KEK
Fillimi / Opinione (faqe 3)

Opinione

RKL: Kosovën e kolovisin nga Uashingtoni në Bruksel, në përpjekje për ta “rehatuar” e pajtuar me Serbinë

RK

Kosova e pavarur, por e papranuar nga Serbia, e cila e kishte mbajtur nën dhunë e robëri prej vitit 1912 e deri në qershor të vitit 1999, tani e tutje do të jetë  përgjithmonë e varur nga Uashingtoni dhe Brukseli. Kjo  është një histori e trishtueshme për një popull, i ...

Më shumë...

Besa Shahini: Nuk do të jem më ministre e Arsimit në Shqipëri për shkak të qëndrimit përbuzës të opozitës dhe jo vetëm asaj

Besa Shahini: Nuk do të jem më ministre e Arsimit në Shqipëri për shkak të qëndrimit përbuzës të opozitës dhe jo vetëm asaj

Besa Shahini, nuk do të jetë më ministre e Arsimit në Shqipëri për shkak të qëndrimit përbuzës të opozitës.  Në mesazhin e dorëheqjes së paralajmëruar, Shahini thotë se ajo ndjeu racizëm në Shqipëri për shkak të folmes së saj me  theks të Kosovës. “Jam zhgënjyer me të gjithë ata që ...

Më shumë...

RrGK dënon uljen e dënimit për Pjetër Ndrecajn

Rrjeti i Grave të Kosovës

Rrjeti i Grave të Kosovës (RrGK) me shqetësim të thellë ka pranuar vendimin e sotëm të Gjykatës Themelore të Gjakovës për uljen e dënimit për Pjetër Ndrecajn, për vrasjen brutale të bashkëshortes dhe vajzës së tij, në gusht të vitit 2018.   Dënimi prej 24 vite e gjysmë burg, i shqiptuar ...

Më shumë...

Petrit Dibrani: Kthimi në bankat shkollore, i fëmijëve tanë…!

Petrit Dibrani

Fëmijët tanë mendojnë, se kur mbarojnë pushimet verore, ata mendojnë se edhe loja ka mbaruar, jo pse fillon shkolla, por pse i’ u duket se ka përfunduar edhe loja! Në shkollë më së shumti pëlqehen mësuesit, ata të cilët ç’do mësim e shndërrojnë në lojë. Ata mësimdhënës, mundë të jenë ...

Më shumë...

Ali Hertica: Parandalimi i udhëheqjes shkatërruese

Ali Hertica

Kur ka një udhëheqje shkatërruese brenda një kompanie apo shteti , zakonisht përfshihen menaxherë që përdorin fuqinë e tyre në një mënyrë negative. Ata abuzojnë me pozicionin e tyre për të përmbushur qëllimet dhe nevojat personale dhe klaneve te tyre. Sjellje keqdashëse, që synon përfitime personale, në kurriz të të ...

Më shumë...

Ruzhdi Jashari: Çka do të thotë “Çmimi Nobel” për Amerikën, Serbinë dhe Kosovën?

Ruzhdi Jashari

Serbia, me gjakun e kufomave të fëmijëve tanë, me dhunimet e nënave dhe motrave tona me dhunime e gjymtime të kufomave të shqiptarëve dhe popujve tjerë të Ballkanit, po nominohet, nga disa njerëz të krisur, për çmimin nobel të paqes. Ky është një  absurditet, në kundërshtim të humanizmit, lirisë dhe ...

Më shumë...

Egzon Kastrati: Sektori i Bujqësisë para kolapsit

Egzon Kastrati

Impakti që ka shkaktuar pandemia është i paprecedent në gjithë sistemin ekonomik të vendit. Sektor i prekur tej mase dhe me nevojë që të ndërmerren veprime për hartimin  e një plani imediat është sektori i bujqësisë. Rënja e kërkesës e shprehur si ulje e fuqisë blerëse për produktet bujqësore ka ...

Më shumë...

PDK-ja e konsideron të dështuar qeverisjen e brendshme dhe politikën e jashtme, në 100 ditëshin e punës së saj

PDK

Kjo periudhë e qeverisjes u karakterizua me dështim në menaxhimin e pandemisë, ku Kosova shënoi ndër rastet më larta në botë sa i përket numrit të të infektuarve dhe të vdekurve për kokë banori. Kosova u fut në listën e zezë të udhëtimeve të qytetarëve tonë nga shumica e vendeve ...

Më shumë...

Petrit Dibrani: Reagim; zëdhënësit të PDK-së, z. Avni Bytyçi!

Petrit Dibrani

A thua nën administrimin e kujt është veriu i Republikës së Kosovës, e vështirë me e pranuar realitetin. Amerika, po punon dhe vepron për t’na nxjerrur, nga ky realitet i rëndë dhe i hidhur…! Lexojeni me kujdes marrëveshjen, e nënshkruar në Washington. Keni shumë arsye ta kritikoni qeverinë Hoti, po ...

Më shumë...

Ryzhdi Baloku: Kërkim-falja e burrështetasve si akt moral i shprehjes zyrtare për pendesë kolektive, apo si akt dobësie

Ryzhdi Baloku

  Ka kohë që kam dashur të shkruaj lidhur me temën e aktit të kërkim-faljes, të cilën ishte dashur ta bënin serbët ndaj shqiptarëve dhe të tjerëve, për shkak se shteti i tyre gjatë luftërave pushtuese ka kryer akte të shfarosjeve kolektive, duke e involvuar edhe popullatën e saj në ...

Më shumë...

RRGK: Drejtësia në gjumë, gratë po vazhdojnë të përjetojnë dhunë

Rrjeti i Grave të Kosovës

Mediat po vazhdojnë të raportojnë për raste të panumërta të dhunës ndaj vajzave dhe grave në Kosovë. Vrasje me shufër metalike, vrasje me sëpatë, e vrasje me armë nga burrat e tyre. Kësaj radhe, sipas raportimeve të mediave, një grua në Skenderaj është goditur 10 herë me thikë nga burri ...

Më shumë...

Ali Hertica: Në demokraci njerëzit të jenë autoriteti,i lartë dhe nuk duhet të tolerojnë një sundimtar

Ali Hertica

Thirrja për demokraci më të drejtpërdrejtë nuk është krejt e re. Ithtarët e referendumeve nuk e konsiderojnë, në mënyrë rigoroze, sistemin politik që ne tani e njohim si një demokraci të vërtetë. Sipas faqes në internet të Democracy.nu, një organizatë që përpiqet për një demokraci të drejtpërdrejtë, njerëzit nuk kanë ...

Më shumë...

Hysni Gashi: KUNDËR GRENELLIT E HOTIT, ASESI KUNDËR SHBA-SË DHE KOSOVËS

Hysni Gashi

Nisur nga ky fakt, në SHBA dhe shtete tjera, mbi 50% janë kundër administratës z.Tramp,por assesi kundër SHBA-së. E njëjta gjë është edhe në Kosovë. Mbi 50% janë kundër kryeministrit z.Hoti, por assesi kundër Kosovës. Ndonëse qeveria  z.Haradinajt u rrëzua pikërisht per shkak të presionit të adminstratës z.Tramp në veçanti ...

Më shumë...

RKL: Pranimi i ndërsjellë i Kosovës me Izraelin është thikë me dy tehe për shqiptarët dhe për Shtetin e Kosovës

RK

Pranimi i ndërsjellë i Kosovës me Izraelin është thikë me dy tehe për shqiptarët dhe për Shtetin e Kosovës, sepse qëllimi i njohjes nuk është bërë nga gatishmëria për ta ndihmuar një shtet të ri të dalë nga robëria shekullore, sikur është vendi ynë por  është pajtimi, që ambasada e ...

Më shumë...

Sylejman Krasniqi: Kahjet e zhvillimit të “Minierës së Re” të Qymyrit

Sylejman Krasniqi

              Lidhur me  shkrimin: Letër e hapur të z.Izet Ibrahimit që ka të bëjë mbi zhvillimin e “Minierës së Re” të qymyrit           Kjo “Letër e hapur” iu drejtohet disa emrave të kabinetit qeveritar si: kryeministrit z. Abdullah Hoti,  zv. Kryeministrave Albulena Halimi dhe ...

Më shumë...

Fehmi Rama: Qytetarët dhe roli i Administratës shtetërore

Fehmi Rama

Qytetaret e Republikës së Kosovës paguajnë taksa, që pos të tjerash të ken shërbime të shpejta dhe efikase nga institucionet shtetrore. Kjo pothuajse mund të arrihet nëse në vazhdimësi rriten kapacitetet e administratës shtetrore. Ngritja e kapacitetëve të administratës shtetrore, forcon shtetin ligjor. Shërbimet e shpejta dhe efikase për qytetar ...

Më shumë...