muqa 900
vala – old
vipa
driloni com
Fillimi / Lajmet / Krimineli i luftës, Vinko Pandureviq ekspert i Marko Gjuriqit, lidhur me dialogun e brendshëm për Kosovën
Krimineli i luftës, Vinko Pandureviq ekspert i Marko Gjuriqit, lidhur me dialogun e brendshëm për Kosovën

Krimineli i luftës, Vinko Pandureviq ekspert i Marko Gjuriqit, lidhur me dialogun e brendshëm për Kosovën

Dialogu i brendshëm i Serbisë për Kosovën ka bërë që të mbahen tryeza të rrumbullakëta, nga drejtori i Zyrës për Kosovë, Marko Gjuriq (i cili është gjithashtu kryetar i Grupit Punues për Dialogun e Brendshëm). Ata janë të zënë  me diskutime dhe propozime, me qëllim të zgjidhjes së çështjes së Kosovës, për të cilën përfaqësuesit serbë kanë vendosur vetë. Në mesin e ekspertëve, të një tarafi të tillë, Marko Gjuriq ka zgjedhur edhe Vinko Pandureviqin, një kriminel i dënuar i luftës. Pandureviç ishte komandant i Brigadës së Trupave të Drinës të Ushtrisë së Republikës Serbska, në Zvornik, ku  mori pjesë në sulmin kundër  Srebrenicës, në korrik të vitit 1995 dhe okupimin e enklavës nën mbrojtjen e Kombeve të Bashkuara. Tribunali i Hagës e dënoi me 13 vjet burg për “vrasje, krime kundër njerëzimit dhe shkelje të ligjeve dhe zakoneve të luftës, për akte çnjerëzore, transferimin e dhunshëm të popullsisë, për ndihmën dhe nxitjen e shfarosjes së myslimanëve boshnjakë. Ai u gjet gjithashtu fajtor për ndihmën dhe nxitjen e vrasjes së dhjetë myslimanëve  të plagosur, në spitalin Milic. (Tomislav Markoviq, Al-Xhazira).

Kontrolloni gjithashtu

Ministri i Punëve të Jashtme të Kosovës, Behxhet Pacolli bashkëbisedim me 75 europarlamentarët

Ministri i Punëve të Jashtme, Behxhet Pacolli bashkëbisedon me 75 europarlamentarë në Bruksel

Zëvendëskryeministri dhe ministri i Punëve të Jashtme të Kosovës, Behxhet Pacolli, sot në Bruksel, ka ...