melodia 10 vjet shtet
rkl vala loja shperblyese
vipa
driloni com
muqa 900
Fillimi / Institucionet / “Një komb mund të quhet komb vetëm atëherë kur ka alfabetin e tij”

“Një komb mund të quhet komb vetëm atëherë kur ka alfabetin e tij”

Për herë të parë në Kosovë, kremtohet 22 Nëntori – dita e alfabetit shqiptar, në vatrën e trimërisë në Deçan. Ky aktivitet kulturorë mbahen në Sallën e Asamblesë  Komunale në Deçan ditën e Mërkur më 22 Nëntor 2017 më fillim nga ora 11:00.

Kjo ditë na obligon të kujtojmë veprimtarinë atdhetare të dukagjinasve Sali Gjukë Dukagjini, Haxhi Zeka, Sulejman Vokshi, pa harruar dhe arsimdashësit veteranë të cilët sfiduan gjitha vështirësitë dhe përhapën shkronjat dhe alfabetin shqiptar duke bërë një dhe të pandashëm toskë e gegë, mysliman, katolik e ortodoksë, njerëz të bindjes së majtë apo të djathë politike.

Kontrolloni gjithashtu

Me shumë aktivitete Juniku shënoj 10 vjetorin e Pavarësisë

Për nder të 10 vjetorit të Pavarësisë së Kosovës,Komuna Junikut organizoj disa aktivitete, duke filluar ...