kek
tv dielli
MIT
Airport Adem Jashari
Fillimi / Intervista

Intervista

Dr. spec. Selami Sylejmani flet për Dr. Faherdin Hotin

Dr. spec. Selami Sylejmani flet për Dr. Faherdin Hotin

Të kërkoni nga unë që të flas për Dr. Faherdin Hotin, dhe ti shpalos kujtimet me te, fillimisht është ndere për mua, por në të njëjtën kohë edhe obligim shumë i madh. Me Fahredinin u njohëm ne bankat e shkollës së mesme të mjekësisë, atëherë kur në një mënyrë të gjithë ...

Më shumë...

Rufki Suma, Komuna e Hanit të Elezit deri tani nuk ka të prekur asnjë banor me Covid 19

Rufki Suma, Komuna e Hanit të Elezit deri tani nuk ka të prekur asnjë banor me Covid 19

( Intervistë me kryetarin e komunës së Hanit të Elezit, Rufki Suma) RKL: I nderuar kryetar Suma, Komuna e Hanit të Elezit deri tani nuk ka të prekur asnjë banor me Covid 19, megjithatë ju keni formuar me kohë Shtabin Emergjent, sa po zbatohen masat emergjente? Rufki Suma: Përgjithësisht si ...

Më shumë...

Intervistë më kryetarin e komunës së Vitisë, Sokol Haliti

Intervistë më kryetarin e komunës së Vitisë, Sokol Haliti

RKL: Kryetar komuna e Vitisë është ndër komunat e para që është prekur nga virusi Corona, si është gjendja momentale e të prekurve më COVID-19 tani pas kaq jave?   Sokol Haliti: Gjendja shëndetësore është e mirë e të shtatë të prekurve më Koronavirus, tërë anëtarë të një familje. Dorën ...

Më shumë...

Intervistë me kryetarin e Malishevës, Ragip Begaj, lidhur me gjendjen e pandemisë në këtë komunë

Ragip Begaj

RKL: I nderuar kryetar, Ju jeni edhe kryetar i shtabit komunal  për menaxhimin e gjendjes emergjente në komunën e Malishevës për krijimin e pandemisë me virusin Corona,  aktualisht komuna që ju drejtoni është me numrin me një numër të lartë të të prekurve me Covid 19, cila është gjendja e ...

Më shumë...

Nexhmije Imeri shëmbëlltyrë e mësueses së përkushtuar në edukimin e brezave

Nexhmije Imeri shëmbëlltyrë e mësueses së përkushtuar në edukimin e brezave

Në historikun e lavdishëm të arsimit, mësuesja, Nexhmije Imeri do të mbetet shëmbëlltyrë e mësueses së përkushtuar në edukimin e brezave  RKL: Mësuesja Nexhmije, me rastin e Ditës së Mësuesit, jemi përcaktuar për një intervistë me Ju duke qenë se jeni edhe veterane e arsimit. Për fillim na tregoni disa ...

Më shumë...

Pjesë nga intervista e Qerim Kelmendit për gazetën DITA, në vitin 2013

Pjesë nga intervista e Qerim Kelmendit për gazetën DITA, në vitin 2013

Qerim Kelmendi në intervistën e tij të para shtatë viteve kishte dhenë detaje të ngjarjeve të kohës së para luftës,  duke e akuzuar madje Berishën edhe për një takim që sipas Kelmendit ai ka zhvilluar me Zhelko Raznatoviç Arkanin në Shkodër në vitin 1992. Më tej Kelmendi hidhet në ngjarjet ...

Më shumë...

Sabedin Sherif Sherifi: Në lagjen tonë nga 25 shtëpi kishte 23 luftëtarë të UÇK-së, tre nga ata janë dëshmorë

Sabedin Sherif Sherifi: Në lagjen tonë nga 25 shtëpi kishte 23 luftëtarë të UÇK-së, tre nga ata janë dëshmorë

( Intervistë me Sabedin Sherifin, djali i dëshmorit të kombit, Sherif Sherifi) RKL: Mirë se vini në valët e Radios Kosova e Lirë i nderuar, Sabedin Sabedin Sherif Sherifi: Mirë se ju gjejë Radio Kosovë e Lirë. Ndihem i nderuar të je më pjesë e emisionit tuaj. RKL: Na rrëfeni ...

Më shumë...

Vesel Deli Kelmendi: Shqiptarët kudo ku janë kurrë nuk kanë jetuar më mirë, por nuk po ia dinë vlerën lirisë

Vesel Deli Kelmendi: Shqiptarët kudo ku janë kurrë nuk kanë jetuar më mirë, por nuk po ia dinë vlerën lirisë

Në emisionin “Bisedë” në studion e TV-Diellit, ka shpalosur disa nga kujtimet e tij jetësore, veterani i luftës së UÇK-së dhe veprimtari, Vesel Deli Kelmendi nga fshati Vajanik i Drenicës. Vesel Deliu ka lindur në vitin 1939 dhe ka një memorie aktive, shëndet vital,  një veprimtari të begatshme me një ...

Më shumë...

Ahmet Jashanica: UÇK-ja i rroki armët dhe doli në male, ku para 50 vjetëve kishte luftuar edhe babai im, Azem Jashanica e mijëra të tjerë…

Ahmet Jashanica: UÇK-ja i rroki armët dhe doli në male, ku para 50 vjetëve kishte luftuar edhe babai im, Azem Jashanica e mijëra të tjerë...

Në një bisedë në studion e TV-Diellit, veprimtari, Ahmet Jashanica, djali i Azem Jashanicës, i njohur edhe   si Azem Bellaçevci,  i cili ishte njëri ndër ideatorët por edhe veprimtarët më të dalluar të Lëvizjes Nacional-demokratike Shqiptare, ka folur për vuajtjet e tij dhe të familjes, në kohën e regjimit titist ...

Më shumë...

Fitim Selimi: Shkaktari kryesor i gjendjes të rëndë, është mosgatishmëria për sakrificë e njerëzve dhe mungesa e burrërisë për të pranuar dështimet

Fitim Selimi

Në emisionin javor,  “Bisedë” në Studion e TV-Diellit dhe në valët e Radios-Kosova i lirë, për disa segmente të jetës dhe angazhimit të tij të  gjithanshëm në shërbim të kombit e atdheut, ka folur veprimtari, i burgosuri politik, mjeku i luftës së UÇK-së, kirurgu i njohur i QKUK-së, Fitim Selimi. ...

Më shumë...

TV Dielli: Intervistë me Eprorin e lartë të UÇK-së, Sadik Halitjaha

Sadik Halitjaha

Eprori i lartë i UÇK-së, gjatë luftës, Sadik Halitjaha, ka zgjedhur Televizionin Dielli, për ta publikuar lajmin se ka marrë ftesë nga Gjykata e Hagës, meqë TV-Dielli dhe Radio-Kosova e Lirë i vlerësojnë drejtë këto ngjarje. “Në asnjë mënyrë nuk kisha shkuar të Buzhala apo të Batoni e tu bej qejfin, ...

Më shumë...

Gjinekologu, Jakup Ismajli: Në kohën e luftës vetëm në Grykën e Krojmirit janë kryer më shumë se 150 lindje të suksesshme

Gjinekologu, Jakup Ismajli: Në kohën e luftës vetëm në Grykën e Krojmirit janë kryer më shumë se 150 lindje të suksesshme

Në një bisedë në Studion e TV-Diellit dhe në valët e Radios-Kosova e Lirë, mjeku i luftës së UÇK-së, Jakup Ismajli, drejtor i Klinikës së Gjinekologjisë të QKUK-së në Prishtinë, ka folur për pjesëmarrjen dhe kontributin që kanë dhënë mjekët  në luftën e UÇK-së, me theks të veçantë në pjesën ...

Më shumë...

Elmije Plakiqi: Intervistë me kryeredaktoren e Radios-Kosova e Lirë, luftëtaren e lirisë, Arbanë Qeriqi- Gashi

Arbanë Q. Gashi: Nga viti në vit mezi dolën në dritë 17 vëllime të monografisë, “Feniksët e lirisë”

Arbanë Qeriqi-Gashi është kryeredaktore e Radios-Kosova e Lirë, folëse dhe gazetare e TV-Diellit. Ajo është edhe veterane e luftës së UÇK-së dhe ka marrë pjesë aktive në shërbim të saj edhe si motër medicinale. Me Arbanë Qeriqin jemi njohur qysh në kohën e fillimit të luftës, kur unë kisha lënë ...

Më shumë...

Intervistë me Ladvie Lecin, bija e dëshmorit, Lec Leci-Gradica

Intervistë me Ladvie Lecin, bija e dëshmorit, Lec Leci-Gradica

RKL: Mirë se vini në valët e Radios Kosova e Lirë e nderuar, Lavdie, vajzë e dëshmorit të kombit, Lec Leci Gradica. Na rrëfeni fillimisht diçka për familjen tuaj, e njohur për rezistencë kundër pushtuesve   Lavdie Leci: Fillimisht faleminderit për ftesën tuaj dhe respekt për Radion Kosova e Lirë.  Radio ...

Më shumë...

Musli Berisha: Intervisë me Ahmet Qeriqin, lidhur me krijimin dhe rolin që ka luajtur Organizata Nacional Demokratike Shqiptare

Ahmet Qeriqi

Z. Qeriqi, Cilat rrethana ndikuan në krijimin e Organizatës Nacional Demokratike Shqiptare?  Gjatë Luftës së Dytë Botërore shquhen dy forca politike antagoniste politike sidomos në Shqipëri, Partia Komuniste Shqiptare, e cila edhe ishte organizatore e Luftës Antifashiste Nacional Çlirimtare dhe Partia e Ballit Kombëtar, e cila, duam apo nuk duam ...

Më shumë...

Prof. dr. Izet Ibrahimi: Historia e LNDSH-së të prezantohet gjithanshëm në të gjitha tekstet shkollore të historisë

Izet Ibrahimi

Në një bisedë në studion  e TV-Diellit, veprimtari, luftëtari i lirisë, eprori i UÇK-së tani profesor Universiteti, Izet Ibrahimi ka folur lidhur me nevojën e ngutshme që historia e Lëvizjes Nacional-demokratike Shqiptare të prezantohet në të gjitha tekstet shkollore të historisë, meqë ishte një lëvizje e mirëfilltë dhe autentike shqiptare. ...

Më shumë...