mbpzhr 2018
MIT
Airport Adem Jashari
kek
Fillimi / Opinione (faqe 4)

Opinione

Ali Hertica: Programet dhe fushata reklamuese e subjekteve politike

Ali Hertica

Shumë njerëz ankohen për politikën, por me metodën e tanishme të vjetëruar të zgjedhjeve ne po ruajmë thjeshtësinë politike, Politika duhet të premtojë gjëra të këndshme për të fituar shumë vota. Programet njihen dhe fushatat reklamuese janë menduar plotësisht. Fushatat zgjedhore filluan në shumicën e partive politike pas përfundimit të ...

Më shumë...

Prof. dr. Hakif Bajrami: ENTROFIA E FUSHATËS ZGJEDHORE – INSUFIENCA E NJË POLITIKE ME PREMTIME BOSHE

Hakif Bajrami

Të nderuar, zgjedhjet po afrohen  sytë hapni këtë herë, duke ikur  prej fajdexhive mos shkoni me rentierë. Tani zgjedhës janë afër dy milion. Partitë “demokratike” i lutën zotit që në zgjedhje të dalin vetëm 30 deri në 42%. E kjo kuotë është anëtarësia e tyre. Zgjedhës, kam doktoruar më 1979 ...

Më shumë...

Maki Beqiri-Asllani: Mos ndërlidhni asgjë me luftën, ajo nuk ka të bëjë asgjë as me fushatën parazgjedhore

Maki Beqiri-Asllani: Mos ndërlidhni asgjë me luftën, ajo nuk ka të bëjë asgjë as me fushatën parazgjedhore

Një ditë do të mësoni edhe nga jeta ime. Do të çuditeni si kam mundur të qesh me humorin tuaj, do t’ia besoni lotin tim sa herë kam “pëlqye”. Ju do të bindeni se vërtetë ju kam dashur pa paragjykime. Ju do të bindeni se ne forcën time ekziston ndjenja ...

Më shumë...

Nebih Rexhepi: Trekëndëshi partiak, më i korruptuari në Kosovë, LDK-PDK-AAK, kërkon edhe një herë votën e popullit

Nebih Rexhepi

Duket paradoksale, fatkeqësisht është një realitet i hidhur që nuk mundë ta mohojmë. Që të tria, këto parti i dilnin në ndihmë njëra tjetrës, sa herë që lipsej nevoja për korrupsion. Kurse para çdo fushate elektorale, këto parti e ashpërsonin fjalorin vulgar ndaj njëra tjetrës, për të kulmuar në këtë ...

Më shumë...

Frank Shkreli: Demokracia nuk pret

Frank Shkreli

(Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Demokracisë, 2019)   Ashtu si çdo vit edhe sivjet me 15 shtator, bota shënoi Ditën Ndërkombëtare të Demokracisë.  Dita Ndërkombëtare e Demokracisë, e përcaktuar si e tillë më 2007-n me një rezolutë nga Asambleja e Përgjithshme të Organizatës së Kombeve të Bashkuara, (OKB) me ...

Më shumë...

Gëzim Kelmendi e quan “Mashtrim të madh” fushatën e disa partive politike

Dr. Gëzim Kelmendi

PDK- po bën fushatë kundër korrupsionit, por korrupsionin e ka ngulitur thellë në themelet e shtetit të Kosovës. PDK-ja ka përfshi në listë për deputetë kandidate me mbulesë, por kjo PDK-ja në vitin 2010 ka ndaluar mbulesën në shkolla dhe shumë vajza i ka lënë jashtë dyerve të shkollave. Sllogani ...

Më shumë...

Sadik Halitjaha: Kosovës i duhet zgjidhje, zgjedhjet e parakohshme nuk do të sjellin zgjidhje

Ish i burgosuri politik dhe ish-komandanti i Zonës Operative të Pashtrikut, Sadik Halitjaha, iu ka bashkuar PDK-së

Kosovës i duhet zgjidhje! Zgjedhjet nuk do të sjellin zgjidhje. Së pari vota nuk është e garantuar, as në mes partive, por as brenda partive. Ky është shkaku kryesor që në Kuvendin e Kosovës nuk vijnë  të zgjedhurit e popullit por të partive dhe kjo tregon se nuk i mbrojnë ...

Më shumë...

Dan Kosumi: A jemi NE gjenerata që duhet të mendojmë për Shqiptarizmën?

Dan Kosumi

Tani kur gjithandej në shtrirjen gjeografike të etnisë shqiptare, lufta për pushtet ka marrë një kahe dhe qasje jonormale, jashtë çfarëdo rregulli dhe vlere e norme demokratike. Këto beteja partiake, taborësh kundërshtare, po e bëjnë luftën e tyre dhëmbësh dhe armiqësisht, duke mos lënë pa zgjedhur rrugë as formë që ...

Më shumë...

Hyzri Salihu: Mjerimi politik, pengmarrësit e të ardhmes së vendit

Hyzri Salihu: Mjerimi politik, pengmarrësit e të ardhmes së vendit

Në kohën e sotme mjerimi i dialogut politik ndërmjet partive politike nuk ka asnjë refleksion të arsyeshëm dhe premtues për të ardhmen dhe historinë e pritjes që ka kalitur breza të tërë për një hap drejt zgjidhjes së pazgjidhur shqiptare në Ballkan. Kosova e shikuar nën dioptrinë e diplomacisë botërore, ...

Më shumë...

Ilir Muharremi: Politika e Kosovës ka nevojë të kulturohet

Ilir Muharremi

Niveli politik e kulturor në Kosovë ngjallë vetëm neveri. O artist, sa më larg tyre sepse asnjë politikan nuk flet për zgjidhjen e problemeve shoqërore, shtetërore, ata vuajnë nga vetvetja, janë paranojakë, e ti je më lartë. Skena politike e Kosovës ka nevojë për artistë për teatrin, galerinë, muzikën, baletin, ...

Më shumë...

Ali Hertica: Pse është i rëndësishëm patriotizmi demagogjik i liderit?

Ali Hertica

Kosova  ka një vetëdije të fortë, të nënshtruar kombëtare, por në të njëjtën kohë po lufton me një krizë identiteti. Shumë njerëz mendojnë se baza për demokracinë tonë, historia se kush jemi “ne” është nën presion. Ka shumë arsye për këtë: globalizimi i ekonomisë, i cili shkëputet gjithnjë e më ...

Më shumë...

Kamer Rrukiqi: Kush ka sy e vesh, sheh e dëgjon sa po e duam Popullin Shqiptar, sa po e duam Atdheun tonë!

Kamer Rrukiqi

Kush ka sy, vesh  sheh, dëgjon, ush ka mend e kupton, se sa po e duam Popullin Shqiptar, sa po e duam Atdheun tonë? Sa jemi patriot, sa jemi kombëtarë  sa e duam Shqipërinë, Kosovën, sa i duam trojet tona të okupuara nga: Serbi, Greqi, Mal të Zi dhe Maqedonia? ...

Më shumë...

Lutfi Coka: Politikanë dhe qeveritarë u tejngopëm me ju!?..

Lutfi Coka

Politikanë dhe qeveritarë! Asnjëherë sovrani nuk ju thërret për t’a udhëhëqur,për t’a drejtuar apo për t’a sunduar. Politikanët e mirë dhe Burrat e shtetit, populli i thërret për t’i sherbyer kur dëshirojnë dhe vetë ato. Populli të thërret kur të beson. Besimi ështe emiri dhe dekorata  më e lartë për ...

Më shumë...

Jakup Krasniqi: NJË FILLIM I RI I DOMOSDOSHËM

Jakup Krasniqi: Çka është bërë deri më tani në Arsimin e Kosovës?

Të gjithë duhet ta kuptojmë se si loja me kufirin dhe kjo për normalizimit e marrëdhënieve më shtetin që ka qëndrim armiqësor të nivelit të lartë, nuk është pronë e asnjë individi, cilido qoftë ai! Është punë e një konsensusi kombëtar që duhet të arrihet. Përgjegjësit kryesor që na ka ...

Më shumë...

Sadik Halitjaha: Lëvizjet atdhetare gjatë ekzistimit të tyre qëllim kryesor kishin çlirimin nga pushtuesi

Ish i burgosuri politik dhe ish-komandanti i Zonës Operative të Pashtrikut, Sadik Halitjaha, iu ka bashkuar PDK-së

Lëvizjet atdhetare kombëtare gjatë gjithë ekzistimit të tyre qëllim kryesor kishin çlirimin nga pushtuesi. Si njiheshin, si e quanin veten ato dhe si armiqtë na quanin e na jepnin epitete të ndryshme. Organizata Besëlidhja-Besa- e Udhëhequr nga Gjon Sereçi, Kadri Beba, Ibrahim Lutfiu e krerë të tjerë që ma vonë do ...

Më shumë...

Jakup Krasniqi: PROGRAMI I SHKURTUAR I NISMËS SOCIALDEMOKRATE

Jakup Krasniqi: Përgojuesit e pazarit zgjedhor

Për ata që lexojnë e donë që të dinë pse votojnë, po sjelli në tërsi, pjesët e shkeputura nga: PROGRMI I SHKURTUAR I NISMËS SOCIALDEMOKRATE I- Fryma e socialdemokracisë ➢ NISMA Socialdemokrate është parti e orientimit të majtë politik, e cila për qytetarët e tanë sjellë frymën e re të ...

Më shumë...