Historiku

Rrahman Paçarizi: Si u prit në opinionin vendor e ndërkombëtar fillimi i punës së Radios-Kosova e Lirë dhe Agjencisë Kosovapress më 4 janar 1999

Bunkeri i Radios Kosova e Lirë

Javën e fundit të vitit 1998,  në një konferencë shtypi të kryeredaktorëve  të  gazetave të përditshme në gjuhën shqipe,  pastaj drejtues e redaktorë të  gazetave të  mbrëmjes “Informatori” i moderuar i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Enver Maloku ( i  cili u vra në gjysmën e parë të Janarit të vitit …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Kaloi edhe një vit tejet i vështirë i Radios-Kosova e Lirë, me shpresë se paskëtaj do të bëhet mirë

Ahmet Qeriqi

Edhe në 23-vjetorin e fillimit të transmetimit të programit të Radios-Kosova e Lirë, në Malet e Berishës, më 4 janar të vitit 1999,  ende jemi gjallë, ende jemi në kontakt me dëgjuesit e lexuesit, ende ruajmë të paprekura vlerat e luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, ende jemi halë në …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Kaloi edhe një vit tejet i vështirë i Radios-Kosova e Lirë, me shpresë se paskëtaj do të bëhet mirë

RKL

Edhe në 23-vjetorin e fillimit të transmetimit të programit të Radios-Kosova e Lirë, në Malet e Berishës, më 4 janar të vitit 1999,  ende jemi gjallë, ende jemi në kontakt me dëgjuesit e lexuesit, ende ruajmë të paprekura vlerat e luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, ende jemi halë në …

Më shumë...

22-vjetori i Radios-Kosova e Lirë, një histori e veçantë e një mediumi që shpërndau në eter zërin e lirisë

Bunkeri i Radios Kosova e Lirë

Pasi ishte sjellë një pjesë e teknikës së Radios në tetor të vitit 1998 nga Kumanova në një rrugëtim deri në Qyqavi nga luftëtari i lirisë, Shaqir Shaqiri dhe bashkëluftëtarët e tij, luftëtarët e tjerë të Drenicës e kishin sjellë atë pjesë të teknikës dhe pajisjeve në Divjakë në nëntor …

Më shumë...

SHAQIR SHAQIRI: RRUGËTIMI I NJË PJESE TË TEKNIKËS SË RADIOS-KOSOVA E LIRË

SHAQIR SHAQIRI: RRUGËTIMI I NJË PJESE TË TEKNIKËS SË RADIOS-KOSOVA E LIRË

Me rastin e përvjetorit të “Radio Kosova e Lirë”, e cila filloi emetimin më 4 Janar 1999. Copëza ditari, shkruar në veten e parë. Me kërkesën këmbëngulëse të bashkëluftëtareve, për të dëshmuar të vërtetën e idesë, fillimit dhe të një pjese të rrugëtimit  të teknikës së  të radios Kosova e …

Më shumë...

Radio-Kosova e Lirë – Financimi në dy vitet e para të punës, në Prishtinë, fakte e dëshmi

RKL

Si mbijetoi financiarisht Radio-Kosova e Lirë në vitet e para të pas luftës, fakte dhe dëshmi     Pas luftës në Kosovë, në gjysmën e dytë të qershorit të vitit 1999,  stafi i Radios-Kosova e Lirë kishte marrë vendim, që sapo të sigurohej një lokal në Prishtinë, të rifillonte transmetimi i …

Më shumë...

Dëshmorët e rënë prej 27 mars deri më 2 maj të vitit 1999 në mbrojtje të pozicioneve nga ku emetonte RKL

Në mbrojtje të pozicioneve të Rrafshnaltës, të SHP të UÇK-së të instititucioneve informative të luftës dhe të popullatës së zhvendosur përreth vend emetimit të Radios dhe të Agjencisë prej 1 prill deri më 11 qershor të vitit 1999, kanë rënë dëshmorë: ELBASAN JAKUP BERISHA 16-vjeçar, është vrarë nga predhat e …

Më shumë...

Radio-Kosova e Lirë, një histori autentike e informimit në luftë e në liri

Sot shënohet 22-vjetori i fillimit të transmetimit të programit të Radios-Kosova e Lirë

Vendimin për themelimin e Radios-Kosova e Lirë dhe të Agjencisë së lajmeve Kosovapress, e ka marrë Shtabi i Përgjithshëm i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, në një mbledhje të mbajtur, më 13 nëntor të vitit 1998. Nisma për të hapur një radiostacion të luftës doli nga disa anëtarë të Shtabit të …

Më shumë...

Bashkëpunëtorët e përhershëm dhe të përkohshëm të RKL-së

RKL

Ahmet Qeriqi: Bashkëpunëtorët e përhershëm  dhe të përkohshëm të  RKL-së Radio-Kosova e Lirë ka filluar transmetimin më 4 janar të vitit 1999, në kohën e luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës. Vendimin për këtë medium elektronik të luftës e kishte marrë Shtabi i Përgjithshëm i UÇK-së më 13 nëntor të …

Më shumë...

Botimet e Radios-Kosova e Lirë prej vitit 1999 deri në vitin 2015

Botimet e Radios Kosova e Lirë

Radio-Kosova e Lirë, e themeluar me vendim të Shtabit të Përgjithshëm të UÇK-së, më 13 nëntor 1998, përveç transmetimit të programit prej  4 janarit të vitit 1999 e deri më sot, përhapjes së fjalës së lirë  dhe  zërit autentik çlirimtar, ka botuar edhe një dyzinë librash: Arkivin e Radios së …

Më shumë...

RKL: Marshi i UÇK-së, një kompozim i kohës së luftës

Më 21 qershor të vitit 1999, Radio-Kosova e lirë ka përmbyllur transmetimin në Malet e Berishës

Me rastin e fillimit të transmetimit të Radios-Kosova e Lirë, më 4 janar të vitit 1999, në malet e fshatit Berishë të Rrafshnaltës së Drenicës Jugore, ishin vënë në lëvizje sa e sa luftëtarë, gazetarë e veprimtarë të dalluar, të cilët kishin shprehur gatishmëri për ta  ndihmuar Radion dhe Agjencinë, …

Më shumë...

Në 16-vjetorin e RKL-së, mirënjohje, urime e përshëndetje nga dëgjuesit e mbështetësit…

RKL

Për 16-vjetorin e fillimit të transmetimit të programit  të Radios-Kosova e Lirë, Organizata e Veteranëve të Luftës së UÇK-së, në manifestimin me rastin e  Ditës së Veteranit,më 30 dhjetor 2014, Radios Kosova e Lirë i ka ndarë  një Mirënjohje”  “Për mbrojtjen e vlerave të luftës së UÇK-së”. Po në këtë …

Më shumë...

Prof. Dr. Nusret Pllana: Radio-Kosova e Lirë dhe UÇK-ja

Lufta e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës e kishte zërin e saj. Ishte Radio “Kosova e Lirë”. Ishin gjashtë muaj jete të kësaj radioje në luftë, por nuk ka kohë në botë që i mat këta gjashtë muaj me kohën reale që mbush ditët, javët, muajt. Sepse, gjashtë muaj të Radios …

Më shumë...

Demaçi: Zëri i madh i një Radioje të vogël

(Fjala e simbolit të rezistencës kombëtare, Adem Demaçi, në 15-vjetorin e Radios-Kosova e Lirë) Vëllezër e motra! Zonja e zotërinj! Bashkëluftëtarë të mi! Ju drejtohem të gjithë juve,  që në çfarëdo mënyre keni ndihmuar luftën tonë çlirimtare, qëndresën tonë kundër të gjithë atyre, që asnjë herë nuk u pajtuan me …

Më shumë...

Dilaver Goxhai: Radio-Kosova e lirë mbijetoi falë përkushtimit dhe besimit në fitore

Është kënaqësi dhe gëzim i madh për mua që më jepet rasti të përshëndes sot me rastin e 15 vjetorit të Radio Kosova e Lirë dhe Agjencisë Kosova Press. Në historinë e lavdishme të Luftës Çlirimtare të Kosovës ka shumë ngjarje e data të shënuara, por 4 Janari i vitit …

Më shumë...

Fjala e drejtorit të Radios-Kosova e Lirë, Ahmet Qeriqi në shënim të 15-vjetorit të Radios

Ju përshëndes dhe ju falënderoj nga zemra që keni ardhur për të marrë pjesë në shënim të 15-vjetorit të Radios-Kosova e Lirë. Kjo datë shënon edhe fillimin nga puna   të Agjencisë së lajmeve Kosovapress Kaluan 15 vjet, të gjitha vite të rënda, por edhe vite krenarie e rritjeje, vite që …

Më shumë...