KEK
Fillimi / Historiku / Botimet e Radios-Kosova e Lirë prej vitit 1999 deri në vitin 2015
Botimet e Radios Kosova e Lirë

Botimet e Radios-Kosova e Lirë prej vitit 1999 deri në vitin 2015

Radio-Kosova e Lirë, e themeluar me vendim të Shtabit të Përgjithshëm të UÇK-së, më 13 nëntor 1998, përveç transmetimit të programit prej  4 janarit të vitit 1999 e deri më sot, përhapjes së fjalës së lirë  dhe  zërit autentik çlirimtar, ka botuar edhe një dyzinë librash: Arkivin e Radios së luftës gjatë luftës në tri vëllime, vepra autoriale, disa revista të përkohshme. RKL ka organizuar përurime të librave, akademi përkujtimore, ka shfaqur filma dokumentarë dhe ka zhvilluar aktivitete të ndryshme kulturore e tematike.

Radio Kosova e Lirë ka organizuar edhe dy panaire të veçanta të librave: “Dekada e Librit të lirisë I dhe II”.

Prej vitit 1999 e deri tani ka nxjerrë në dritë:

Radio-revista Kosova e Lirë 1999-2000, shtatë numra

Revista.  “Zëri i lirisë”

16  kalendarë të ilustruar: 2000-2015

Revista. “15-vjet Zëri i lirisë”.

Publikime

ARKIVI I

ARKIVI II

ARKIVI III ( Lajmet e transmetuar në valët e Radios: 4.1.-21.6. 1999)

Nezir Myrtaj                      Jehonë lufte, 2000

Ahmet Qeriqi                    Meditime në arrati, 2000

Nusret Pllana                    Rruga e lirisë, 1999

Ahmet Qeriqi                    Në gjurmim të lashtësisë, 2002

Martin Çuni                       Reportazhe lufte, 2000

Ahmet Qeriqi                    Milush Kopiliqi, serb apo shqiptar? 2003

Ahmet Qeriqi                    Burgu, 2004

Martin Çuni                      Jetë e furtunë, 2003

Kasim Shala                      Poezi dhe rrëfime, (poet dëshmor) 2002

Bajram Bekteshi              Mbizotërat

Bedri Tahiri                      Përtëritja

Endrit Myrtaj                   Vargjet e mia

Afrim Berisha                   Lirikë vjeshte

Ahmet Qeriqi                    Luftëtarë të NDSH-së (1944-1950)

Ahmet Qeriqi                    Fenomene shqiptare

Dr. Muhamet Pirraku    Për kauzën e UÇK-së

Haki Qeriqi                        Libër me poezi

Martin Çuni                      Themele jete

Ahmet Qeriqi                    Krojmiri (1455-1999)

Dr: Nusret Pllana            Intervenimi i NATO-s në Kosovë

Bajram Bekteshi              Unë dhe vargu

Mehmet Bislimi               Anekdota popullore dhe satira

Mehmet Bislimi               Kritika dhe vështrime

Nezir Prokshi                    Hapa për mbijetesë

Muhamet Pirraku           Adem Guta, monografi

Ahmet Qeriqi                    Koha e jeniçerëve, roman

Dr. Zenun Gjoci                Rilindjet e orës arbërore  I

Dr. Zenun Gjoci                Kosova e kuqe II

Dr. Zenun Gjoci                Krahët e shqipes III

Selman Dervishi               Strategbota në anekdota I

Selman Dervishi               Strategbota në anekdota II

Selman Dervishi               Rreze diellore

Bajram Bekteshi               Hapa për mbijetesë

Bajram Bektashi               Unë dhe vargu

Kadri Rexha                       Dervish Shaqa

Dr. Hakif Bajrami             Marrëveshja xhentlemene… 1953

Dr. Hakif Bajrami             Konventa… 1937

Kadri Ferati                        Vargje ne heshtje

Selman Mehaj                   Kushtrim lirie

Bahti Graiçevci                  Shpresa e fundit

Ahmet Qeriqi                     Gjurmime dhe studime, 2012

Kadri Rexha                        Pikëtakime letrare, 2013

Kadri Rexha                        Thirrjet e kohës, 2014

Ahmet Qeriqi                     Trëndafili i bardhë ( Jokai Mor) 2012

Haxhi Birinxhiku             Dëshmi për Tivarin, 2013

Bedri Tahiri                       Vështrime letrare, 2014

Ahmet Qeriqi                     Çlirimtarët dhe mercenarët, 2014

Fatmir Graiçevci              Analiza dhe komente, 2014

Nezir Myrtaj                       Dëshmi të arkivuara, 2014

Mona Agrigoroaiei            Shtegu i lirisë, 2015.

Kontrolloni gjithashtu

Më 21 qershor të vitit 1999, Radio-Kosova e lirë ka përmbyllur transmetimin në Malet e Berishës

RKL: Marshi i UÇK-së, një kompozim i kohës së luftës

Me rastin e fillimit të transmetimit të Radios-Kosova e Lirë, më 4 janar të vitit ...