Nusret Pllana: Në nderim të Festave të Nëntorit të Madh, Promovim veprash të gjenocidit serb mbi shqiptarët!

Nusret Pllana: Në nderim të Festave të Nëntorit të Madh, Promovim veprash të gjenocidit serb mbi shqiptarët!

Në selinë e Konsullatës së përgjithshme të Republikës së Kosovës në Shtutgart, u promovuan suksesshëm veprat: “Terrori i Serbisë Pushtuese mbi Shqiptarët 1844 – 1999” i autorit N. Pllana, libri i xhepit VERGISS NIEMALS – MOS HARRO KURRË,  i autorëve Nusret Pllana e Agim Aliçkaj dhe filmat dokumentarë Kush i vret fëmijët dhe “Gjenocidi serb mbi shqiptarët 1844 – 1999”, të autorëve Nusret Pllana dhe Esat Shala.

Përveç shumë bashëatdhetarëve tanë, në këtë promovim veprash publicistike e dokumentare, të organizuar suksesshëm nga Konsullata e R. së Kosovës, morën pjesë aktive edhe Konsullja e përgjithshme, znj. Lumturie Lipovica, Konsujtë e kësaj Konsullate në Shtutgart, z. Besnik Miftaraj e z. Gramoz Berisha, veprimtarë e afaristë të shumtë si; Baki Mustafa, Ukë Blakaj, Faton Pllana, Can Tahiri, Shemsedin Balaj, Sejdi Rexhepi, Naim Sheremeti, Ilmi Mustafa, përfaqësues të Unionit të studentëve shqiptarë në Shtutgart në krye me z. Medjen Izairi, arsimtarja e nxënësve shqiptarë në Shtutgart, znj.Fehmije Koqinaj – Hoxhaj, e shumë adhurues të librit e të filmit dokumentar, të cilët u shprehën shumë të kënaqur me promovimin e suksesshëm të këtyre veprave dokumentare me karakter shkencor e historik, të cilat kishin vetëm një porosi – mos harresën e kujtesës historike dhe mosbarazimin e viktimës me kriminelin, tendencë kjo ogurzezë edhe e institucioneve relevante të drejtësisë ndërkombëtare, siç është edhe ajo e Tribunalit të drejtësisë ndërkombëtare në Hagë, e ashtuquajtur e Dhomave Speciale, e cila me vite i akuzon padrejtësisht kreun e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, për krime të supozuara, ndërkaq kriminelët e Serbisë nazifashiste e gjakatare, për mijëra e mijëra krime mbi popullatën civile e duarthatë shqiptare, le që nuk i akuzon kurrë, por i ka amnistuar e rehabilituar të gjithë, edhe pse veprat tona dokumentare e argumentojnë katërcipërisht gjenocidin serb mbi shqiptarët, jo vetëm të fundluftëscsë viteve 1998/1999, por edhe të një periudhe të gjatë gati dyshekullore.

Në fund të këtij manifestimi kulturor e shkencor, që u mbajtë në nderim të Festave të Nëntorit të Madh, veprimtari i njohur i çështjes kombëtare atdhetare dhe publicisti tropojan, z. Can Tahiri dhe Konsullja e përgjithshme e Republikës së Kosovës në Shtutgart, znj, Lumturie Lipovica, në shenjë respekti dhe nderimi për veprimtarinë e tij të parreshtur në shërbim të humanizmit dhe atdhedashurisë, autorit të këtyre veprave, z. N. Pllana ia ndanë mirënjohjen e Federatës Universale të Paqës, me titull Ambasador për paqe, të nënshkruar nga Rev.Dr.Sun Myung Moon, Founder dhe Dr. Hak Ja Han Moon, Co – Founder.

Shkruan: Nusret Pllana 

Kontrolloni gjithashtu

RrGK publikon Raportin Analitik “Më shumë zgjedhje përmes politikave miqësore për familjen”  

RrGK reagon për neglizhimin institucional: Këshilli Prokurorial të ndërmarrë masa disiplinore ndaj prokurorëve përkatës 

Rrjeti i Grave të Kosovës (RrGK) reagon për neglizhim institucional, mos hetim të rastit dhe …