rkl vala loja shperblyese
vipa
driloni com
muqa 900
Fillimi / Analiza

Analiza

Jakup Krasniqi: Shqipëria dhe Kosova janë të lira aq sa i shpëtojnë robërimit nga politikanët e vet grabitçarë

Jakup Krasniqi

Duke lexuar librin e George Friedman-it “100 vitet e ardhshme” të botuar nga Shtëpia botuese “Plejad” në Tiranë në vitin 2010 më la një përshtypje të madhe qëndrimet dhe analizat e tij lidhur me Kontinentin Evropian. Shkoqitja e këtij segmenti nuk zhvlerëson tërësinë e temave që trajton ky autor në ...

Më shumë...

Ibish Neziri: Kosovës i ka mbetur aq pak tokë, tani pritet të zgjidhet edhe nyja gordiane e quajtur demarkacion

Ibish Neziri

Ka kohë që opinioni në Kosovë gjendet në një fushë, e cila pa ndërprerë bombardohet me kërcënime për pasoja të rënda për Kosovën, kërcënohet me izolim, me … , ku të gjenden tani gjithë ato fjalë për të ilustruar pasojat e mosratifikimit të demarkacionit me Malin e Zi. E gjithë ...

Më shumë...

Refik Havolli: Historia e aktiviteteve tregtare dhe distribuimi i produkteve në Kosovë nga shekulli i XV deri në ditët e sotme

Refik Havolli: Historia e aktiviteteve tregtare dhe distribuimi i produkteve në Kosovë nga shekulli i XV deri në ditët e sotme

Abstrakt      Ky punim synon të analizojë në mënyrë kronologjike tregtimin dhe distribuimin e produkteve të ndryshme në territorin e Kosovës. Kosova ishte dhe mbetet një vend atraktiv i të bërit biznes, por me kalimin e viteve ka ndryshuar mënyra e të bërit biznes varësisht prej kushteve dhe rrethanave ekonomike ...

Më shumë...

Ruzhdi Jashari: Na duhet rishikim në rrugëtimin tonë!

Ruzhdi Jashari

Në jetën tonë të përditshme, tashmë 18-vjeçare të pasluftës në Kosovë; strukturimi, organizimi dhe ndërtimi institucional i vendit, kaloi dhe po kalon nëpër shumë sfida dhe shumë të pa pritura, që qytetarët e këtij vendi nuk i pritën, e lëre më idealistët dhe ata që u sakrifikuan për këtë vend! ...

Më shumë...

Emrush Xhemajli: Në Kosovë po shkelen të drejtat dhe liritë e njeriut

Emrush Xhemajli

10 Dhjetori shënon Ditën Ndërkombëtare për Liritë dhe të Drejtat e Njeriut, ndërsa edhe në këtë vit  Kosovën e gjen me të paraburgosur e të dënuar politikë. Dita Ndërkombëtare për Mbrojtjen e Lirive dhe e të Drejtave të Njeriut e gjen Kosovën pa sjellë drejtësi për plagën më të dhimbshme ...

Më shumë...

Frank Shkreli: Shqipëria, drejt Lindjes apo drejt Perëndimit?

Frank Shkreli

Në takimin e nivelit të lartë për Ballkanin Perëndimor organizuar nga “Miqtë e Evropës” në Bruksel këtë javë, Kryeministri i Shqipërisë, Z. Edi Rama u ankua se Evropa nuk po ngutet të  anëtarësojë Shqipërinë në Bashkimin Evropian dhe deklaroi se përveç integrimit në Bashkimin Evropian, për Shqipërinë dhe për Ballkanin, ...

Më shumë...

RKL: Fushata që nuk po pushon asnjë ditë kundër kreut të luftës së UÇK-së dhe kundër vlerave të kësaj lufte

RKL

Fushata që nuk po pushon asnjë ditë kundër kreut të luftës së UÇK-së, kundër vlerave të kësaj lufte, kundër dëshmorëve e martirëve, kundër ish të burgosurve politikë, e stisur dhe e organizuar   nga një “front i bashkuar” i  ish-pushtetarëve jugosllavo-shqiptarë, i bijve dhe bijave të tyre, ka marrë përmasa tani ...

Më shumë...

Bardhyl Mahmuti: Me gjepura nuk hidhet poshtë raporti i ekspertëve!

Bardhul Mahmuti

Në intervistën ekskluzive për emisionin “Rubikon” të datës 5 dhjetor, Ambasadori i amerikan, Greg Delawie u prononcua për shumë tema aktuale që lidhen me çështjet e brendshme të Kosovës dhe raportet e Kosovës me fqinjët. Nga të gjitha temat e trajtuara në këtë intervistë çështja e Marrëveshjes për përcaktimin e ...

Më shumë...

Xhevat Bislimi: Për 18 vjet nuk pushuan tendencat dhe fushata për përbaltur e dënuar luftën e UÇK-së

Xhevat Bislimi

Që nga përfundimi i Luftes në Kosovën e Shqiperise nuk pushuan tendencat, perpjekjet dhe angazhimet për ta denigruar dhe dënuar Luften e UÇK-së dhe të kombit shqiptar për çlirimin e Kosovës dhe të krahinave tjera të pushtuara të Shqiperisë… Nisi me UNMIK-un dhe vazhdoi me te per gati dhjete vite ...

Më shumë...

Frank Shkreli: Shqiptarët e Trumpit godasin Serbinë

Frank Shkreli

Ditët e fundit një gazetë serbe, shkruante se  shqiptarët e Trumpit po godasin Serbinë. Është fjala për dy vëllezër shqiptarë nga Kosova të cilët kanë punuar në Pentagon dhe tani punojnë në Shëpinë e Bardhë. Ata janë vëllezërit Ylber dhe Ilir Bajraktari për të cilët, në fakt, një vit e ...

Më shumë...

Prof. dr. Hakif Bajrami: Tradhtia nuk po vdes por po merr ves, mund ta ndalin vetëm politikanët patriotë

Prof. dr. Hakif Bajrami

Gjatë vitit që po shkon (2017), Vetëvendosja doli në skenën politike të Republikës Kosovës më fuqishëm se kurrë më parë, duke zhevshur çdo tradhti dhe antikombatarizëm, por duke i joshë edhe kozmopolitët më të përbetuar, se kjo “parti është e ardhmja e shtetit më të ri në Evropë”.  Po, po ...

Më shumë...

RKL: Cilat janë disa nga “pallavrat” e Kadri Veselit?

RKL

Tashmë jemi mësuar dhe imunizuar me zhargonet dhe fjalët e papërgjegjshme, që përditë nxjerrin nga goja shumë nga politikanët e Kosovës, mjerisht edhe përfaqësuesit e institucioneve, të cilët jo vetëm nuk u vënë fare karar fjalëve, por i nxjerrin nga goja, shpeshherë madje pa asnjë artikulim të domosdoshëm higjenik. Prijatari ...

Më shumë...

Bahri Bivolaku: Broçkullat e Bulliqit e të Grudës me shokë

Bahri Bivolaku

Nëse vijëzimi i kufirit sipas modalit të zonave kadastrale të komunave, të cilat e bëjnë shtetin e Kosovës  të përcaktuar me marrëveshjen e Kumanovës dhe Planit të Ahtisarit, krejt kjo vihet në pikëpyetje apo në rinegocim në bazë të asaj që po kërkon Bulliqi me shokë, çfarë do të ndodhë ...

Më shumë...

Jakup Krasniqi: Disa pyetje për nënshkruesit e Marrëveshjes së Demarkacionit me Malin e Zi

Ish-kryetari i Kuvendit të Kosovës, Jakup ​Krasniqi: Është mjeshtri ta kontrollosh situatën e dalë jashtë kontrollit!

Një fjalë e popullit thotë: “Fjalët kallaballëk janë fukarallëk”. Kjo me shtyri që mos të shfaq asnjë fije të qëndrimit tim, por t’i bëjë disa pyetje, atyre që e nënshkruan Marrëveshjen me Malin e Zi në Vjenë, si edhe të gjithë atyre që po e mbështesin atë. Do të jam ...

Më shumë...

Agim Vuniqi: Balsamimi i figurave politike dhe krijimi i mitit si histeri per njeriun e “pavdekshem”

Agim Vuniqi

Nje njeri i zakonshem, intelektual, lider i shqiptareve te Kosoves ne periudhen e roberise se plote te saj, dhe i perpjekjeve te tij per ringritje kulturore dhe politike ne kushte okupimi te rende, asesi president shteti, sepse nuk ka pasur shtet tjeter perveq Serbise, e cila ka pasur policine, ushtrine ...

Më shumë...

Bedri Islami: Pse dhe kush i ka zhdukur dosjet e bashkëpunëtorëve të UDB-së në Shqipëri?

Bedri Islami

Zhdukja e dosjeve që kishin lidhje me veprimtarinë e agjentëve jugosllavë në shtetin shqiptar i interesonte atyre që i zhdukën: pshtetarëve të pas marsit 1992, lidhjet e të cilëve, edhe atëherë edhe tani, kanë qenë e vazhdojnë njëlloj të përzemërta me një lob të fuqishëm pro serb në Prishtinë, për ...

Më shumë...