vipa
driloni com
vala – old
Fillimi / Lajmet / Kryetari, Hashim Thaçi mirëpret miratimin e ligjit për gjuhën shqipe nga Kuvendi i Maqedonisë
Kryetari i Kosiovës, Hashim Thaçi mirëpret miratimin e ligjit për gjuhën shqipe nga Kuvendi i Maqedonisë

Kryetari, Hashim Thaçi mirëpret miratimin e ligjit për gjuhën shqipe nga Kuvendi i Maqedonisë

Kryetari i Kosovës Hashim Thaçi, ka mirëpritur miratimin e ligjit për përdorimin e gjuhës shqipe si gjuhë zyrtare nga parlamenti i Maqedonisë. Sipas tij miratimi i këtij ligji është një e arritur e lartë demokratike për këtë shtet fqinj, që ndër të parët njohu pavarësinë e Kosovës.

“Rritja e të drejtave politike të shqiptarëve në Maqedoni garanton edhe më shumë unitetin qytetar dhe etnik të republikës fqinje. Përgëzojmë qytetarët shqiptarë për këtë të arritur politike, administrative dhe kulturore”, ka shkruar Thaçi. Ai ka shtuar se miratimi i këtij ligji është një hap i rëndësishëm i zbatimit të Marrëveshjes së Ohrit dhe forcon edhe më shumë bashkëjetesën dhe perspektiven evropiane të Maqedonisë.

Kontrolloni gjithashtu

Kryeparlamentari Veseli propozoi që rruga: Klinë e Eperme- Komoran, të mbajë emrin e Shaban Polluzhës

Kryeparlamentari Veseli propozoi që rruga: Klinë e Eperme- Komoran, të mbajë emrin e Shaban Polluzhës

Kryekuvendari, Kadri Veseli, me rastin e fillimit punimeve të rrugës Klinë e Epërme – Komoran, ...