muqa 900
driloni com
vala – old
vipa
Fillimi / Kultura / Agim Vuniqi: Luftëtarët e lirisë, i harruam…!
Agim Vuniqi

Agim Vuniqi: Luftëtarët e lirisë, i harruam…!

 

…asnjëherë nuk mi mpiu dhëmbët rrushi i Rahovecit-Kosovë e lirë

…vetëm kujtesa e divizioneve të blinduara

Nuk vritet as venitet e shkreta jo…!

 

Disa kanë shkuar në pushim dhe pritet të vijnë…

lanë familjarët sërish me ndjenjë malli, u çmallën

Oh..ata edhe atje përmallen se lanë të tjerët këtu duke punuar

Athua sa është e rëndë pesha plotë mall dhe dheu-mëmë ?

…kanë marrë frymë kuq-zi, zi-kuq

 

Disa të tjerë këtu rrinë, punojnë, e ëndërrojnë shqip

dhe disa të tjerë që mbetën krejt këtu.., nuk i shohim

…se janë duke vuajtur,

Ne e shohim vetë mënyrën tonë të jetesës

 

E ata-luftëtarët e lirisë që “kanë shkuar..”, gati i harruam

…e trimat që luftuan…!?

A mund të falin përfilljet tona qesharake,

shumë të tjerë që kanë mbetur të humbur-zhdukur?

Kontrolloni gjithashtu

Ahmet Qeriqi

Kosova nuk ka regjisorë të njohur as aktorë profesionistë ta realizojë një film artistik për Adem Jasharin

Lajmi se në Kosovë do të gjirohet një film për legjendarin e UÇK-së, Adem Jashari ...