kek
MIT
Airport Adem Jashari
Fillimi / Opinione

Opinione

Bahri Bivolaku: Ngatërrimi i pasojës me shkakun nga liderët që fituan zgjedhjet

Bahri Bivolaku

Grupi Parlamentar i PDK-së, duhet që nga dita e sotme të kërkojë me ngulm që të thirret mbledhje konstituive e Kuvendit të Republikës së Kosovës. Në këtë mes rol konstruktiv mund të luajë edhe presioni i miqve tanë ndërkombëtarë Prolongimi i vazhdueshëm i krijimit të institucioneve, konform rezultateve të zgjedhjeve, ...

Më shumë...

Skënder Sadri KAPITI: Tërmeti në Durrës dhe apokalipsi i betonit dhe i lejeve të ndërtimit

Skënder S. Kapiti

Tërmeti në Shqipëri i 26 Nëntori 2019 sidomos në Durrës në fakt nxori në dritë “apokalipsin” e lejeve të ndërtimit, të mafies ndërtimore dhe të asaj të betonit.Ky apokalips ndërtimor nxori në dritë urinë shtazarake për para dhe për fitim të mafisë së  pushtetit, korrupsionit dhe të krimit të ndërtimit ...

Më shumë...

Xhevat Gjini: PISA dhe “pisat” tanë

Xhevat Gjini: PISA DHE PISAT TANË

Shkolla jonë në Republikën e Kosovës doli keq, doli të jetë nder shkollat me të dobëta! Nuk ishte mirë edhe aty ku duhet dhe mund të ishte, shkolla jonë në Republikën e Shqipërisë! Nuk ishte mirë as shkolla jonë në Republikën e Maqedonisë! Por, keq e për faqe të zezë ...

Më shumë...

Sadat Cakiqi: LAPSI E PUSHKA

Sadat Cakiqi: LAPSI E PUSHKA

Llapi i bukur, Heronjtë dhe Legjendat që nxore, në Luftën kundër armikut! Një nga ata Heronj ishte edhe Hyzri Talla, një nga legjendat e Luftës së UÇK-së. Të rrallë janë ata që mbajnë këto dy lloje epitetesh. Këta tituj ishin fituar në sheshin e betejave të plumbave dhe në sheshin ...

Më shumë...

Objektet e ndërtuara në vitin 1960 në Shqipëri treguan qëndrushmeri me të madhe se ato të ndërtuara pas vitit 1990

Objektet e ndërtuara në vitin 1960 në Shqipëri treguan qëndrushmeri me të madhe se ato të ndërtuara pas vitit 1990

Nga pamjet e deritanishme, dëmet më të mëdha nga tërmeti janë shkaktuar në pallatet e reja dhe ndërtesat pas vitit 1990 në Tiranë dhe në Durrës. Një studim i mëparshëm i ekspertëve të sizmologjisë parashikonte se një tërmet mbi 7 ballë rrezikonte më së shumti banesat e ndërtuara para vitit ...

Më shumë...

Xhevat Gjini: Ra ky tërmet e u pamë edhe njëherë

Xhevat Gjini: Ra ky tërmet e u pamë edhe njëherë

Fatkeqesite natyrore jane bashkeudhtare te njeriut. Kjo eshte e njohur per te gjithe ne. Ku me shume e ku me pak gjate miliona viteve ka patur fatkeqesi e tragjedi te shkaktuara nga NENA NATYRE. Por, fatkeqesite me te medha njeriut i jane shkaktuar dhe i shkaktohen nga vet njeriu. Njeriu ...

Më shumë...

Imri Zabeli: Ndihma e parë psikologjike dhe panika në palestren “Leonik Tomeu” në Durrës

Imri Zabeli: Ndihma e parë psikologjike dhe panika në palestren "Leonik Tomeu" në Durrës

Ndihma e Parë Psikologjike (NPP) në rrethana të katastrofës natyrore është esenciale. NPP duhet të konsistojë në disa aspekte: dëgjimi, instalimi i shpresës, krijimi i një gjendje komforti, mbrojtja, plotësimi i nevojave bazë…. Prezenca e psikologëve në Durrës ne netët kritike si ajo e 28 dhe 29 Nëntorit, për ofrimin ...

Më shumë...

MSc. Adem Lushaj: Ramiz Tafilaj: Nderimi i deçanasve ka vlerën më të madhe se i Donald Trump-it

MSc. Adem Lushaj: Ramiz Tafilaj: Nderimi i deçanasve ka vlerën më të madhe se i Donald Trump-it

Shqiptaro-amerikani, Ramiz Tafilaj, është ndër personalitetet më të shquara shqiptare në botë, që bën promovimin e vlerave tona historike, kulturore, artistike dhe shkencore, brenda dhe jashtë trojeve shqiptare. Humaniteti dhe angazhimi i tij prej atdhetari, është vlerësuar lart edhe nga Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, duke e dekoruar ...

Më shumë...

Ali Hertica: Gjykimi i një politike

Ali Hertica

Politika mund të përdoret për të shpjeguar politikën dhe performanca të arritura të përgjegjshme. Sipas teorisë së menaxhimit politik dhe administrativ, rezultatet nuk mund të ndahen nga proceset politike dhe llogaridhënies veç e veç. Prandaj, qeveria duhet të shpjegoj se si rezultatet janë arritur të përgjegjëshëme para qytetarëve të Kosovës,që ...

Më shumë...

Bardhyl Mahmuti: A ishin premtime të rrejshme deklaratat e Kryeprokurorit të Shtetit, z. Aleksandër Lumezi?

Bardhyl Mahmuti: A ishin premtime të rrejshme deklaratat e Kryeprokurorit të Shtetit, z. Aleksandër Lumezi?

Nëse Kryeprokurori i Shtetit, z. Aleksandër Lumezi nuk i shfrytëzon kompetencat dhe autorizimet kushtetuese dhe ligjore për të urdhëruar masat ndëshkuese kundër Sylë Hoxhës, për cilësim të rrejshëm si “vetëvrasje”, të vrasjes së Astrit Deharit, atëherë Këshilli Prokurorial i Kosovës duhet të ndërmerr masat adekuate kundër Kryeprokurorit të Shtetit për ...

Më shumë...

RKL: Zbulime “epokale” e groteske të Shaban Muratit dhe Ardi Nurrellarit

RKL: Zbulime “epokale” e groteske të Shaban Muratit dhe Ardi Nurrellarit

Sipas analistit, Shaban Murati, por edhe disa mendje lëkundurve jo nga tërmeti por nga dementia, edhe tërmetin në Shqipëri po e shkakton Rusia. Ky kor i të ithtarëve të Salih Berishës thotë  Edi Rama e ka shitur Shqipërinë në një minishengen dhe mu për këtë Franca dhe Evropa nuk e ...

Më shumë...

Tahir Ahmeti: Sa është e rrezikuar Kosova nga fatkeqësitë natyrore?

Tahir Ahmeti

Fatkeqësitë natyrore janë të paparashikueshme, me intensitete dhe efekte të ndryshme, të cilat mundë të godasin çdo moment duke shkaktuar humbje të konsiderueshme të jetëve të njerëzve dhe të mirave materiale. Fatkeqësitë natyrore janë të paparashikueshme, me intensitete dhe efekte të ndryshme, të cilat mundë të godasin çdo moment duke ...

Më shumë...

Luljeta Bozo: Durrësi gati është ‘zhdukur’ tërësisht nga 3 tërmete që e kanë goditur përgjatë viteve

Luljeta Bozo: Durrësi gati është ‘zhdukur’ tërësisht nga 3 tërmete që e kanë goditur përgjatë viteve

Profesoresha e ndërtimit Luljeta Bozo thotë se shembjet e pallateve dhe ndërtesave në Durrës nxjerr në pah problemet me planimetritë inxhinierike. Specialistja theksoi se Durrësi gati është ‘zhdukur’ tërësisht nga 3 tërmete që e kanë goditur përgjatë viteve. Mes të tjerash Bozo tha se në këtë qytet është ndërtuar pranë ...

Më shumë...

Sadik Halitjaha: Mangësitë e nivelit të emergjencave të Kosovës

Sadik Halitjaha: Mangësitë e nivelit të emergjencave të Kosovës

Mangësitë e nivelit të emergjencave të Kosovës, së paku në këto raste tërmetesh duhet të ju bije ndërmend pushtetarëve që shumë pak kanë bërë në këtë drejtim. Përpos FSK-së që e ka nivelin dhe standardin e Njësisë të Kërkim Shpëtimit. Të tjerat me shumë mangësi i kemi, apo hiq fare. ...

Më shumë...

Dr. Prof. Behxhet Mustafa: Si t’i quajmë, “Bjeshkë të Nemuna” apo “Alpe Shqiptare”?

Dr. Prof. Behxhet Mustafa: Si t’i quajmë, "Bjeshkë të Nemuna" apo "Alpe Shqiptare"?

Bjeshkët e Nemuna janë sistem malor i veçantë në Siujdhesën Ballkanike që shtrihen në trekëndëshin ndërmjet Dinarikeve në Veriperëndim, Sistemit të Malit Sharr në Juglindje dhe Rodopeve në Lindje dhe Verilindje. Siç dihet Bjeshkët e Nemuna përfshijnë rreth 3500 km2 të shtrira ndërmjet liqenit të Shkodrës, Rrafshit të Dukagjinit, luginës ...

Më shumë...

Ryzhdi Baloku: NËNTORI I PAVARËSISË NË KUJTESËN KOMBËTARE

Ryzhdi Baloku

Sa herë që vjen muaji nëntor, shqiptarëve kudo që janë, ua përkujton Nëntorin e Pavarësisë dhe sakrificat kombëtare për çlirim nga robëria shekullore, të shumë patriotëve që u flijuan për atdhe. Nëntori i Pavarësisë në kujtesën kombëtare, shënon një sërë ngjarjesh historike për popullin shqiptar.   Kjo datë e rëndësishme ...

Më shumë...