vipa
driloni com
rkl vala loja shperblyese
muqa 900
melodia 10 vjet shtet
Fillimi / Lajmet / Carles Puigdemont: Nuk do të pranoj planin e Madridit, për të imponuar sundimin e drejtpërdrejtë në Katalunja
Carles Puigdemont: Nuk do të pranoj planin e Madridit, për të imponuar sundimin e drejtpërdrejtë në Katalunja

Carles Puigdemont: Nuk do të pranoj planin e Madridit, për të imponuar sundimin e drejtpërdrejtë në Katalunja

Kryetari i Katalunjës Carles Puigdemont thotë se nuk do të pranojë planin e Madridit, për të imponuar sundimin e drejtpërdrejtë në rajon. Ai ka kërkuar nga Parlamenti rajonal të mblidhen dhe të veprojnë në përputhje me rrethanat. Vendimin e Madridt për shpërbërjen e qeverisë së vendit, e përshkroi si sulmin më të keq në institucionet e Katalonisë që nga diktatura e përgjithshme e Francos në vitet 1939-1975, duke pohuar se me këtë vendim autonomia rajonale u shpërbë.”Unë i kërkoj Parlamentit të takohet në një seancë plenare, gjatë së cilës ne përfaqësuesit e qytetarëve, do të mund të vendosim për përpjekjen për të likuiduar qeverinë dhe demokracinë tonë, dhe të veprojmë në përputhje me rrethanat”, tha Puigdemont për mediet.

Kontrolloni gjithashtu

Rexhep Qosja

Profesor, dr. Rexhep Qosja e ka refuzuar “dekoratën” e kryetarit Hashim Thaçi

Edhe profesor, dr. Rexhep Qosja e ka refuzuar “dekoratën” e kryetarit Hashim Thaçi, të cilën ...