driloni com
vala – old
vipa
Fillimi / Lajmet / Shqiptarët më optimistët rreth Bashkimit Evropian, serbët më euroskeptikët
Shqiptarët më optimistët rreth Bashkimit Evropian, serbët më euroskeptikët

Shqiptarët më optimistët rreth Bashkimit Evropian, serbët më euroskeptikët

Kosova dhe Shqipëria janë vendet më optimiste sa i përket hyrjes në Bashkimin Evropian, ndërsa serbët janë më euroskeptikët në Ballkan, tregon një studim i kryer nga programi i Bashkimit Evropian Horizon 2020. Më së paku frikë se BE do të kërcënojë identitetin kulturor dhe ekonominë janë të anketuarit nga Kosova dhe Shqipëria, derisa 50 për qind e serbëve konsiderojnë se hyrja në BE rrezikon ekonominë dhe kulturën e tyre. Nga ana tjetër, malazezët të cilët janë më afër hyrjes në BE, janë po ashtu skeptikë. Qëndrime të ngjashme kanë edhe Maqedonia dhe Bosnja e Hercegovina.

Kontrolloni gjithashtu

Forca e Sigurisë së Kosovës mban ushtrimin "Shqiponja 6", 12 shtete me trupat e tyre ushtarake marrin pjesë

Forca e Sigurisë së Kosovës mban ushtrimin “Shqiponja 6”, 12 shtete me trupat e tyre ushtarake marrin pjesë

Komandanti i Forcës së Sigurisë së Kosovës, gjenerallejtënant Rrahman Rama, ka bërë me dije për ...