vala – old
muqa 900
driloni com
vipa
Fillimi / Lajmet / Hoxhaj: Bosnja nuk ka politikë të jashtme të pavarur, ajo është direkt e varur nga Beogradi
Zëvendës-kryeministri, Enver Hoxhaj: Çfarëdo ndryshimi i kufijve në Ballkan hap kutinë e Pandorës

Hoxhaj: Bosnja nuk ka politikë të jashtme të pavarur, ajo është direkt e varur nga Beogradi

Zëvendës-kryeministri i  Kosovës, Enver Hoxhaj, ka thënë se duke mos e ftuar Kosovën në takimin e vendeve të Ballkanit Perëndimor, Bosnja po promovon vlera anti-Evropiane dhe politikë përjashtuese e cila e dëmton bashkëpunimin rajonal. Madje, Hoxhaj e ka quajtur këtë sjellje të Bosnjës dëshmi se Bosnja nuk ka politikë të jashtme të pavarur, por që kjo është direkt e varur nga Beogradi.  Hoxhaj ka mirëpritur edhe reagimin e Ministrit të Punëve të Jashtme të Shqipërisë, Ditmir Bushati, dhe zëvendëskryeministrit të Maqedonisë, Bujar Osmani, të cilët me të marrë vesh që nuk ka ftesë për Kosovën, kanë anuluar pjesëmarrjen në këtë takim.

Kontrolloni gjithashtu

Ministri i Punëve të Jashtme të Kosovës, Behxhet Pacolli bashkëbisedim me 75 europarlamentarët

Ministri i Punëve të Jashtme, Behxhet Pacolli bashkëbisedon me 75 europarlamentarë në Bruksel

Zëvendëskryeministri dhe ministri i Punëve të Jashtme të Kosovës, Behxhet Pacolli, sot në Bruksel, ka ...