Limak Kosovo
Fillimi / Intervista (faqe 22)

Intervista

Emil Lafe: Përçarja e gjuhës po vjen prej një grupi njerëzish nga Kosova

Profesor Emil Lafe është një nga njerëzit që dha dorëheqje  nga të parët prej strukturave që merren me gjuhën. Megjithatë, si një nga punëtorët e hershëm të shqipes, nuk ka hequr dorë nga cilësia e gardianit të saj. Profesor Lafe, a i ka qëndruar standardi, sipas jush, problemeve të zhvillimit ...

Më shumë...

Intervistë me kryetarin e Komunës së Rahovecit, Smajl Latifi

RKL: Po bëhen më shumë se dy vjet nga qeverisja juaj në Rahovec. Cilat janë disa nga ndryshimet më të prekshme për qytetarin në këtë komunë gjatë mandatit tuaj? Latifi: Fillimisht dua të përshëndes stafin e Radios ‘Kosova e Lirë’ sepse jeni radio me histori të veçantë, me histori të ...

Më shumë...

Intervistë me kryeshefin e Agjencisë së Ushqimit dhe Veterinarisë, Valdet Gjinovci

RKL: Z. Gjinovci mund të na thoni fillimisht për dëgjuesit e radios ‘Kosova e Lirë’ se cila është puna dhe detyrat me të cilat merret Agjencia e Ushqimit dhe e Veterinës së Kosovës? Gjinovci: Në  radhë të parë i përshëndes gjithë qytetarët dhe konsumatorët, ndaj dua t’i siguroj dhe garantoj ...

Më shumë...

Intervistë me kryetarin e Komunës së Lipjanit, Shukri Buja

RKL: Zotëri kryetar, gjatë viteve të qeverisjes në komunën e Lypjanit keni realizuar shumë projekte si asfaltimin e rrugëve, ndërtimin e shkollave dhe projekte të tjera. A mendoni se keni bërë mjaft? Shukri Buja: Hapësirë ka gjithmonë të punohet. Nuk jemi shumë të kënaqur sa kemi bërë për Lipjanin, por ...

Më shumë...

Intervistë me kryetarin e Hanit të Elezit, Rufki Suma

RKL: Cilat janë prioritet tuaja për këtë vit? Suma: Si zakonisht edhe në vitin 2013, prioritet mbetet zhvillimi i infrastrukturës, kanalizimi, rregullimi i varrezave të dëshmorëve dhe disa projekte që kanë mbetur në gjysmë nga viti paraprak. RKL: Sa keni përkrahje nga Qeveria e Kosovës në realizimin e projekteve të ...

Më shumë...

DW: Intervistë me arkeologun shqiptar, profesor Gjergj Frashëri

Trashëgimia e kombit ka nevojë për mbrojtje. Njëzet vitet e fundit kanë qenë periudha e humbjeve më të mëdha të trashëgimisë kulturore në historinë e Shqipërisë, thotë arkeologu shqiptar, Prof. Gjergj Frashëri. DW: Vitet e fundit ka pasur dëmtime të shumta në objektet e trashëgimisë kombëtare? Së fundi u shkatërruan ...

Më shumë...

Intervistë me kryetarin e komunës së Gjakovës, Pal Lekaj

RKL: Sa keni arritur të përmbushni programin tuaj elektoral gjatë tri viteve të mandatit tuaj? Pal Lekaj : Sa i përket premtimit të projekteve që ju kemi bërë qytetarëve, unë mendoj se ne po e realizojmë në mënyrën më të ndershme të mundshme dhe mendoj që është zhvilluar një aktivitet ...

Më shumë...

Intervistë me kryetarin e komunës së Pejës, Ali Berisha

RKL: Cilat janë disa nga synimet zhvillimore për komunën të cilin ju po e udhëheqni që nga viti 2008? Berisha: Duke marrë parasysh asetet që ka komuna e Pejës, bukuritë natyrore pastaj pasuritë tokësore dhe bujqësore, qëllimet zhvillimore janë të orientuara në zhvillimit e turizmit dhe të agro-biznesit. Dhe kryesisht ...

Më shumë...

Intervista e Adem Demaçit dhënë Radios-Evropa e Lirë

RADIO EVROPA E LIRË Zoti Demaçi Kosova po e përmbyll këtë vit me bisedimet në nivel tjetër me Serbinë, bisedime këto për të cilat ka optimistë dhe skeptikë. Ju ku e gjeni veten, në cilën kategori përballë këtij procesi ? ADEM DEMAÇI Sikur të ishte vetëm një bisedim që do ...

Më shumë...

Intervista e Ismail Qemalit për revistën italiane “La Tribuna”, botuar më 27 korrik të vitit 1907, zbuluar e përkthyer nga historiani Tanush Frashëri

Ardhja e Ismail Qemalit në Romë është cilësuar si vizita e një prej personaliteteve më të shquara të Ballkanit. Alessandro Lalìa-Paternostro e ka takuar Ismail Qemalin dhe ka zhvilluar këtë intervistë, në të cilën ai cek çështje kryesore që kanë të bëjnë me çështjen shqiptare dhe statu quo-në e Ballkanit ...

Më shumë...

Intervistë e dr. prof. Rexhep Qoses dhënë emisionit hulumtues “Fiks Fare”

Profesor në emër të gjithë redaksisë së emisionit “Fiks fare” kam nderin t’ju dhuroj simbolin e emisionit tonë për veprën tuaj të shquar të një patrioti modern dhe të një shikuesi që nuk heq dorë për të parë emisionin “Fiks fare”. Jam i nderuar që me jepet simboli i emisionit ...

Më shumë...

Intervistë me kryetarin e komunës së Ferizajt, Agim Aliu

RKL: Z. kryetar për fillim të bisedës, në cilin sektor vlerësoni se keni arritur t’i përmbushni premtimet dhe ku ka nevojë për investime të reja në komunën e Ferizajt? Aliu: Më lejoni edhe njëherë t’u falenderoj për mundësinë që më keni dhënë që t’i njoftoj dëgjuesit e radios ‘Kosova e ...

Më shumë...

Intervistë me kryetarin e Organit Shqyrtues të Prokurimit, z. Hysni Hoxha

RKL : Organi Shqyrtues i Prokurimit i themeluar nga Kuvendi i Republikës së Kosovës, punën e vet zyrtare e ka filluar më 1 korrik 2008. Mundësisht për dëgjuesit tanë të na njoftoni në pika te shkurta për  rolin dhe aktivitetin e këtij Organi. Hoxha: Që në fillim dua të ju ...

Më shumë...

Intervistë me Prof. Dr. Shyqeri Kabashi, Rektor në Kolegjin ‘Biznesi

RKL: Meqë jemi në fillim të vitit të ri akademik, do të ishte në interesin e studentëve të rinj dhe gjithë të interesuarve të tjerë të dinë më imtësisht mbi ofertat që ofron Kolegji ‘Biznesi’? Kabashi: Si çdo herë tjetër, edhe sivjet kemi filluar përgatitjet për vitin akademik 2012/ 2013. ...

Më shumë...

Intervistë me kryetarin e komunës së Deçanit, Rasim Selmanaj

RKL: Për cilat projekte do të angazhohet më tepër qeveria lokale dhe cili është angazhimi juaj për përfundimin e projekteve tjera deri në fundin e mandatit tuaj si kryetar i Deçanit? Selmanaj: Në të vërtetë ne kemi një mori projektesh që janë realizuar deri më tani. Të tjerat janë ose ...

Më shumë...

Intervistë me kryetarin e komunës së Gjilanit, z. Qemajl Mustafa

RKL: Ju keni premtuar shumë investime gjatë qeverisjes suaj. A mund të na thoni se në cilin sektor keni arritur t’i përmbushni premtimet dhe ku ka më tepër nevojë për investime të reja në komunën e Gjilanit?   Mustafa: Së pari t’iu them se ka ndodhur një kthesë revolucionare. Këtë ...

Më shumë...