driloni com
vipa
rkl vala loja shperblyese
muqa 900
Fillimi / Lajmet / Ambasadori i Zvicrës në Kosovë, Jean-Hubert Lebet: Demarkacioni çështje e brendshme, qytetarët mos të presin para ambasadave
Ambasadori i Zvicrës në Kosovë, Jean-Hubert Lebet: Demarkacioni çështje e brendshme, qytetarët mos të presin para ambasadave

Ambasadori i Zvicrës në Kosovë, Jean-Hubert Lebet: Demarkacioni çështje e brendshme, qytetarët mos të presin para ambasadave

Ambasadori i Zvicrës në Kosovë, Jean-Hubert Lebet, tha se miratimi ose jo i demarkacionit me Malin e Zi është çështje e brendshme, por është e padrejtë që qytetarët të presin para ambasadave për marrjen e vizave, raporton Ekonomia Online. “Kjo është një çështje e brendshme. Ne trajtojmë çështjen e vizave dhe mund të them se nuk është një punë aspak e mirë çdo vit rritet gati jemi 37 mijë njerëz që presin para ambasadës për viza, ata nuk janë shumë të ri.

“Nuk jam i lumtur me këtë situatë, unë e përfaqësoj Zvicrën dhe nuk jam. këtu të ju sqaroj politikanëve se çfarë duhet të bëjnë. Në tërësi shpresoj një zgjidhje do të gjendet jo vetëm për demarkacionin por edhe çështjen e tjera që Kosova të marr në mënyrë të shpejt liberalizimin e vizave”. Për demarkacionin foli edhe kryeministri Ramush Haradinaj, ndonëse nuk komentoi se a do të kalojë marrëveshja në Kuvend apo jo.

I pari i ekzekutivit tregoi për ecurinë e punës së komisionit të ri për çështje e kufirit, duke mos komentuar të gjeturat, raporton EO. Këto dekarime Lebet e Haradinaj i bënë pas nënshkrimit të Amendamentit të Parë të Projekt Marrëveshjes, ndërmjet Qeverisë së Republikës së Kosovës dhe Qeverisë së Konfederatës Zvicerane, lidhur me Mbështetjen për Këshillin Ndërministror për Ujëra.

Kontrolloni gjithashtu

Më 22 shkurt 2018 hapet Ekspozita “Dëbimi i Shqiptarëve nga Sanxhaku i Nishit 1877-1878”

Më 22 shkurt 2018 hapet Ekspozita “Dëbimi i Shqiptarëve nga Sanxhaku i Nishit 1877-1878”

Me rastin e 140-vjetorit të dëbimit masiv të shqiptarëve nga Sanxhaku i Nishit, gjatë viteve ...