MIT KS
Fillimi / Opinione (faqe 5)

Opinione

RKL: Kur “fytyra” Bregasi, përqesh fytyrat e UÇK-së

RKL: Kur "fytyra" Bregasi, përqesh fytyrat e UÇK-së

Në luftën e përditshme të Kompanisë së Veton dhe Flaka Surroit kundër UÇK-së është aktivizuar edhe një fytyrë që quhet, Majlinda Bregasi. Edhe kjo misionare vullnetare e Prokurorisë së Gjykatës Speciale kundër UÇK-së, akuzon e sulmon kreun e luftës, duke e satirizuar, përfolur e duke pretenduar ta fusë sherrin brenda ...

Më shumë...

Bujar Bukoshi: Përpjekja për ta kriminalizuar luftën e UÇK-së, përpjekje për të zhbërë legjitimitetin e lirisë së Kosovës

Bujar Bukoshi: Përpjekja për ta kriminalizuar luftën e UÇK-së, përpjekje për të zhbërë legjitimitetin e lirisë së Kosovës

Ish-kryeministri i parë i Kosovës, në egzil, në vitet 90-të, Bujar Bukoshi, ka thënë se përpjekja për ta kriminalizuar luftën, si një nga instrumentet kryesore të lirisë së Kosovës, është përpjekje për të zhbërë legjitimitetin e lirisë së Kosovës. “Të nxjerrësh në plan të parë papërgjegjësi të ndodhura gjatë luftës ...

Më shumë...

Petrit Dibrani: Gjykata Speciale dhe Kuvendi i Kosovës!

Petrit Dibrani: Të mjerët deputetë për sjelljet e tyre si të fëmijëve, fëmijë, ndaj njëri tjetrit dhe jo vetëm sot

Vullneti e arrinë qëllimin… Reagimi i bashkrenduar, jo emocional është i duhur, tani në gjendjen e re të krijuar. Ndryshimi ose zhbërja, e ligjit për Gjykatën Speciale, mundë të bëhet. Kompetencat e Kuvendit të Republikës së Kosovës, dihen dhe janë të njohura; Kuvendi ka të drejtë ligjore, të ndryshoj ligjin ...

Më shumë...

Bahri Bivolaku: Pse disa politikanë po gërhasin zgjuar?

Bahri Bivolaku

Politika ka nevojë për freskime me njerëz të cilët nuk kanë nevojë për politikë! Ca nga ne nuk e pushojmë të gërhiturit në gjumë, por ka politikan e opinionistë e po gërhasin të zgjuar- ditën! Thonë se për të qenë trim, të duhet vetëm një çast, por që të bëhesh ...

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Pontie Pilatët e Evropës kryqëzojnë çlirimtarët e Kosovës

Ahmet Qeriqi: Pontie Pilatët e Evropës kryqëzojnë çlirimtarët e Kosovës

Tashmë është e largët dita kur Pontie Pilati romak, urdhëroi kryqëzimin e Jezusit nga Nazareti, jo se kishte bërë ndonjë faj ndaj Romës, e cila asokohe mbante të pushtuar Izraelin dhe gati gjysmën e botës, por se bashkëkombësit e tij e kishin akuzuar  atë për keqinterpretim të traditës hebraike dhe ...

Më shumë...

Lidhja e Shkrimtarëve të Kosovës ka reaguar kundër aktakuzës së pakonfirmuar të prokurorit të Gjykatës Speciale

Lidhja e Shkrimtarëve të Kosovës

Anëtarët e Lidhjes së Shkrimtarëve të Kosovës kanë pritur me indinjatë aktakuzën e pakonfirmuar të prokurorit të Gjykatës Speciale ndaj dy personaliteteve kryesore të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, kryetarit të Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi dhe ish-kryeparlamentarit Kadri Veseli, kryetar i PDK-së, si dhe nëntë të tjerëve. Natyrisht, që në ...

Më shumë...

Adem Lushaj: Dervishkomi ofron mundësi të jashtëzakonshme për qendër të skijimit

Adem Lushaj: Dervishkomi ofron mundësi të jashtëzakonshme për qendër të skijimit

Deçani konsiderohet si njëra ndër komunat me resurset më të bollshme natyrore për zhvillimin e turizmit masiv dhe alternativ. Këtë gjë ua mundëson masivi i Bjeshkëve të Nemuna. Resurset e këtushme mundësojnë zhvillimin e turizmit gjatë dimëror dhe veror. Kushtet klimatike, relievi, flora, fauna, hidrografia, pyjet,… janë vetëm disa nga ...

Më shumë...

KGJK: Drejt një gjyqësori më transparent dhe të qasshëm

Keshilli Gjyqesor i Kosoves

Duke filluar nga sot, kalkulatori i taksave gjyqësore dhe ai i gjobave penale do të jenë online në ueb faqen e Këshillit Gjyqësor të Kosovës (KGjK), përkatësisht në faqet e gjykatave. Kalkulatorët inovativë dhe me përdorim të lehtë, u japin qytetarëve të Kosovës mundësinë që nga rehatia e shtëpisë, t’i ...

Më shumë...

Petrit Dibrani: Koha për bashkim, jo për ndarje dhe linçim….

Petrit Dibrani: Të mjerët deputetë për sjelljet e tyre si të fëmijëve, fëmijë, ndaj njëri tjetrit dhe jo vetëm sot

Vetëm duke mbrojtur, simbolin kombëtar shqiptarë UÇK-ës, dhe Republikën dalim të fituar. Reagimi i bashkërenduar, i tregon botës mbarë, se ne jemi të bashkuar! OVL-ës, nuk është e ashtuquajtur! Organizata e veteranëve të luftës, është pjesë e simboli kombëtar shqiptarë UÇK-ës. Ata, dikur të bashkuar, rreth flamurit kuq e zi, ...

Më shumë...

Ali Hertica: Një koncept i përgjithshëm i populizmit

Ali Hertica

Fjala populizëm është keqpërdorur për vite me rradhë në epokën tonë. Një politikan që përdor demagogji ose vërejtje raciste quhet populist, jo demagog apo racist. Nfarë marrëzie është ajo. Dhe pastaj të dihet se fjala populizëm ishte përdorur tashmë si një fjalë betimi për mesin e shekullit XIX të socialistëve ...

Më shumë...

Sadik Halitjaha: Islam Lauka do kishte mbetur burri i mirë, që han bukën e vet e mban gajlet e atdheut, por ndodhi ndryshe

Sadik Halitjaha

Kur e pata dëgjuar intervistën e fundit të Islam Laukës nuk jam habitur, pasi që në këtë kohë aktuale njerëzit bien në mbrëmje patriotë, e në mëngjes zgjohen tradhtarë. Më vjen keq që ky intelektual është në taborin kundër të mirës për Kosovën. Lauka kishte mbet burri i mirë që ...

Më shumë...

Jakup Krasniqi: VLERAT E SOTME TË SOCIALDEMOKRACISË

Jakup Krasniqi: VLERAT E SOTME TË SOCIALDEMOKRACISË

Socialdemokracia ka mbetur një ideologji e majtë politike që vazhdimisht ka bërë një evolucion paqësor për kalimin nga kapitalizmi i egër e shfrytëzues në socializëm modern duke përdorur me urti e intelektualizëm vlerën e proceseve politike të filluara nga socializmi shkencor i Marksit Në vitet e pas Luftës së Dytë ...

Më shumë...

Adem Breznica: Beteja e Loxhës – Defensiva e parë e ushtrisë serbe (lista e serbëve të vrarë)

Adem Breznica: Beteja e Loxhës - Defensiva e parë e ushtrisë serbe (lista e serbëve të vrarë)

22 vjet më parë, më 6 Korrik 1998, njësitë e rregullta të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK), nisën ofensivën e parë frontale për të marrë nën kontroll fshatin Loxhë të Pejës. Ky sulm i drejtuar nga ushtarakë profesionistë të karrierës, që vepronin nën ombrellën e Ministrisë së Mbrojtjes së Republikës ...

Më shumë...

Abdullah Blakçori: Na iku pa Lamtumirë, veterani i UÇK-së, Sheqë Dushkolli

Abdullah Balakçori: Na iku pa Lamtumirë, veterani i UÇK-së, Sheqë Dushkolli

(Dedikuar veteranit të UÇK-së, Sheqë Dushkolli, që na tha Lamtumirë) Na iku pa Lamtumirë, veterani i UÇK-së, Sheqë Dushkolli. Iku Atdhetari sypatrembur, me plis të bardhë mbi kokë, që me dekada të tëra iu bëri ballë stuhive të veriut. Iku Sheqa tok me plisin e bardhë si borë që i ...

Më shumë...

Ali Tahiraj: UÇK isha, jam dhe do të ngelemi për jetë të jetëve!

Ushtarët e UÇK-së

UÇK-ë isha , jam dhe do të ngelemi për jetë të jetëve ndërsa,ju bëjeni tuajen ! Shum gjëra në natyrë nga, bota bimore e shtazore e njerzore që , lindin ,rritën,zhvillohën,japin frutin ,plakën dhe më në fund vdesin, ndërsa ka raste të rralla që mëzi që lindin , por kurë ...

Më shumë...

Petrit Dibrani” Të cekët, e naivët shqipfolës, duhet ta dinë dhe kuptojnë, njëher e përgjithmonë!….

Petrit Dibrani: Të mjerët deputetë për sjelljet e tyre si të fëmijëve, fëmijë, ndaj njëri tjetrit dhe jo vetëm sot

Atdheu, nuk mbrohet me parashikime dhe zbulime, po mbrohet me vepra dhe shkrime! Me shkrime të gjata dhe pa kuptim, tentohet të parashikohet e zbulohet dhe drejtësi të krijohet. Duke u mundu me nda drejtësi, disa shqipfolës kanë harru, se jemi me pandemi! Analizat dhe parashikimet, nuk bëhen për inate ...

Më shumë...