Xhelal Zejneli: KONFERENCA E AMBASADORËVE NË LONDËR (17 dhjetor 1912 – maj 1913) I

Nga trungu i atdheut “gërshërët e rrobaqepësve të mbledhur në Londër”, siç u shpreh shtypi i kohës, shkëputën krahinat më pjellore dhe që kishin qenë vatra të rëndësishme të Lëvizjes kombëtare. Me fillimin e konfliktit ballkanik, çështja shqiptare u vu në qendër të luftës diplomatike ndërmjet Fuqive të Mëdha. Më të interesuara në këtë çështje … Continue reading Xhelal Zejneli: KONFERENCA E AMBASADORËVE NË LONDËR (17 dhjetor 1912 – maj 1913) I