muqa 900
vipa
driloni com
rkl vala loja shperblyese
Fillimi / Botimet

Botimet

Mexhid Yvejsi: Doli nga shtypi libri: “Tarikati Islam-Helveti te shqiptarët”, i autorit, Alban Dobruna

Mexhid Yvejsi: Doli nga shtypi libri: “Tarikati Islam-Helveti te shqiptarët”, i autorit, Alban Dobruna

Në javën e parë të muajit të fundit, dhjetor, 2017, doli  nga shtypi libri me titull ‘TARIKATI  ISLAM HALVETI TE SHQIPTARËT’  nga dr. Alban Dobruna, botoi INSTITUTI I HISTORISË, Prishtinë, 2017. Kush është dr.Alban Dobruna?     Alban Dobruna lindi në Gjakovë më  6.06.1984.      Në vitin 1998 përfundoi Shkollën Fillore ...

Më shumë...

Fatmir Graiçevci: “Çlirimtarët dhe mercenarët” një roman që troket në ndërgjegjen kombëtare dhe humane

Clirimtaret dhe Mercenaret - Ahmet Qeriqi

 Të rralla janë romanet që të bëjnë t’i lexosh me një frymë e edhe më të rrallë shkrimtarët që krijojnë vepra të tilla. Për fatin tonë të mirë, ka kohë që letërsisë sonë i është shtuar një libër i tillë sikur është romani “Mercenarët dhe Çlirimtarët” i studiuesit, shkrimtarit, përkthyesit, ...

Më shumë...

Bardhosh Gaçe: Libri i Harallamb Kotës “Koço Kota – Për një Shqipëri Oksidentale” një ridimensionim i leximit real të historisë shqiptare

Sado që kohët kanë ecur përpara, kanë lëvizur me një progres të habitshëm, janë zbuluar arkiva shtetërore, arkiva familjare, na kanë ardhur në kronikat e të vërtetave dokumente dhe opinione jashtëzakonisht me vlera të nevojshme, në opinionin vlerësues njerëzor dhe të vërtetave historike është shtuar referenca e anashkaluar, mohuar dhe ...

Më shumë...

Doli në qarkullim libri “FTESË NGA FUSHËBARDHA” i autorit, Zeqir Cama. poezi, tregime, publicistikë…

Doli në qarkullim libri “FTESË NGA FUSHËBARDHA” i autorit, Zeqir Cama. poezi, tregime, publicistikë...

Ngrehinën e këtij libri e kisha piketuar me kohë në mendje, sepse gjithë lëndën e ndërtimit, qerestenë, gurët e gëlqeren, e kisha safi prej vëndlindjes, Fushëbardhës, po kur mendova t’i hidhja çatinë, u ndodha para një të papriture të këndshme që ta bien vetëm miqtë e vërtetë, ata që i ...

Më shumë...

Qazim D. Shehu: Romani “Sekreti i dashurisë”, i autorit, Sokol Pepkolaj trajton aspekte të realitetit shqiptar të vitit të zi, 1997

Qazim D. Shehu: Romani "Sekreti i dashurisë", i autorit, Sokol Pepkolaj trajton aspekte të realitetit shqiptar të vitit të zi, 1997

Romani “Sekreti i dashurisë”i autorit të talentuar Sokol Pepkolaj, trajton aspekte të realitetit të trishtë shqiptar në një vit të zi, siç ishte viti 1997, pasojat e të cilit ndihen edhe sot, e me sa duket, do të vazhdojnë për një kohë të pacaktuar. Edhe pse i referohet një viti, ...

Më shumë...

Agron Shele: Poezia e Fejzi Muratit, si natyrshmëri dhe vizion bashkëkohor

Agron Shele: Poezia e Fejzi Muratit, si natyrshmëri dhe vizion bashkëkohor

  Kontakti me poezinë e autorit Fejzi Murati është i hershëm, është një nga ato takime ku vargjet kumbojnë gjatë në memorie dhe mbeten përherë mozaik i hapur për tu zhbiruar, por dhe depërtuar në gjuhën e imazheve, ngjyrimeve dhe ndjesive të holla estetike. Vargjet e lira variojnë në atë ...

Më shumë...

Albert Zholi: “Bashkë me fundvitin” një roman me vlera e atristiuke, i autorit Fation Pajo

Albert Zholi: “Bashkë me fundvitin” një roman me vlera e atristiuke, i autorit Fation Pajo

“Bashkë me fundvitin” është romani i fundit i autorit Fation Pajo. Një roman që përcjell mesazhe dashurie, krenarie dhe mirësie. Në këtë roman autori mundohet të përcjellë një temë nga më ngacmueset për realitetin shqiptar, atë të emigracionit. Gjithë librat me këtë tematikë, aktualisht janë ndër temat më të suksesshme, ...

Më shumë...

Shkëlqim Millaku: “E folmja e Karadakut të Shkupit”, e prof. dr. Asllan Haminit, monografi shteruese me vlerë për dialektologjinë shqiptare

Shkëlqim Millaku: "E folmja e Karadakut të Shkupit", e prof. dr. Asllan Haminit, monografi shteruese me vlerë për dialektologjinë shqiptare

Asllan Hamiti është gjuhëtar e profesor i dalluar. Ka marrë pjesë në hartimin e planeve dhe të programeve mësimore të gjuhës shqipe për ciklin parauniversitar dhe universitar në Maqedoni, në disa projekte hulumtuese, profesionale vendore e regjionale si dhe në shumë konferenca shkencore ndërkombëtare për gjuhën, letërsinë dhe kulturën shqiptare. ...

Më shumë...

Adil Fetahu: Një jetë e shumë histori

Adil Fetahu: Një jetë e shumë histori

Dr.sc. Hysni Bytyçi: “Shtigje jete – kronikë”, botoi “Shkëndija”, Prishtinë, 2016) Libri  autobiografik i avokatit më të njohur bashkëkohor shqiptar, Hysni Bytyçi, edhepse aq voluminoz (678 faqe), lexohet me ëndje e lehtësi, dhe të shpie nëpër kohë, ngjarje e situata interesante, të një periudhe më se shtatëdhjetëvjeçare. Lexuesve të brezit ...

Më shumë...

Nga Shtëpia Botuese ‘Morava”, doli në qarkullim libri i Albert Zholit me titull: “Reshat Arbana “Artist i Popullit” -Monografi (libri 21)

Nga Shtëpia Botuese 'Morava", doli në qarkullim libri i Albert Zholit me titull: “Reshat Arbana "Artist i Popullit" -Monografi (libri 21)

Tek e sheh ashtu si një div, me zërin që bredh furishëm si ndër bjeshkët në furtunë, të duket se ai njeri është shqiponjë, është hy, është vetë natyra. Magjia e zërit, statura e tij fizike, jehona e shpirtit, përbëjnë një organikë, që i kanë sjellë vend nga më të ...

Më shumë...

Doli nga shtypi libri, “Studime gjuhësore dhe publicistike” i autorit, mr. Sheremet Krasniqi

U përurua libri, “Studime gjuhësore dhe publicistike” i autorit, Sheremet Krasniqi

Më 15 shtator 2017, në amfiteatrin e Bibliotekës Kombëtare, “Pjetër Bogdani”, në Prishtinë, u përurua  libri, “Studime gjuhësore dhe publicistike” i autorit, mr. Sheremet Krasniqi. Për librin kanë folur prof. dr. Zymer Neziri,  i cili çmoi  lartë këtë vepër voluminoze, ku autori ka prezantuar shkrime të ndryshme publicistike, vështrime e ...

Më shumë...

Doli nga shtypi libri, “Masakra e Reçakut krim kundër njerëzimit”, botuar në gjuhën shqipe dhe në gjuhën angleze

Doli nga shtypi libri, “Masakra e Reçakut krim kundër njerëzimit”, botuar në gjuhën shqipe dhe në gjuhën angleze

Në sallën e Bibliotekës Kombëtare “Pjetër Bogdani”, në Prishtinë, u përurua libri “Masakra e Reçakut krim kundër njerëzimit”, grup autorësh.  Librin në gjuhën shqipe dhe në gjuhën angleze e ka botuar, “Insituti për Hulumtimin e Krimeve të Luftës”. Ky libër për herë të parë është botuar në Shtime, në vitin ...

Më shumë...

Sokol Bashota: “Unë jam në çdo vend”, një libër kushtuar shkrimtarit, poetit dhe reporterit të luftës së UÇK-së, Tahir Desku

Sokol Bashota: “Unë jam në çdo vend”, një libër kushtuar shkrimtarit, poetit dhe reporterit të luftës së UÇK-së, Tahir Desku

Tahir Desku, ashtu sikurse ka shkruar në një titull poezie, ishte në çdo vend, në çdo vend të Kosovës, për të cilën, me profesionin e vet të gazetarit të luftës, raportoi për medie vendore dhe të huaja për betejat e ushtarëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, për luftën e tyre ...

Më shumë...

Safet Hyseni: Metaforë e menduar në qetësinë e mendjes që vallëzon me erën nëpërmjet valëve të shpirtit

(Një vështrim mbi librin më të ri të Kaltrina VB Hoti “Mos e prek”)  Duke lexuar librin më të ri të shkrimtares, Kaltrina Hoti s’ke si të mos nxitohesh e të thuash, se arti dhe mendimi mund të bëhen bashkudhëtar të denjë në një ide hyjnore, siç është atdhedashuria. Në ...

Më shumë...

Prof. dr. Bernard Zotaj: Tabllo tronditëse e dramës së dhembshme të shqiptarëve në librin e Albert Zholit, ” Ikja e madhe”

Prof. dr. Bernard Zotaj: Tabllo tronditëse e dramës së dhembshme të shqiptarëve në librin e Albert Zholit, " Ikja e madhe"

Ditë më parë autori i librit “Ikja e madhe” më ftoi në një takim dhe më dhuroi botimin e dytë të këtij libri, pas 20 vite nga botimi i parë, të botuar në Athinë në vitin 1997. Në faqet librit të autorit Albert Zholi, të cilin e shfletova me vëmendje ...

Më shumë...

Frank Shkreli: Në Tiranë u përurua libri: “Shqiptarët në qytetërimin Perëndimor” i autorit, Bardhyl Ukcamaj

Më 31 korrik 2017,  Shtëpia botuese “Princi” dhe “Albanian Tourism Magazine” organizuan në Tiranë promovimin e librit “Shqiptarët në qytetërimin Perëndimor” me autor Bardhyl Ukcamaj, MS. Bardhyl Ukcamaj është i njohur si publicist dhe aktivist i të drejtave të njeriut, dekoruar me medaljen “Pishtar i Demokracisë” për kontributin e tij ...

Më shumë...