rkl vala loja shperblyese
driloni com
muqa 900
vipa
Fillimi / Lajmet / Prokurorët dhe gjyqtarët e serb refuzojnë dekretimin nga Kryetari i Republikës së Kosovës Hashim Thaçi
Kryetari Thaçi përshëndet emërtimin e autostradës Prishtinë - Mitrovicë me emrat e Zahirit, Edmondit e Hakifit

Prokurorët dhe gjyqtarët e serb refuzojnë dekretimin nga Kryetari i Republikës së Kosovës Hashim Thaçi

Prokurorët dhe gjyqtarët serbë nga veriu nuk kanë shkuar sot të kryetari i Kosovës, Hashim Thaçi, për t’u dekretuar. Lidhur me ketë rast, Zyra e Kryetarit ka lëshuar një deklaratë për medie, në të cilën ka bërë me dije se ishte e gatshme të presë ardhjen 42 gjyqtarëve dhe 14 prokurorëve nga komunitetet joshumicë në Republikën e Kosovës, të cilët, pas dekretimit nga presidenti i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, do të duhej t’i bashkohen sistemit gjyqësor dhe atij prokurorial të Republikës së Kosovës.

“Sot, dekretimi i gjyqtarëve dhe prokurorëve nga komunitetet joshumicë nuk ndodhi për shkakun që kandidatët për gjyqtarë dhe prokurorë, nuk erdhën për dekretim. Ata nuk erdhën ngaqë u penguan nga Republika e Serbisë, me qëllimin e vetëm që të mos lejojë integrimin e tyre në sistemin gjyqësor dhe prokurorial të Kosovës”, është thënë ndër të tjera në deklaratën e Presidencës.

 

Kontrolloni gjithashtu

Hashim Thaçi

RKL: Nuk është kjo dredhia e parë e Thaçit por është në vazhdën e dredhive paraprake

Kryetari i Kosovës, Hashim Thaçi ka reaguar kundër atyre që i quan “persona”, të cilët ...