KEK
Fillimi / Intervista (faqe 30)

Intervista

Intervistë me Ministrin e Diasporës, Ibrahim Makolli

RKL: Ende s’është bërë një vit nga themelimi Ministrisë së Diasporës. Sa keni arritur t’i trajtoni në mënyrë institucionale kërkesat e bashkatdhetarëve tanë? Makolli: Vetë akti i themelimit të kësaj ministrie nga ana e Qeverisë së Republikës së Kosovës dëshmon për përkushtimin që institucionet tona kanë në raport me një ...

Më shumë...

Intervistë me zëvendës-ministrin në Ministrinë e Punës dhe Mirëqenies Sociale, z. Fatmir Shurdha

RKL: z. Zëvendës-ministër, na thoni për fillim disa nga të arriturat e Ministrisë së Punës dhe Mirëqenies Sociale? Fatmir Shurdha: Fillimisht e përshëndes stafin e Radios ‘Kosova e Lirë’ dhe kam kënaqësinë që sot po bëjë një intervistë në këtë radio, e cila ka përfaqësuar vlerat e luftës dhe tani ...

Më shumë...

Intervistë me kryetarin e komunës së Drenasit, Nexhat Demaku

RKL: Para disa ditësh është ngritur çështja e ndotjes së ambientit nga Feronikel-i. Qytetarët po bëjnë reagime të shumta,  sidomos ata që janë përreth kësaj fabrike. Cili është roli juaj si kryetar i komunës në zgjidhjen e këtij kontesti ndërmjet relacionit qytetar dhe menaxhmentit të kësaj kompanie?  Nexhat Demaku:Duke marrë ...

Më shumë...

Intervistë me Ministren e Integrimit Evropian në Qeverinë e Kosovës, Vlora Çitaku

RKL: Ministria e Integrimeve është një nga dikasterët relativisht të reja të Qeverisë. A mund të na thoni në fillim të bisedës sonë disa nga të arriturat që janë shënuar duke u bazuar në aktivitetin tuaj në këtë drejtim?   Çitaku: Jam jashtëzakonisht e lumtur që drejtoj një ministri e ...

Më shumë...

Intervistë me kryetarin e komunës së Pejës, z. Ali Berisha

RKL: Z. kryetar, për sanimin e dëmeve në Burim dhe Pejë që i shkaktoi stuhia e 6 janarit, Qeveria ka ndarë një buxhet prej afro 400 mijë euro, ndërsa vetëm në komunë e Pejës dëmet kapin shifrën rreth 1 milion euro. A do të ketë mjetë shtesë në rritjen e fondit ...

Më shumë...

Intervistë me kryeshefin e Agjencisë Kadastrale të Kosovës, Murat Meha

RKL: Zotri Meha, si i  komentoni arritjet e marrëveshjes në Bruksel për kthimin e dokumenteve kadastrale, si kryeshef i Agjencisë Kadastrale të Kosovës?   Murat Meha: Marrëveshjet të cilat janë arritur në Bruksel janë çështje e zyrës së zëvendës kryeministrit dhe të gjitha informacionet e tjera mund t’i merrni atje. ...

Më shumë...

Intervistë me zv.kryeministrën dhe Ministren e Tregtisë dhe Industrisë. znj. Mimoza Kusari – Lila

RKL: Znj. Kusari, ju deklaruat të dielën në konferencën përmbyllëse te këtij viti se e gjetët MTI-ne me një mori problemesh te grumbulluara. Na thuani se për çfarë lloj problemesh bëhet fjalë dhe sa keni arritur t’i evitoni gjatë këtyre dhjetë muajve të udhëheqjes tuaj me këtë ministri?  Mimoza Kusari ...

Më shumë...

Intervistë me Ministrin e Financave, Bedri Hamza

RKL: Z. Ministër, sapo është miratuar në parim projektbuxheti për vitin e ardhshëm. Si do të realizohet rritja ekonomike prej 5 përqind dhe nga dyzet për qind të shumës së përgjithshme të buxhetit, të rezervuara për investime kapitale?Sa për qind do të shpenzohen për ndërtimin e autostradës? Hamza: Projektbuxheti i ...

Më shumë...

Intervistë me Ministrinë e MBPZHR-së, z.Blerand Stavileci

RKL: Zoti Ministër a mendoni se Kredia nga Banka Botërore në vlerë prej 20.15 milionë dollarëve amerikanë dhe zbatimi i projektit të DANIDA-s, të miratuar nga MPJ e Danimarkës në vlerë prej rreth 10 milionë eurosh do të ndikoj në rritjen e konkurrencës në sektorin e bujqësisë, rritjen e punësimit ...

Më shumë...

Intervista me Ministrin e Drejtësisë në Qeverinë e Kosovës, Hajredin Kuçi

RKL: Për fillim të intervistës, a mund të na thoni cilat janë disa nga të arriturat e ministrisë që ju drejtoni?  Kuçi: Faleminderit për mundësinë. Më duhet të them që synimi ynë në Ministrinë e Drejtësisë ka qenë që të ndërtojmë një strukturë të drejtësisë në Kosovë dhe të ndërtojmë ...

Më shumë...

Intervistë me kryetarin e komunës së Therandës, z. Blerim Kuçi

RKL: Për cilat projekte jeni angazhuar më shumë  gjatë këtij viti dhe cili është  synimi Juaj për realizimin e projekteve të tjera deri në përfundimin e mandatit tuaj? Blerim Kuçi: Fillimisht ju falënderoj ju dhe redaksinë e radios Kosova e Lirë për këtë emision. Komuna jonë zhvillimin e saj e ka bazuar ...

Më shumë...

Intervistë me kryetarin e komunës së Kastriotit z. Mehmet Krasniqin

RKL: Mirë se erdhe të valët e radios Kosova e Lirë Mehmet Krasniqi: Faleminderit për mundësinë që të jem pjesë e radios Suaj  të respektuar RKL: Cilat janë planet dhe perspektiva e komunës  gjatë këtij mandati? Mehmet Krasniqi: Po kjo edhe korrespondon me projektin, të cilin  e kam ofruar para ...

Më shumë...

Intervistë me drejtorin e Doganave të Kosovës, z. Naim Huruglica

RKL: Zotëri, drejtor, Dogana e një vendi shënon sovranitetin fizik të shtetit, ndërsa i kontribuon ekonomisë dhe qytetarëve të një vendi. Kodi doganor është në pajtim të plotë me standardet ligjore të Bashkimit Evropian, ndër të tjera ka objektiv edhe zhvillimin ekonomik të Republikës së Kosovës. A mendoni se Dogana e ...

Më shumë...

Intervistë me drejtorin e Ndërmarrjes “Trepça”, z. Ferat Shala

RKL: Mirë se erdhët në valët e Radios Kosova e Lirë Ferat Shala: Mirë se ju  gjej, dhe përshëndetje për të gjithë dëgjuesit e Radios Kosova e Lirë RKL: Z.Ferat Shala, për fillim të bisedës në studion e Radios sonë, a mund të na thoni se në çfarë gjendje e ...

Më shumë...

Intervistë me Ministrinë e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Memli Krasniqi

RKL: Cilat janë disa nga të arriturat konkrete në Ministrinë e Kulturës, Rinisë dhe Sporteve, gjatë 100-ditëshit të parë të punës tuaj si ministër? Memli Krasniqi: Realisht, Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit ka sfida të shumta dhe probleme të grumbulluara me vite. Ne kemi trashëguar një gjendje jo të ...

Më shumë...

Intervistë me kryetarin e komunës së Klinës, Sokol Bashota

Mirë se erdhët në valët e Radios-Kosova e Lirë, z. kryetar? Sokol Bashota: Mirë se ju gjetëm dhe ju uroj të gjithë dëgjuesve të radios tuaj, ta dëgjojnë këtë  zë  që në mënyrë të suksesshme ka dalë nga lufta dhe suksesshëm  po e vazhdoni atë zë. Ju dëshiroj  suksese të ...

Më shumë...