Fillimi / Institucionet / Komuna e Vitisë nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi për realizim të projektit “Up To Youth”

Komuna e Vitisë nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi për realizim të projektit “Up To Youth”

Komuna e Vitisë ka nënshkruar një marrëveshje bashkëpunimi me projektin Up to Youth të financuar nga USAID. Marrëveshja ka për qëllim që palët të bashkëpunojnë në mobilizimin dhe përfshirjen e rinisë në komunën e Vitisë drejt ndryshimeve pozitive. Projekti Up To Youth është aktivitet pesëvjeçar i financuar nga Agjencia e Shteteve të Bashkuara për Zhvillim Ndërkombëtar (USAID) dhe ka për qëllim përmirësimin e kapaciteteve të rinisë dhe krijimin e mundësive për aspiratat e rinisë, në mënyrë që ata të kontribuojnë dhe të përfitojnë nga një komunitet më i qëndrueshëm, më demokratik dhe më prosperuese. Përfaqësuesit e Up to Youth theksuan se përgjatë kësaj periudhe pesëvjeçare projekti do të punojë në komunat partnere për të përmbushur qëllimet që parasheh projekti. Kryetari i komunës Sokol Haliti theksoi se përmes kësaj marrëveshjeje bashkëpunimi synohet që të fuqizohet pozita e të rinjve që përmes aktiviteteve të ndryshme të ndikojnë në zhvillim sa më të mirë të rinisë.

Kontrolloni gjithashtu

Piraj: “Është hapur një portë e madhe për prodhimet e mishit dhe qumështit nga Kosova drejt BE-së”

Në gazetën zyrtare të  Bashkimit Evropian është publikuar vendimi për përfshirjen e Kosovës në listën ...