muqa 900
vala
vipa
Fillimi / Intervista

Intervista

Ermir Dizdari: Dirigjentët, nxorën në dritë botën shpirtërore të muzikantëve

Ermir Dizdari: Dirigjentët, nxorën në dritë botën shpirtërore të muzikantëve

(Dirigjenti, “Mjeshtri i Madh”, Ermir Dizdari, tregon historinë e dirigjentëve të Bandave, Fanfarave, TKOP, Filarmonisë, Ansamblit.   Intervistoi për Albanian Free Press: Albert Z. ZHOLI) Për dirigjentët flitet shumë, por pak dihet për ta. Kur shkon në Opera apo njihesh me korin e disa institucioneve muzikore, befasohesh se si një dirigjent ...

Më shumë...

Albert Z. Zholi, Njazi Nelaj: Flet ish-piloti i klasit të parë Çobo Skënderi

Albert Z. Zholi, Njazi Nelaj: Flet ish-piloti i klasit të parë Çobo Skënderi

Flet ish-piloti i klasit të parë Çobo Skënderi: Në disa raste kam devijuar itinerarin e përcaktuar të fluturimit. Si theva qeramidhet mbi shtëpinë e një shoku. “Akrobacia e ndaluar” që trembi dhentë dhe dhitë e fshatit. Fluturimi historik në paradën ushtarake të 29 nëntorit 1959 Çobo Skënderi u lind më ...

Më shumë...

Ermira Babamusta: Intervistë me shkrimtaren dhe poeten, Veneta Çallpani

Ermira Babamusta: Intervistë me shkrimtaren dhe poeten, Veneta Çallpani

Shkrimtarja dhe poetja nga Bajram Curri, Veneta Çallpani ka filluar të botojë në një moshë shumë të re. Në moshën 13 vjeçare boton romanin e parë “Hëna dhe Yjet dashurohen”.  Tema e trajtuar i kalon kufinjtë e moshës së saj, prandaj libri pritet shumë mirë jo vetëm nga moshatarët e saj, ...

Më shumë...

Afërdita Pepkola: Këngët e mërgimit ndezin emigrantët

Këngëtarja, Afërdita Pepkola ka vite që jeton në Amerikë, por zemrën nuk e ndan nga atdheu. Dhe aty në Amerikën e largët këndon shqip, realizon klipe shqip dhe të gjitha këngët e reja, të gjithë kërcimtarët, por dhe ata që përbëjnë klipin e saj janë me veshje popullore. Fjala është ...

Më shumë...

Ermira Babamusta: Ardian Kadriu: Mjeshtri i Skulpturës dhe Skenës

Ermira Babamusta Ardian Kadriu Mjeshtri i Skulpturës dhe Skenës

Ardian Kadriu me mjeshtëri krijon art ku derdh shpirtin dhe talentin nëpërmjet imagjinatës së tij. Fantazia vepruese e artistit të suksesshëm nga Maqedonia është influencuar nga guximi për krijimtari dhe dëshira për ngjallur emocione nëpërmjet artit. Ka mbajtur ekspozita të veçanta për skulptura të jetësuara me argjil, dru, gur dhe ...

Më shumë...

Ermira Babamusta: Intervistë me aktorin e talentuar Mirsad Abazi

Ermira Babamusta: Intervistë me aktorin e talentuar Mirsad Abazi

Aktori i mirnjohur Mirsad Abazi pati një sukses të jashtëzakonshëm në New York me filmin “A Long Way Home” me regji të Ibër Dearit. Filmi “A Long Way Home” triumfoi në New York dhe fitoi çmimin “Regjia më e mirë” te festivali që u zhvillua në Maj “New York Albanian ...

Më shumë...

Erlinda Kasaj: Intervistë me Olger’t Rakipllarin, themeluesi i Qendrës Kulturore ASA

Erlinda Kasaj: Intervistë me Olger’t Rakipllarin, themeluesi i Qendrës Kulturore ASA

Vrapim për të shkuar në piedestal! I riu në sfidë me gjithçka për të arritur majën e ajsbergut! Durimi ka qënë i hidhur por ka sjell fruta të ëmbla për Olger’t Rakipllari-n! Olger’t Rakipllari njihet si themeluesi i Qëndrës Kulturore ASA, por sa e sa shumë gjëra të tjera pa ...

Më shumë...

Arjeta Perlushkaj: Intervistë me Marko Kepin, kryetar i organizatës: “Rënjët Shqiptare”

Arjeta Perlushkaj: Intervistë me Marko Kepin, kryetar i organizatës: “Rënjët Shqiptare”

“Rënjët Shqiptare” identifikohet me “Paradën Shqiptare” në Amerikë    Perlushkaj: Sa vite ka “Rrënjët Shqiptare-Albanian Roots”? Kepi: Këtë vit “Rrënjët Shqiptare-Albanian Roots” mbush plot 9 vjeç.   Nga se u nis “Rrënjët Shqiptare” dhe e kujt ishte idea e vënies së këtij emri? Ishim një grup të rinjsh që donim ...

Më shumë...

Intervistë me Vjollca Haxhollin, bijën e dëshmorit, Zahir Haxholli, pjesëtar i Brigadës 153 të ZOK-ut

Intervistë me Vjollca Haxhollin, bijën e dëshmorit, Zahir Haxholli, pjesëtar i Brigadës 153 të ZOK-ut

 RKL: Vjollcë e nderuar mirë se vini në Radion Kosova e Lirë Vjollca Haxholli: Mirë se ju gjeta Faleminderit, ju falënderoj shumë për ftesën   RKL: Në cilën moshë keni qenë Ju dhe motrat e vëllezërit Tuaj  kur ka rënë  dëshmor, babai Juaj,  Zahir Haxholli Vjollca Haxholli: Kur babi ynë ...

Më shumë...

Albert Z. Zholi: Flet Presidenti i Shoqatës “Aulona Folk Festival”, Sejmen Gjokoli

Albert Z. Zholi: Flet Presidenti i Shoqatës "Aulona Folk Festival", Sejmen Gjokoli

“Aulona Folk Festival”, në edicionin e 9-të, tregoi vlerat e rralla të folklorit -Një Festival unik, I mirëorganizuar dhe me një performacë të rrallë. Kështu u cilësua nga specialistët e folklorit “Aulona Folk Festival”, në edicionin e 9-të, Por sipas z. Gjokoli. prioritet mbetet zgjerimi i gjeografisë së shteteve pjsëmarrëse ...

Më shumë...