Fillimi / Opinione (faqe 2)

Opinione

Rrënohet edhe shtëpia, në Pularinë e Tiranës, ku kishte jetuar, Nexhmie Hoxha nga viti 1997 deri në shkurt të vitit 2020

Rrënohet edhe shtëpia, në Pularinë e Tiranës, ku kishte jetuar, Nexhmie Hoxha nga viti 1997 deri në shkurt të vitit 2020

Në përpjekjet vandale për t’i humbur çdo gjurmë fizike familjes së Enver dhe Nexhmie Hoxhës, profashistët e sotëm të pushteti socialist në Tiranë kanë plaçkitur, kanë rrëmbyer dokumente dhe vlerë dhe na shkatërruar edhe banesën e fundit të Nexhmije Hoxhës, në objektin e dikurshëm të Pularisë së Tiranës. “Në katin ...

Më shumë...

Blerim Muriqi: Vizita e kryeministrit, Edi Rama në Kosovë, një lajm i mirë

Blerim Muriqi

Konfirmimi se edhe Kurti takon Ramën, deklamon se ka përgjegjësi në politikbërjen tonë, dhe kjo qetëson secilin nga ne. Koha është me shumë dyshimpritje, meqë shumë tema u janë hudhur në tavolinë shqiptarëve dhe Kosovës, për çka qytetarët presin lidership nga përfaqësuesit e institucioneve dhe subjekteve tona shqiptare në gjithë ...

Më shumë...

Bahri Bivolaku: Asgjë nuk është pushteti kur të na mungojë shteti

Bahri Bivolaku

Edhe ky brez i ri politikanësh, po sikur ai i vjetri, mungesën e alternativës programore po mundohet ta kompozojë nga demonizimi i kundërshtarit, ku polarizimi nuk përdoret si rezultat i kundërshtive konceptuale. Ai është kthyer në tendencën për zëvendësim në secilën formë dhe me secilin mjet. Mënyra e tillë e ...

Më shumë...

Ali Tahiraj: Kosova është gjaku ynë që nuk falet, as për ty dhe as për një thes napolona, as për miliarda

Ali Tahiraj: Kosova është gjaku ynë që nuk falet, as për ty dhe as për një thes napolona, as për miliarda

Kosova është gjaku  ynë që nuk falet , as për ty dhe as për miliarda . Ta lavrosh këtë tokë e cila buron veç erë gjaku , mbi 14 MASAKRA  të mëdha të bëra mbi popullin Shqiptar në shtëpitë e tyre brenda Kosovës dhe atë se paku 1430  fëmijë,e sa  ...

Më shumë...

Petrit Dibrani: Po normalizohet gjithçka! Vetëdije Kombëtare apo, duartrokitje për gjendjen e rënduar?

Petrit Dibrani

Pamfleti, letra, apo informata, e bërë publike për opinionin e gjërë, nga zyra e prokurorit të përgjithshëm, të Gjykatës Speciale, ishte jo e drejtë juridikisht dhe jo ligjore, nëse shihet si normalizim, apo fillimi i ç’kapjes, shkapjes së shtetit, atëher unë personalishtë them se është, sikur peshqit të mbijetojnë në ...

Më shumë...

Egzon Kastrati: Kosovarizimi i trustit pensional

Egzon Kastrati

Kosova si pothuajse çdo vend tjetër i botës është përballura me pasojat ekonomike si shkak i pandemisë COVID 19. Në kuadër të planeve të institucioneve dhe akterëve relevant për rimëkëmbje ekonomike duhet që të involvohen të gjitha mjetet që ka në dispozicion një vend pert t’i injektuar në “shërimin” e ...

Më shumë...

RKL: Çka mendon kryetari i veteranëve, kur kërkon që Gjykata Speciale “t’i trajtojë edhe krimet serbe?”

RKL

Gjykata Speciale kundër UÇK-së është themeluar me pajtimin e krerëve politikë të vendit dhe është aprovuar në Kuvend me dy të tretat e deputetëve. Shumë politikanë, zyrtarë madje dhe veteranë të  luftës, nuk e kuptojnë, apo nuk duan ta kuptojnë se kjo gjykatë është raciste, një etnike dhe akuzon e ...

Më shumë...

Mona Agrigoroaiei: NURENBERG NDAJ GJENOCIDIT SERB!

Mona Agrigoroaiei

Botërisht dihet që UÇK i ka pasur këto karakteristika: Ajo ka qenë ushtri çlirimtare dhe jo agresore si ushtria serbe! Ajo ka mbrojtur një popull i tërë të prangosur dhe nën robërinë sllave! Ajo ka mbrojtur popullin shqiptar nga krimat e luftës serbenga maskrat e gjenocidi! Nuk mbulohet dielli me ...

Më shumë...

Petrit Dibrani: Duhet, mobilizim, reagim të unifikuar Kombëtar pas gjendjes së krijuar në Kosovë

Petrit Dibrani

Fillimisht për: Akademinë e Shkencave dhe Arteve, jo vetëm të Kosovës, të votuarit e popullit, të gjithë së bashku, subjekteve politike shqiptare, shoqërisë civile, dhe mbarë shqiptarëve, kudo që jetojnë dhe veprojnë…. Të bashkuar, rreth simboleve kombëtare: Flamurit kombëtar shqiptarë dhe simbolit kombëtar shqiptarë Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, me qëllim ...

Më shumë...

Mona Agrigoroaiei: ANTIVLERAT NË POLITIKËN SHQIPTARE DHE TEJKALIMI I TYRE DREJT NJË POLITIKËBËRJE TË RE KOMBËTARE

Mona Agrigoroaiei

“Është koha e maskarenjve Por atdheu i shqiptarëve!” (Ali Asllani)     Në politikën shqiptare, në periudhën postkomuniste, ka ndikuar negativisht një numër të gjerë antivlerash. Mund të thuhet se ky tranzicion ka pasur një karakteristikë e qenies tejmbushur me antivlera që kanë prekur politikëbërjen dhe vendimmarrjen kudo në trevat ...

Më shumë...

RKL: Të barazosh UÇK-në me emra të përveçëm ( si Thaçi, Veseli e 200 të tjerë) është njollosje e luftës çlirimtare thotë H. Çeku

RKL: Të barazosh UÇK-në me emra të përveçëm ( si Thaçi, Veseli e 200 të tjerë) është njollosje e luftës çlirimtare thotë H. Çeku

Deputeti i Lëvizjes Vetëvendosje, Hajrullah Çeku, duke komentuar ngritjen e aktakuzës kundër kryetarit të Kosovës, Hashim Thaçit dhe kryetarit të PDK-së Kadri Veselit nga Gjykata Speciale, ka thënë se UÇK-ja nuk ka nevojë të dëshmojë pastërtinë e saj. “Të barazosh UÇK-në me emra të përveçëm  është njollosje e luftës çlirimtare ...

Më shumë...

Nexhmi Lajçi: Se lufta e UÇK-së ishte e drejtë, e pastër dhe luftë për liri, këtë e vërtetoi më se miri përkrahja NATO-s

Nexhmi Lajçi

Organizimi i luftës së armatosur në Kosovë nën emblemën e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës ishte shpresa dhe rruga e vetme për liri. Lufta e UÇK-së nuk është vetëm luftë që e ka çliruar Kosovën, por është luftë që i ka çliruar shqiptarët kudo që janë nga psikologjia e robit. Në ...

Më shumë...

Ali Hertica: Ratifikimi i marrëveshjes dhe projektligji i amnistisë

Ali Hertica

Pjesërisht në ditët tona, ka gjetur vend një pjesëmarrje e theksuar politike si vlerë me përshkrimin e ndryshimit që ndodh me njerëzit, në kalimin nga gjendja natyrore në gjendje shoqërore. E rëndësishme është që tani njerëzit nuk duhet të jenë nën pushtetin arbitrar të të tjerëve. Sipas vrojtimeve të gjendjes ...

Më shumë...

Egzon Kastrati: Turizmi nën kontekstin e zhvillimit modern

Egzon Kastrati

Pozita gjeografike e Kosovës ka mundësuar që të jetë e pasur me pasuri të shumëta natyrore. Pasuritë natyrore qe posedon Kosova duhet që të shfrytëzohën racionalisht duke mundësuar rritje të efiçencës në ekonomi. Kosova edhe pse ka potencial të madh të zhvillimit të turizmit fatkeqësisht ende nuk ka arritur të ...

Më shumë...

MSc. Adem Lushaj: Avokatët Arianit Koci dhe Granit Vokshi, “kërcënojnë” Shpresa Loshajn!

MSc. Adem Lushaj: Avokatët Arianit Koci dhe Granit Vokshi, “kërcënojnë” Shpresa Loshajn!

Një kërkesë e Organizatës Joqeveritare “Pishtarët”, të përfaqësuar nga znj. Shpresa Loshaj, ishte drejtuar kah Organizatat Joqeveritare të Kosovës, që të vihen në përkrahje të saj, për kërkim të ligjshmërisë së hidrocentraleve në Deçan. Mirëpo, një kërkesë e tillë, i paska nxitur avokatët Arianit Koci dhe avokatin Granit Vokshi, si ...

Më shumë...

Petrit Dibrani: Naiviteti i disa, pseudo “analistëve” për shkuarje, apo jo, në takimin e 27 qershorit në Uashington!

Petrit Dibrani

Naiviteti dhe mendja e cekët e disa, njerëzve madje edhe publicistë në Kosovë, që kinse mundohen të shkruajnë, s’paska kufi….. Sipas dikujt, paska filluar edhe një fillim dramatik i shkapjes së shtetit! Atyre që janë, shumë të cekët në mendje i’u ndodhë edhe kjo, parashohin edhe fillim dramatik të “sh’kapjes ...

Më shumë...