Limak Kosovo
Fillimi / Intervista (faqe 24)

Intervista

Intervistë me zv.kryeministrën dhe Ministren e Tregtisë dhe Industrisë. znj. Mimoza Kusari – Lila

RKL: Znj. Kusari, ju deklaruat të dielën në konferencën përmbyllëse te këtij viti se e gjetët MTI-ne me një mori problemesh te grumbulluara. Na thuani se për çfarë lloj problemesh bëhet fjalë dhe sa keni arritur t’i evitoni gjatë këtyre dhjetë muajve të udhëheqjes tuaj me këtë ministri?  Mimoza Kusari ...

Më shumë...

Intervistë me Ministrin e Financave, Bedri Hamza

RKL: Z. Ministër, sapo është miratuar në parim projektbuxheti për vitin e ardhshëm. Si do të realizohet rritja ekonomike prej 5 përqind dhe nga dyzet për qind të shumës së përgjithshme të buxhetit, të rezervuara për investime kapitale?Sa për qind do të shpenzohen për ndërtimin e autostradës? Hamza: Projektbuxheti i ...

Më shumë...

Intervistë me Ministrinë e MBPZHR-së, z.Blerand Stavileci

RKL: Zoti Ministër a mendoni se Kredia nga Banka Botërore në vlerë prej 20.15 milionë dollarëve amerikanë dhe zbatimi i projektit të DANIDA-s, të miratuar nga MPJ e Danimarkës në vlerë prej rreth 10 milionë eurosh do të ndikoj në rritjen e konkurrencës në sektorin e bujqësisë, rritjen e punësimit ...

Më shumë...

Intervista me Ministrin e Drejtësisë në Qeverinë e Kosovës, Hajredin Kuçi

RKL: Për fillim të intervistës, a mund të na thoni cilat janë disa nga të arriturat e ministrisë që ju drejtoni?  Kuçi: Faleminderit për mundësinë. Më duhet të them që synimi ynë në Ministrinë e Drejtësisë ka qenë që të ndërtojmë një strukturë të drejtësisë në Kosovë dhe të ndërtojmë ...

Më shumë...

Intervistë me kryetarin e komunës së Therandës, z. Blerim Kuçi

RKL: Për cilat projekte jeni angazhuar më shumë  gjatë këtij viti dhe cili është  synimi Juaj për realizimin e projekteve të tjera deri në përfundimin e mandatit tuaj? Blerim Kuçi: Fillimisht ju falënderoj ju dhe redaksinë e radios Kosova e Lirë për këtë emision. Komuna jonë zhvillimin e saj e ka bazuar ...

Më shumë...

Intervistë me kryetarin e komunës së Kastriotit z. Mehmet Krasniqin

RKL: Mirë se erdhe të valët e radios Kosova e Lirë Mehmet Krasniqi: Faleminderit për mundësinë që të jem pjesë e radios Suaj  të respektuar RKL: Cilat janë planet dhe perspektiva e komunës  gjatë këtij mandati? Mehmet Krasniqi: Po kjo edhe korrespondon me projektin, të cilin  e kam ofruar para ...

Më shumë...

Intervistë me drejtorin e Doganave të Kosovës, z. Naim Huruglica

RKL: Zotëri, drejtor, Dogana e një vendi shënon sovranitetin fizik të shtetit, ndërsa i kontribuon ekonomisë dhe qytetarëve të një vendi. Kodi doganor është në pajtim të plotë me standardet ligjore të Bashkimit Evropian, ndër të tjera ka objektiv edhe zhvillimin ekonomik të Republikës së Kosovës. A mendoni se Dogana e ...

Më shumë...

Intervistë me drejtorin e Ndërmarrjes “Trepça”, z. Ferat Shala

RKL: Mirë se erdhët në valët e Radios Kosova e Lirë Ferat Shala: Mirë se ju  gjej, dhe përshëndetje për të gjithë dëgjuesit e Radios Kosova e Lirë RKL: Z.Ferat Shala, për fillim të bisedës në studion e Radios sonë, a mund të na thoni se në çfarë gjendje e ...

Më shumë...

Intervistë me Ministrinë e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Memli Krasniqi

RKL: Cilat janë disa nga të arriturat konkrete në Ministrinë e Kulturës, Rinisë dhe Sporteve, gjatë 100-ditëshit të parë të punës tuaj si ministër? Memli Krasniqi: Realisht, Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit ka sfida të shumta dhe probleme të grumbulluara me vite. Ne kemi trashëguar një gjendje jo të ...

Më shumë...

Intervistë me kryetarin e komunës së Klinës, Sokol Bashota

Mirë se erdhët në valët e Radios-Kosova e Lirë, z. kryetar? Sokol Bashota: Mirë se ju gjetëm dhe ju uroj të gjithë dëgjuesve të radios tuaj, ta dëgjojnë këtë  zë  që në mënyrë të suksesshme ka dalë nga lufta dhe suksesshëm  po e vazhdoni atë zë. Ju dëshiroj  suksese të ...

Më shumë...

Intervistë me presidentin e UBT-së, Edmond Hajrizi

RKL:Universiteti Për Biznes dhe Teknologji , po përmbyll edhe një vit akademik. Cilat janë të arriturat? Edmond Hajrizi: Po me te thënë të drejtën ky vit akademik ka qenë shumë i mbarë, kemi vazhduar me rritje të numrit të studenteve së pari rritja e studenteve, rritja e stafit akademik mandej ...

Më shumë...

Interviste me Lirim Haxhollin, grevist, ish- pjesëtar i Brigadës 153

RKL: Sot është dita e  26-të, me radhe qe prej se ju dhe bashkëluftëtaret e UCK-se keni hyre ne grevë, duke kërkuar miratimin e Ligjit për mbrojtjen e Vlerave te Luftës. Megjithatë, institucionet relevante edhe përkundër premtimeve vazhdojnë te jene indiferente ndaj kërkesave tuaja te ligjshme. Si e vlerësoni ketë? ...

Më shumë...

Intervistë me kryetarin e komunës së Vitisë Nexhmedin Arifi

RKL: Gjatë kohës sa jeni i pari i komunës së Vitisë a mendoni se punët kanë rrjedhur ashtu si i keni parashikuar apo siç i keni premtuar elektoratit kur fituat besimin e tyre për herë të dytë brenda dy vitesh?   Nexhmedin Arifi: Ne si ekzekutiv i komunës në vazhdimësi ...

Më shumë...

Intervistë me kryetarin e komunës së Prizrenit, Ramadan Muja

RKL: Z. Kryetar! Komuna që Ju drejtoni ka  shënuar rezultate në krahasim me komunat e tjera, si funksionimi i  Universitetit të Prizrenit pastaj ndërtimi i  një kompleksi te ri shkollor ne Prizren e rezultate të tjera. Si e keni arritur këtë?   Ramadan Muja:  Do ta potencoj lidhur me ketë ...

Më shumë...

Intervistë me ministrin e Arsimit, Ramë Buja

RKL: Zotri, ministër, cilat janë angazhimet tuaja me përparësi për detyrën e ministrisë së Arsimit, të cilën tashmë e keni filluar?  Ramë Buja: E kam thënë edhe në mediet e tjera po do ta përsërisë  edhe në këtë medie, që e kam shumë për zemër dhe shumë të respektuar, sepse ...

Më shumë...

Intervistë me kryetarin e komunës së Rahavecit, z. Smajl Latifi

RKL: Z. Kryetar, si u prit emërimi juaj në postin e kryetarit nga stafi i komunës dhe cilat janë planet që Ju keni paraparë t’i realizoni gjatë këtij viti?  Smajl Latifi: Jam pritur me respektin më të madh. Jam kryetar i zgjedhur nga vota e qytetarëve. Unë do të respektoj ...

Më shumë...