Video

Dokumentar: Masakra e Kotlinës

Masakra e Kotlinës

Dokumentar – Masakra e Kotlinës 24 mars 1999 Autor: Ahmet Qeriqi   Ankthi filloi në orën shtatë e gjysmë të mëngjesit, të mërkurën me 24 Mars 1999. Kjo ishte një befasi e tmerrshme. Ata që kishin mbetur në Kotlinë ishin shokuar kur ushtria serbe kishin vërshuar fshatin e tyre të …

Më shumë...

Dokumentar: Enver Hoxha, 1908 – 1985

Enver Hoxha

Udhëheqës i madh e i lavdishëm i PPSH-së, PRS të Shqipërisë dhe i popullit shqiptar. Themeluesi dhe organizatori i Partisë Komuniste të Shqipërisë (më vonë Parti e Punës së Shqipërisë). Prijës legjendar, organizator e strateg i Luftës Antifashiste Nacionalçlirimitare e i revolucionit popullor. Themelues e Komandant i Përgjithshëm i Forcave …

Më shumë...

Dokumentar – Milaim Beha

Dokumentar - Milaim Beha

Milaimi ishte luftëtar i shquar. Fjalët i kishte tejet të kursyera, ndërsa në sulm kundër armikut kurdoherë ishte në radhët e para. Shokët e quanin Slloveni, meqë vinte nga Sllovenia, ku kishte punuar disa vjet. Disa muaj pasi kishte hyrë në frontet e luftës çlirimtare, në fillim të majit të …

Më shumë...

Saga e Recakut

Saga e Recakut

Saga e Reçakut – dëshmi për gjenocidin serb mbi shqiptarët në Reçak. Realizimi i këtij dokumentari u ndihmua nga Komuna e Shtimes dhe Radio Kosova e Lirë

Më shumë...