vala – old
muqa 900
driloni com
vipa
Fillimi / Lajmet / Ivan Krastev: Rusia, Kina dhe Turqia mund të krijojnë trazira në rajonin e Ballkanit
Ivan Krastev: Rusia, Kina dhe Turqia mund të krijojnë trazira në rajonin e Ballkanit

Ivan Krastev: Rusia, Kina dhe Turqia mund të krijojnë trazira në rajonin e Ballkanit

Ivan Krastev, drejtori i Qendrës Liberale të Strategjive në Sofje të Bullgarisë nis analizën e tij për “The Guardian”, ku paralajmëron për rrezikun që i kanoset Bashkimit Europian nga Ballkani nëse nuk vepron shpejt. Premtimi i dhënë për anëtarësim për vendet e rajonit është i mirëpritur, vijon ai, por Rusia, Kina dhe Turqia mund të krijojnë trazira nëse ky premtim mbetet vetëm në letër. Bashkimi Europian është i papërgatitur që të përshtatet në një botë ku është rikthyer gjeopolitika, ku qeveritë, ashtu edhe një pjesë e madhe e publikut, janë më shumë të shqetësuara për kufijtë e territoret dhe suksesin e masin më shumë me krenarinë kombëtare, sesa rritjen ekonomike dhe të mirëqenies.

 

 

Kontrolloni gjithashtu

Ministri i Punëve të Jashtme të Kosovës, Behxhet Pacolli bashkëbisedim me 75 europarlamentarët

Ministri i Punëve të Jashtme, Behxhet Pacolli bashkëbisedon me 75 europarlamentarë në Bruksel

Zëvendëskryeministri dhe ministri i Punëve të Jashtme të Kosovës, Behxhet Pacolli, sot në Bruksel, ka ...