tv dielli
MIT
kek
Airport Adem Jashari
Fillimi / Intervista (faqe 20)

Intervista

Arbanë Qeriqi: Intervistë me veprimtaren dhe të burgosurën politike, Kadrie Gashi-Myrtaj

Kadrie Gashi i takon brezit të studenteve shqiptare, të cilat në vitin 1981 nuk kishin prioritet kryerjen sa më parë të studimeve, por fuqizimin e Lëvizjes kombëtare në mbështetje të kërkesave për Kosovën Republikë. Në pranverë dhe në verë të vitit 1981, u angazhua për ta jetësuar idealin e çlirimit ...

Më shumë...

Intervistë me kryetarin e komunës së Prishtinës, Shpend Ahmeti

RKL: Z. Ahmeti fillimisht ju përgëzojmë për zgjedhjen në postin e kryetarit  të Prishtinës. Për shumë kë  ishte një mision thuajse i pamundur, por megjithatë ju ia dolët ta sfidoni kryetarin, Isa Mustafa dhe LDK-në, e cila e ka pasur si bastion të përhershëm Prishtinën. Si e komentoni këtë fitore? ...

Më shumë...

Joe Parkinson dhe Jay Solomon: Intervistë me mendimtarin, Fethullah Gylen në “The Wall StreetJournal”

Javët e fundit, kryeministri ju ka sulmuar vazhdueshëm si ju, ashtu edhe Lëvizjen tuaj në përgjithësi. A mendoni se aleanca juaj me fraksionin e tij brenda Partisë për Drejtësi dhe Zhvillim po shkon kësisoj drejt një fundi? Nëse mund të bëhet fjalë për një aleancë, ajo ka qenë rreth vlerave ...

Më shumë...

Intervistë me drejtorin e Agjencisë Shtetërore për Mbrojtjen e të Dhënave Personale, Ruzhdi Jashari

RKL: Z. drejtor, për fillim të intervistës  a mund të na përshkruani  fushëveprimtarinë e Agjencisë që ju e  drejtoni… Jashari: Agjencia për Mbrojtjen e të Dhënave Personale të Republikës së Kosovës nuk  ka ndonjë histori të gjatë. Është një agjenci e re dhe bie në sferën e sundimit të ligjit dhe të sigurisë; ...

Më shumë...

Sabit Brokaj lavdëron takimin e dy Qeverive shqiptare në Prizren ( Intervistë për Gazeta Shqip)

Mjeku i mirënjohur Sabit Brokaj, ish Ministri i Mbrojtjes së Shqipërisë gjatë kohës së luftës në Kosovë dhe njëri nga zërat e fuqishëm brenda së majtës shqiptare në një intervistë për gazetën “Shqip” ka folur për qeverisjen e  deritanishme të kryesocialistit,  Edi Rama. Duke vlerësuar punën e kryer në polici, ...

Më shumë...

Intervistë me kryetarin e komunës së Shtimes, Naim Ismajli

RKL: z. kryetar,  ju fituat udhëheqjen e komunës për të tretën herë me radhë.  Cili është opinioni juaj për këtë? Ismajli: Mandatin e tretë ia dedikoj një pune ekipore që kemi bërë ne komuna e Shtimes si pushtet lokal. Në rend të parë 80% e suksesit i dedikohet  njerëzve ekspertë ...

Më shumë...

Intervistë me Drejtorin e ATK-së, z.Behxhet Haliti

Si ishte viti 2013 për ATK-në, cilat janë pikat që mund të themi janë karakteristikat e këtij viti për ATK-në ? Haliti:  Viti 2013 është një vit i cili do të mbahet mend në ATK sigurisht për sukseset të cilat janë arritur gjatë këtij viti. Mund të flitet gjatë, duke ...

Më shumë...

Pjesë nga intervista e akademikut, Rexhep Qosja për “Gazetën shqiptare”

G.Sh: Këto ditë, profesor, kemi pasur rastin të lexojmë shumë shkrime, qoftë përkrahëse, qoftë sulmuese për veprimtarin e shquar politik, Adem Demaçi, pas një deklarate që ai kishte dhënë për zgjedhjet e fundit në Kosovë dhe, në kuadrin e saj, edhe për shtatoren e posangritur të Ibrahim Rugovës në Prishtinë. ...

Më shumë...

Intervistë me z. Bedri Dragusha, kryeshef ekzekutiv i Agjencisë së Kosovës për Efiçiencë të Energjisë

RKL : zotëri Dragusha, fillimisht për dëgjuesit tanë është në interes të jepni disa detaje rreth Efiçiencës së Energjisë? Bedri Dragusha: Termi efiçiencë e energjisë ka kuptimin e shfrytëzimit racional të energjisë, kjo do të thotë të mos shpenzojmë aq sa mundemi por vetëm aq sa kemi nevojë. Pra, ky ...

Më shumë...

Lajm: Intervistë ekskluzive: At Nikollë Marku: Fan Noli u harrua, u anashkalua nga trysnia helene

Tri takimet a njohjet me At Nikolla Markun. Me priftin ortodoks elbasanas bashkëbisedojmë për historinë e kishës, për bazamentin e ndërtimin të kishës, dy metra nën nivelin e tokës, si Fan Noli në 100-vjetorin e Pavarësisë është harruar, anashkaluar nga trysnia helene, për peshkopin grek, Anastas Janullatos, për kultin e ...

Më shumë...

Muharrem Xhemajli: Mos-zgjidhja e statusit të veteranëve të luftës së UÇK-së nuk ka të bëjë me presionet ndërkombëtare

Mos-zgjidhja e statusit të veteranëve të luftës së UÇK-së nuk ka të bëjë me presionet ndërkombëtare e as me përgatitjet për zgjedhje. Kështu ka pohuar në një intervistë për radion‘Kosova e Lirë’, kreu i OVL së UÇK-së, Muharrem Xhemajli. Ai ka theksuar se ekziston një mos-gatishmëri e politikës vendore për ...

Më shumë...

Dhurata Hamzai: Intervistë me gjuhëtarin, Rami Memushaj për librin e tij, “Gjuha shqipe në shtratin e Prokrustit”

Një histori e përpjekjeve për të bërë Drejtshkrimin e Gjuhës Shqipe, që nisi nga viti 1917 dhe u mbyll më 1972 me Kongresin e Drejtshkrimit dhe pastaj për ta zhbërë duke filluar nga viti 1991 e deri më 2013-n paraqitet në librin “Gjuha shqipe në shtratin e Prokrustit”, që ka ...

Më shumë...

Hajredin Kuçi: Dua të them që Kosova ka pasur nevojë që të ketë një ligj për amnisti

RKL: Zotëri ministër, zhvillimet e kohëve të fundit në Kosovë kanë bërë që të hapen shumë çështje, ndër to edhe të tilla që i përkasin Ministrisë të cilën ju e drejtoni. Për fillim të intervistës, na thoni për dëgjuesit e Radios Kosova e Lirë, çka përfshinë ligji shumë i pëfolur ...

Më shumë...

Kolonel, Dilaver Goxhai flet gjerë e gjatë për luftën e UÇK-së, në gazetën, “DITA”

Kolonel Dilaver Goxhaj, një nga ushtarakët e parë vullnetarë nga Shqipëria në UÇK, ruan si një nga gjërat më të çmuara të jetës së tij ‘Ditarin Luftarak’ të luftimeve të shumta, që ai në detyrën e Zëvendësshefit të Shtabit të Përgjithshëm të UÇK-së (njëkohësisht dhe të koordinatorit të UÇK-së me ...

Më shumë...

Intervistë me Kryeshefin Ekzekutiv të Postës së Kosovës, Sejdi Hoxha

RKL: Cili është misioni kryesor i postës së Kosovës? Hoxha: Posta e Kosovës është një ndërmarrje e re publike e cila funksionon si ndërmarrje e re që nga gushti i vitit 2012. Misioni kryesor i Postës është që në 155 zyra postare sa janë të shpërndara në tërë territorin e ...

Më shumë...

Besim Beqaj: Ministria e Financave është ndër ministritë më të organizuara në nivel të qeverisë së Kosovës

RKL: Zotëri ministër, cila ka qenë gjendja e Ministrisë së Financave në maj të këtij viti kur e filluat punën zyrtarisht në këtë ministri?  Beqaj: Është me interes për publikun që të informohet që  Ministria e Financave është një ndër ministritë më mirë e organizuar në nivel të qeverisë së ...

Më shumë...