martuar dhe beqar, të rritur dhe të rinj, të arsimuar dhe të paarsimuar, të punësuar dhe të papunë, kriminelë dhe qytetarë pa të kaluar kriminale, thuhet në hulumtimin “Vlerësimi i gjerë i Perceptimeve mbi Radikalizimin në nivel të komunitetit në Kosovë” të mbështetur nga Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim.

Kontrolloni gjithashtu

Radio-Kosova e Lirë i dhuroi 100 libra Bibliotekës së FSK-së në Prishtinë

Radio-Kosova e Lirë i dhuroi 100 libra Bibliotekës së FSK-së në Prishtinë

Drejtoria e Radios-Kosova e Lirë, në kuadër të bashkëpunimit me Forcën e Sigurisë së Kosovës, ...