muqa 900
vipa
vala – old
mbpzhr
driloni com
Fillimi / Historiku

Historiku

Dëshmorët e rënë prej 27 mars deri më 2 maj të vitit 1999 në mbrojtje të pozicioneve nga ku emetonte RKL

Në mbrojtje të pozicioneve të Rrafshnaltës, të SHP të UÇK-së të instititucioneve informative të luftës dhe të popullatës së zhvendosur përreth vend emetimit të Radios dhe të Agjencisë prej 1 prill deri më 11 qershor të vitit 1999, kanë rënë dëshmorë: ELBASAN JAKUP BERISHA 16-vjeçar, është vrarë nga predhat e ...

Më shumë...

Radio-Kosova e Lirë, një histori autentike e informimit në luftë e në liri

Vendimin për themelimin e Radios-Kosova e Lirë dhe të Agjencisë së lajmeve Kosovapress, e ka marrë Shtabi i Përgjithshëm i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, në një mbledhje të mbajtur, më 13 nëntor të vitit 1998. Nisma për të hapur një radiostacion të luftës doli nga disa anëtarë të Shtabit të ...

Më shumë...

Bashkëpunëtorët e përhershëm dhe të përkohshëm të RKL-së

RKL

Ahmet Qeriqi: Bashkëpunëtorët e përhershëm  dhe të përkohshëm të  RKL-së Radio-Kosova e Lirë ka filluar transmetimin më 4 janar të vitit 1999, në kohën e luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës. Vendimin për këtë medium elektronik të luftës e kishte marrë Shtabi i Përgjithshëm i UÇK-së më 13 nëntor të ...

Më shumë...

Botimet e Radios-Kosova e Lirë prej vitit 1999 deri në vitin 2015

Panairi i librit “Prishtina 2016” nuk ka vend për botimet e Radios-Kosova e Lirë dhe të Redaksisë, “Dëshmorët e UÇK-së”

Radio-Kosova e Lirë, e themeluar me vendim të Shtabit të Përgjithshëm të UÇK-së, më 13 nëntor 1998, përveç transmetimit të programit prej  4 janarit të vitit 1999 e deri më sot, përhapjes së fjalës së lirë  dhe  zërit autentik çlirimtar, ka botuar edhe një dyzinë librash: Arkivin e Radios së ...

Më shumë...

RKL: Marshi i UÇK-së, një kompozim i kohës së luftës

Antena RKL

Me rastin e fillimit të transmetimit të Radios-Kosova e Lirë, më 4 janar të vitit 1999, në malet e fshatit Berishë të Rrafshnaltës së Drenicës Jugore, ishin vënë në lëvizje sa e sa luftëtarë, gazetarë e veprimtarë të dalluar, të cilët kishin shprehur gatishmëri për ta  ndihmuar Radion dhe Agjencinë, ...

Më shumë...

Në 16-vjetorin e RKL-së, mirënjohje, urime e përshëndetje nga dëgjuesit e mbështetësit…

RKL

Për 16-vjetorin e fillimit të transmetimit të programit  të Radios-Kosova e Lirë, Organizata e Veteranëve të Luftës së UÇK-së, në manifestimin me rastin e  Ditës së Veteranit,më 30 dhjetor 2014, Radios Kosova e Lirë i ka ndarë  një Mirënjohje”  “Për mbrojtjen e vlerave të luftës së UÇK-së”. Po në këtë ...

Më shumë...

Prof. Dr. Nusret Pllana: Radio-Kosova e Lirë dhe UÇK-ja

Lufta e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës e kishte zërin e saj. Ishte Radio “Kosova e Lirë”. Ishin gjashtë muaj jete të kësaj radioje në luftë, por nuk ka kohë në botë që i mat këta gjashtë muaj me kohën reale që mbush ditët, javët, muajt. Sepse, gjashtë muaj të Radios ...

Më shumë...

Demaçi: Zëri i madh i një Radioje të vogël

(Fjala e simbolit të rezistencës kombëtare, Adem Demaçi, në 15-vjetorin e Radios-Kosova e Lirë) Vëllezër e motra! Zonja e zotërinj! Bashkëluftëtarë të mi! Ju drejtohem të gjithë juve,  që në çfarëdo mënyre keni ndihmuar luftën tonë çlirimtare, qëndresën tonë kundër të gjithë atyre, që asnjë herë nuk u pajtuan me ...

Më shumë...

Dilaver Goxhai: Radio-Kosova e lirë mbijetoi falë përkushtimit dhe besimit në fitore

Është kënaqësi dhe gëzim i madh për mua që më jepet rasti të përshëndes sot me rastin e 15 vjetorit të Radio Kosova e Lirë dhe Agjencisë Kosova Press. Në historinë e lavdishme të Luftës Çlirimtare të Kosovës ka shumë ngjarje e data të shënuara, por 4 Janari i vitit ...

Më shumë...

Fjala e drejtorit të Radios-Kosova e Lirë, Ahmet Qeriqi në shënim të 15-vjetorit të Radios

Ju përshëndes dhe ju falënderoj nga zemra që keni ardhur për të marrë pjesë në shënim të 15-vjetorit të Radios-Kosova e Lirë. Kjo datë shënon edhe fillimin nga puna   të Agjencisë së lajmeve Kosovapress Kaluan 15 vjet, të gjitha vite të rënda, por edhe vite krenarie e rritjeje, vite që ...

Më shumë...