leoni

Analiza

Ahmet Qeriqi: Atyre që iu duket e keqe dhe e pamundshme jeta në Kosovë, nuk meritojnë të jetojnë këtu, as ta vizitojnë atdheun tonë

Atyre që iu duket e keqe  dhe e pamundshme jeta në Kosovë, nuk meritojnë të jetojnë në atdheun tonë, për lirinë e të cilit është derdhur rrëke gjaku i dëshmorëve dhe i martirëve. Jugo-mediet në Kosovë përditë shkruajnë se si jeta këtu  është kaotike, nuk ka zhvillim, nuk ka punë, …

Më shumë...

Frikë nga lufta e qeveritarëve aktualë, në Kosovë, apo frikë se do të bien nga pushteti

‘Gogoli i luftës’, me të cilin pushtetarë aktualë po luajnë nuk është sa ata e marrin seriozisht ndonjë  intervenim nga Serbia, pasi e dinë fare  mirë se forcat ushtarake të NATO-s, pikërisht për këtë po qëndrojnë në Kosove qe 25 vjet,   po krejt kjo po bëhet me qëllim për të …

Më shumë...

Mjaft më me fjalë e shprehje  nga  ish-ishët e bivshes jugosllave, të sjella në Kosovë nga Veton Surroi me gazetarët e kompanisë së

Ahmet Qeriqi: Kosova ishte ripushtuar nga Jugosllavia qysh në shkurt të vitit 1945, nuk kishte nevojë të aneksohej nga Serbia

Mjaft më me fjalë e shprehje  nga  ish-ishët e bivshes jugosllave, të sjella në Kosovë nga Veton Surroi me gazetarët e kompanisë së tij Nuk shkruhet, as nuk ka kuptim kohor, logjik,  historik të  thuhet:   Ish-Ushtria Çlirimtare e Kosovës, ashtu sikur nuk është e pranueshme të shkruhet e të …

Më shumë...

Vazhdojnë përkrahjet e urimet për Radion Kosova e Lirë nga veteranët, invalidët, familjarët e dëshmorëve, eprorët e lartë gjatë luftës…

Vazhdojnë përkrahjet e urimet për Radion Kosova e Lirë nga veteranët, invalidët, familjarët e dëshmorëve, eprorët e lartë gjatë luftës, intelektualët, bashkëpunëtorët e kohës së luftës dhe qindra qytetarë liridashës, të cilët shfaqin nderim e respekt për  Radion Kosova e Lirë, stafin e saj, programin kombëtar, përkujtimin për ditë  të …

Më shumë...

Fatmir Greiqevci: Radio Kosova e Lirë dhe Ahmet Qeriqi, dy emra të një njësie unike, atdhetare, informative e kulturore, qe 25 vjet

 Ndërlidhja e jashtëzakonshme që kanë personalitetet e rralla me ngjarje, të arritura apo institucione, bënë që të krijohet një ndërlidhje e pashkëputshme me njëra tjetrën, sikur është emri i Adem Demaçit me rezistencën tonë kombëtare, emri i Migjenit me letërsinë tonë realiste, emri i Martin Luter Kingut me lëvizjen për …

Më shumë...

Po bëhen 3 vjet e tetë muaj nga arrestimi i Jakup Krasniqit dhe i tre krerëve të tjerë të UÇK-së, Hashim Thaçi, Kadri Veseli e Rexhep Selimi

Enver Hoxhaj: Thaçi, Veseli, Krasniqi dhe Selimi janë heronj të gjallë të Kosovës sinonim të lirisë dhe pavarësisë

Kaluan tri vite e tetë muaj të rënda si tunxhi për krerët e UÇK-së, familjarët e tyre, bashkëluftëtarët dhe çlirimtarët  e Kosovës, Ata në nëntor të vitit 2020 u arrestuan padrejtësisht nga Gjykata Speciale dhe po ashtu pa asnjë të  drejtë po mbahen në paraburgim. Sado të rënda e  të …

Më shumë...

Albin Kurti, përkrahës i fuqishëm i festivalit “Mirëdita, dobar dan” me përmbajte e mesazhe të kohës së bashkim-vëllazërimit

Kryeministri, Albin Kurti,  ka kritikuar vendimin e autoriteteve serbe për ndalimin e mbajtjes së festivalit “Mirëdita, dobar dan” një përmbajtje ideologjike e kohës së bashkim vëllazërimit, që kësaj radhe mbahet në Beograd.  “Fatkeqësisht, Serbia e shfaqi përsëri armiqësinë e saj të paepur ndaj çdo gjëje që ka të bëjë me …

Më shumë...

Fjala e Elez Durmishit, në 25-vjetorin e kryerjes së misionit informativ, historik, të Radios-Kosova e Lirë, gjatë luftës së UÇK-së

Mirë se keni ardhur, këtu në Shtëpinë-Muze, në 25-vjetorin e kryerjes së misionit informativ,  historik,  të Radios-Kosova e Lirë, gjatë luftës së UÇK-së dhe vazhdimin për 25 vjet të   transmetimit të programit të saj në Kosovën e lirë dhe të pavarur. Fillimisht, në emrin tim dhe të gjithë juve, përshëndesim …

Më shumë...

Isuf Ismaili: Radio Kosova e Lirë veproi e do të veprojë në tabanin e shqiptarësisë sonë

Isuf Ismaili: Kështu foli për Kryengritjen Shqiptare të vitit 1981, drejtori i Radios-Kosova e Lirë, Ahmet Qeriqi

Kur flasim apo shkruajmë për Radion Kosova e Lirë, duhet të kemi, përherë, parasysh faktin, se ajo është, në radhë të parë, institucion i atdhetarisë shqiptare, institucion ky që lidhet, gjithmonë, me luftën heroike e madhështore të UÇK- së. Luftë kjo që e solli çlirimin dhe lirinë e Kosovës, kësaj …

Më shumë...

Profesor, doktor, Rexhep Qosja, edhe  në 88-vjetorin e ditëlindjes së tij  jetës së tij, vazhdon të shënojë suksese, si në të gjitha stinët, që ka lënë pas,

Rexhep Qosja

Profesor, doktor, Rexhep Qosja, edhe  në 88-vjetorin e ditëlindjes së tij  jetës së tij vazhdon të shënojë suksese, si në të gjitha stinët, që ka lënë pas, me  vështirësitë e kohëpaskohshme e ngritjet e përhershme. Me qëndrimin e tij stoik e dinjitar, nuk ka si të mos krahasohet me Sokratin, …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Kulti i zërit dhe idolatria pagane e spiker, Nusret spikerit

Nuk është për ta përçmuar e dënuar njeriun, kur gabon pa qëllim dhe kërkon falje,  sidomos kur këtë e bën nga padituria, por është për turp dhe faqe të zezë kur njeriu  vepron me qëllim të caktuar, për t’ i veshur meritat që nuk i takojnë dhe promovon  veten me …

Më shumë...

Drejtoria e Radios-Kosova e Lirë falënderon përzemërsisht të gjithë pjesëmarrësit në shënim të 25-vjetorit të kryerjes së misionit të luftës

Ju falënderojmë nga zemra të gjithë Juve që dje, më 21 qershor 2024, morët pjesë në shënim dhe përkujtim të 25-vjetorit të kryerjes së misionit të luftës të Radios-Kosova e Lirë. Më 4 janar në acarin e ashpër të dimrit të vitit 1999 kishim lajmëruar publikisht se Kosova kishte hyrë …

Më shumë...

Radio-Kosova e Lirë sot shënoi 25-vjetorin e përfundimit me sukses të misionit informativ, historik, gjatë luftës së UÇK-së

Radio-Kosova e Lirë, në bashkëpunim me TV-Diellin dhe përkrahës e ndihmës të saj, sot shënoi 25-vjetorin e kryerjes me sukses të misionit informativ,  historik, gjatë luftës së UÇK-së, dhe aktivitetin e shumanshëm të deritanishëm, gjatë këtij çerek-shekulli.  25 vjet më parë,  Radio-Kosova e Lirë  kishte përgatitur dhe kishte  transmetuar emisionin …

Më shumë...

“Shfaqja” e Nusret Pllanës dhe “stafit” të tij në përurimin e Bunkerit të Pallanikut, nuk ka të bëjë me Radion-Kosova e Lirë ( Reagim dhe sqarim publik i drejtorisë së Radios)

Disa muaj më parë, spikeri i Radios-Kosova e Lirë gjatë luftës, Nusret Pllana dhe reporteri, Martin Çuni e tre vartës,  u ndanë edhe publikisht nga pjesa e përbashkët e stafit dhe e  veprimtarisë gjatë luftës, me qëllim të uzurpimit e përvetësimit të Bunkerit të Pallanikut, ku Radioja ka transmetuar program …

Më shumë...

Albin Kurti, përherë të parë në Pallanik në përkrahje të klanit shkizmat të Nusret Pllanës, Martin Qunit dhe tre “stafistëve të luftës”

Radio-Kosova e Lirë sot mbush 24 vjet transmetim dhe prore Ju flet për lirinë e Kosovës dhe dëshmorët e kombit

Albin Kurti, ka vizituar Bunkerin  e Pallanikut,  në përkrahje të klanit shkizmat të Nusret Pllanës,  Martin Qunit e tre të tjerëve, nga i ashtuquajturi “staf i luftës”, të cilët  uzurpuan jashtëligjshëm  Bunkerin e  Radios-Kosova e Lirë të Majës së Pallanikut, pronë e Komunës së Drenasit, e cila kishte refuzuar kërkesën …

Më shumë...

Arbanë Qeriqi-Gashi: Roli dhe kontributi i Radios Kosova e Lirë në informim dhe mobilizim ushtarak gjatë luftës së lavdishme të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës

Pas rënies së kryekomandantit të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Adem Jashari dhe Jasharëve, në Prekaz, më 5.6 dhe 7 mars të vitit 1998 opsioni për luftë të armatosur, në Kosovë nuk ishte më si alternativë, por ishte mundësia e vetme dhe e domosdoshme për mobilizim të gjithanshëm dhe luftë gjithë …

Më shumë...