vipa
vala – old
muqa 900
driloni com
Fillimi / Institucionet / Në Deçan shfaqët dokumentari për Zekë Hasanmataj

Në Deçan shfaqët dokumentari për Zekë Hasanmataj

Të premtën me 19 maj 2017 në ora 13:00 në Deçan në sallën e asamblesë shfaqet dokumentari Zekë Hasanmataj!

Dëshmori Zekë Hasanmetaj ishte vrarë me 22 maj 1999 në Masakrën e Burgut të Dubravës.

Nga komuna e Deçanit në këtë Masakër kishin rënë Dervish Sylaj, Naim Kurmehaj, Gani Lekaj, Adem Jasiqi, Hajdar Pepaj dhe Metë Osmanaj.

Disa të burgosur deçanas të cilët kishin përjetuar këtë llahtari të Dubravës dhe të burgjeve tjera serbe kanë vdekur si pasojë e torturave gjatë qëndrimit në burgje si; Hysni Dautaj, Zeqë Hasaj, Afrim Hasaj.

Po ashtu dhjetëra të tjerë të mbijetuar nga Deçani ishin plagosur!

Kontrolloni gjithashtu

Filloi ndërtimi i serrave për bujqit e Komunës së Malishevës

Në kuadër të subvencioneve në bujqësi, në Komunën e Malishevës, ka filluar realizimi i projektit ...