mbpzhr
vipa
vala – old
driloni com
muqa 900
Fillimi / Lajmet / Sot në KS të OKB-së do të debatohet për zhvillimet në Kosovë në periudhën tremujore
Keshilli i Sigurimit

Sot në KS të OKB-së do të debatohet për zhvillimet në Kosovë në periudhën tremujore

Në Këshillin e Sigurimit të Kombeve të Bashkuara sot do të debatohet lidhur me zhvillimet në Kosovë në periudhën tremujore, prej 16 korrikut e deri më 15 tetor të këtij viti. Në raportin e sekretarit të përgjithshëm të Kombeve të Bashkuara, Antonio Guterres, i cili do të shërbejë si bazë për diskutim të anëtarëve të Këshillit të Sigurimit, theksohet, pos tjerash, se ai lavdërohen “përpjekjet e institucioneve të Kosovës për ta mbajtur ambientin paqësor në periudhën e gjatë të paqartësisë politike pas zgjedhjeve legjislative më 11 qershor”. Mëtutje, në raport theksohet se një pjesë e rëndësishme e realizimit të synimeve është edhe “progresi i qëndrueshëm në normalizimin e raporteve ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës”.