mbpzhr grante
valamobile
kek
MIT
Airport Adem Jashari
Fillimi / Intervista (faqe 23)

Intervista

Intervistë me ministrin e MBPZHR-së, Idriz Vehapi

Përshëndetje për Ju z. ministër dhe mirë se vini në Radion Kosova e Lirë RKL: Z. Vehapi, cilat janë rezultatet dhe të arriturat e MBPZHR-së gjatë këtij viti? Idriz Vehapi: Unë mendoj se viti 2009 ka qenë një prej viteve më të  suksesshme në sektorin e bujqësisë, aty sigurisht ka ...

Më shumë...

Arbanë Qeriqi: Intervistë me zëvendës-kryeministrin e Qeverisë së Kosovës, Hajredin Kuçi

RKL: Mirë se vini në Valët e Radios Kosova e Lirë, zotëri, zëvendës-kryeministër! Hajredin Kuqi: Faleminderit për mundësinë që të jem mysafir Juaji. RKL: Fillimisht, në emër të stafit të Radios-Kosova e lirë, ju falënderojmë për përkrahjen financiare, që na keni dhënë ju personalisht dhe Kryeministria, për botimin e tri ...

Më shumë...

Arbanë Qeriqi: Intervistë me ministrin e FSK-së, Fehmi Mujota

RKL: Zotëri Mujota mirë se vini në Valët e Radios Kosova e Lirë. Gjatë luftës keni qenë komandant për Moral dhe Politikë i Zonës Operative të Neredimes, pastaj kryetar i Komunës së Shtimes, aktualisht jeni ministër i FSK-së, a mund të na thoni cila periudhë ka qenë më e vështirë ...

Më shumë...

RKL: Intervistë me kandidatin e PSD-së, për kryetar të Komunës së Lypjanit, z. Naser Bytyçi

( Naser Bytyçi lindi në vitin 1962 në fshatin Qylagë të Lipjanit Është doktori i Stomatologjis-Kirurg oral i diplomuar ne Universitetin e Prishtinës më 1990. Ka specializuar në vitin 2002 në kirurgji orale orale, ndodhet para magjistraturës me temë: Menaxhmenti në shëndetësi Është i martuar dhe ka 5 fëmijë martuar ...

Më shumë...

Intervistë me ministrin e MBPZHR-së, z. Idriz Vehapi

RKL: Zotëri ministër sa janë zbatuar ligjet për zhvillimin e bujqësisë, pylltarisë dhe aktiviteteve për zhvillimin rural në sektorin privat? Idriz Vehapi: Po sa i përket ligjeve të cilat janë të miratuara nga Qeveria dhe Kuvendi i Kosovës shumë prej tyre zbatohen plotësisht, ndërkaq ka edhe ligje të cilat kanë ...

Më shumë...

Intervistë me kryetarin e komunës së Skenderajt, z. Sami Lushtaku

RKL:Mirë se vini në valët e Radios Kosova e Lirë Sami Lushtaku: E përshëndes gjithë stafin e juaj, për mua është një kënaqësi e veçantë që pas kaq viteve të jem sërish në valët e Radios-Kosova e lirë. RKL: Z. Lushtaku, komuna e Skënderajt ashtu sikur edhe e tërë Drenica ...

Më shumë...

Intervistë me kryetarin e komunës së Lypjanit, Shukri Buja

RKL: Z. kryetar, cilat janë të arriturat që ka shënuar komuna e Lypjanit prej kohës kur jeni emëruar kryetar? Shukri Buja: Po sigurisht që kemi bërë ndryshime. Pretendimet e mia gjatë fushatës kanë qenë që të përkrahet nga Qeveria e Kosovës me 5 milionë euro për dy vite, ndërkaq vetëm ...

Më shumë...

Intervistë me kryetarin Bajrush Xhemajli- Ferizaj

RKL:Përshëndetje kryetar dhe mirë se vini ne valët e Radios Kosova e Lirë RKL: Z. Kryetar, cili është vlerësoni për punët dhe angazhimet që janë bërë gjatë vitit të kaluar në Komunën e Ferizajt? Bajrush Xhemajli: E konsideroj vit të suksesshëm, për arsye se janë bërë shumë të arritura .Ajo ...

Më shumë...

Jeton Syla: Intervistë me kryetarin e Komunës së Vitisë, z. Nexhmedin Arifi

RKL: Zotëri kryetar, fillimisht me cilat të arritura konkrete mund të krenoheni për kohën sa jeni i pari i komunës së Vitisë? Nexhmedin Arifi: Gjatë vitit 2008 mund të themi se kemi pasur përparime në krijimin e hapësirave shkollore, në këtë aspekt është ndërtuar shkolla në Radivojc, në fshat të ...

Më shumë...

Dilaver Goxhai: NATO-ja E VETME NUK MUND TA ÇLIRONTE KOSOVËN

Rajmonda Mojsiu, intervistë me Dilaver Goxhain, ish-zëvendës-shefin e SHP të UÇK-së ) PJESA E PARE R. Mojsiu: Po citoj titullin e një libri: “Një kolonel midis Tiranës dhe Prishtinës “, nga Ylli Polovina. Personazhi kryesor Shpëtim Golemi. Ç’ju lidh Ju me këtë libër dhe personazhin e tij? D. Goxhai: Ylli ...

Më shumë...

Jeton Syla: Intervistë me Ferid Frangun, drejtor i NSH “Banja e Kllokotit”

RKL: Është ky viti i dytë ku ju kryeni detyrën e drejtorit të NSH “Banja e Kllokotit” në Kllokot. Për çka mund të krenoheni për punën e deritashme të juaj dhe bashkëpunëtorëve Tuaj ? Ferid Frangu: Në përgjithësi dihet se Ndërmarrjet Shoqërore gjinden në një pozitë të palakmueshme. Por, ne ...

Më shumë...

RKL: Intervistë me Zëvendës ministrin e Ministrisë së Ekonomisë dhe Financave z.Bedri Hamza

RKL: Mirë se vini në emisionin Aktualitete në valët e Radios Kosova e Lirë Bedri Hamza: Fillimisht ju përshëndes juve I përshëndes gjithë dëgjuesit e radios Kosova e Lirë, radios shumë të respektuar RKL: Zëvendësministër ju ndihmoni ministrin e Ekonomisë dhe Financave në hartimin dhe politikat ekonomike e fiskale në ...

Më shumë...

Intervistë me kryetarin e Komunës së Mitrovicës, z. Bajram Rexhepi

RKL: Z. Rexhepi, është hera e dytë që kryeni funksionin e kryetarit të komunës , një kohë ishit edhe kryeministër i vendit , cila periudhë ishte më e vështirë për Ju gjatë kryerjes së këtyre funksioneve? Bajram Rexhepi: Po, të tria i kanë ato vështirësitë e veta. Fillimisht si kryeministër ...

Më shumë...

RKL: Intervistë me ministrin e Tregtisë dhe Industrisë, Lutfi Zharku

RKL: Zotëri ministër, cilat aktivitete i ka zhvilluar ministria të cilin ju e drejtoni për biznesin e vendit tonë? Lutfi Zharku: Të gjitha aktivitetet që i ka zhvilluar vitin e kaluar dhe po i zhvillon MTI-ja natyrisht që janë në interes të biznesit dhe zhvillimit të ekonomisë së vendit tonë. ...

Më shumë...

RKL: Intervistë me zëvendës-ministrin e MEM-it, z. Blerim Rexha

RKL përshëndetje i nderuari zëvendës-ministër nga Radio-Kosova e lirë Blerim Rexha: Ju lutem, shumë besoj se radio Kosova e Lirë ka qenë dhe do të jetë gjithmonë e mirëseardhur në Ministrinë tonë e do të jetë kështu edhe më tutje. RKL: Cilat janë përparësitë e Ministrisë së Energjisë dhe Minierave ...

Më shumë...

Arbanë Qeriqi: Intervistë me kryetarin e kuvendit komunal të Rahovecit z.Qazim Qeska

RKL: Përshëndetje në emër të stafit dhe drejtorisë së Radios Kosova e Lirë Faleminderit për praninë tuaj këtu në komunën e Rahovecit. Jam Qazim Qeska kryetar i komunës së Rahovecit, i zgjedhur me votën e lire të qytetarëve, në zgjedhjet e vitit 2007, mandatin e kam marrë në vitin 2008. ...

Më shumë...