Fillimi / Intervista (faqe 21)

Intervista

Hajredin Kuçi: Dua të them që Kosova ka pasur nevojë që të ketë një ligj për amnisti

RKL: Zotëri ministër, zhvillimet e kohëve të fundit në Kosovë kanë bërë që të hapen shumë çështje, ndër to edhe të tilla që i përkasin Ministrisë të cilën ju e drejtoni. Për fillim të intervistës, na thoni për dëgjuesit e Radios Kosova e Lirë, çka përfshinë ligji shumë i pëfolur ...

Më shumë...

Kolonel, Dilaver Goxhai flet gjerë e gjatë për luftën e UÇK-së, në gazetën, “DITA”

Kolonel Dilaver Goxhaj, një nga ushtarakët e parë vullnetarë nga Shqipëria në UÇK, ruan si një nga gjërat më të çmuara të jetës së tij ‘Ditarin Luftarak’ të luftimeve të shumta, që ai në detyrën e Zëvendësshefit të Shtabit të Përgjithshëm të UÇK-së (njëkohësisht dhe të koordinatorit të UÇK-së me ...

Më shumë...

Intervistë me Kryeshefin Ekzekutiv të Postës së Kosovës, Sejdi Hoxha

RKL: Cili është misioni kryesor i postës së Kosovës? Hoxha: Posta e Kosovës është një ndërmarrje e re publike e cila funksionon si ndërmarrje e re që nga gushti i vitit 2012. Misioni kryesor i Postës është që në 155 zyra postare sa janë të shpërndara në tërë territorin e ...

Më shumë...

Besim Beqaj: Ministria e Financave është ndër ministritë më të organizuara në nivel të qeverisë së Kosovës

RKL: Zotëri ministër, cila ka qenë gjendja e Ministrisë së Financave në maj të këtij viti kur e filluat punën zyrtarisht në këtë ministri?  Beqaj: Është me interes për publikun që të informohet që  Ministria e Financave është një ndër ministritë më mirë e organizuar në nivel të qeverisë së ...

Më shumë...

Intervistë e Albert Zholit me drejtorin e Radios-Kosova e Lirë, Ahmet Qeriqi

Ahmet Qeriqi është lindur më 24 dhjetor 1946, në Krojmir. Është i martuar dhe ka katër vajza, të martuara dhe dy djem, njëri i martuar, tjetri i fejuar. Deri tani është bërë gjashtë herë gjysh, ka katër nipa dhe dy mbesa. Shkollën fillore e ka mbaruar në Krojmir-Drenicë. Tetëvjeçaren dhe ...

Më shumë...

Sokol Bashota: Brenga kryesore e qytetarëve dhe jona mbetet shkalla e lartë e papunësisë

RKL: Fillimisht si kryetar i komunës në fund të mandatit të dytë, në ç’shkallë keni arritur ti realizoni premtimet e bëra gjatë fushatave? Bashota: Thënë të drejtën, ne gjithmonë jemi munduar të jemi racional në kuptimin e asaj që gjatë fushatave të premtojmë. Premtimet kanë qenë të përllogaritura shumë mirë, ...

Më shumë...

Behxhet Haliti: Gjatë vitit të kaluar, kemi grumbulluar rreth 285 milionë dhe rreth 114 për Trustin Pensional

RKL: Meqë tani jemi në gjysmën e dytë vitit, do të donim të dinim si është duke shkuar trendi i të hyrave në ATK, ku pritet të grumbullohen 301 milionë euro për vitin 2013? Haliti: Në sajë të një plani të përgjithshëm të veprimit për vitin 2013, ATK është duke ...

Më shumë...

Intervistë me kryetarin e komunës së Vushtrrisë, Bajram Mulaku

Duke folur në një intervistë për Radion ‘Kosova e Lirë’, kreu i komunës së Vushtrrisë, Bajram Mulaku ka përmendur disa nga ndryshimet kryesore që janë bërë në këtë komunë gjatë qeverisjes së tij. Investimet kapitale, sipas z.Mulaku, kapin shumën prej 55 milion eurosh, të cilat janë orientuar drejt përmirësimit të ...

Më shumë...

Intervistë me zëvendësministrin e Administratës Publike, Hajredin Hyseni

Reformimi i administratës publike në vend, modernizimi i saj karshi kërkesave e nevojave të kohës mbeten disa nga prioritetet e Ministrisë së Administratës Publike. Në një intervistë për Radion ‘Kosova e Lirë’, zëvendësministri i MAP, Hajredin Hyseni ka thënë se në fokus të angazhimeve të kësaj ministrie mbetet zbatimi i ...

Më shumë...

Gazeta LAJM – Hoxha: Kërkoj të m’i gjejnë eshtrat e babait tim

Në një intervistë ekskluzive për “Lajm”, Ardian Hoxha, djali i biznesmenit dhe veprimtarit të njohur, Remzi Hoxha, tashmë i zhdukur qe 18 vite nga strukturat e SHIK-ut, flet për të gjithë ata që ishin të implikuar dhe ata që mund të ndihmojmë për zbardhjen e këtij rasti. Ai flet për ...

Më shumë...

Intervistë me kryeshefin e Agjencisë së Pyjeve të Kosovës, Ahmet Zejnullahu

RKL: Si është gjendja aktuale nëpër pyjet e Kosovës? Zejnullahu: Kosova në raport me sipërfaqet e përgjithshme pyjore e ka një mbulueshmëri të mirë ku 44 përqind e sipërfaqeve të përgjithshme janë me pyje.  Prej tyre 60 përqind janë  prona shtetërore, ndërsa pjesa tjetër i takon pjesës private. Me fjalë ...

Më shumë...

Intervistë me rektorin e Universitetit ‘Hasan Prishtina’, Ibrahim Gashi

RKL: Z. Gashi ju jeni një nga kandidatët e vetëm  që jeni zgjedhur në mënyrë unanime nga këshilli drejtues i Universitetit të Prishtinës duke fituar votat e 9 anëtarëve aq sa gjithsej ishin në këtë këshill. Tani kur po bëhen për afërisht një vit që jeni në këtë post sa ...

Më shumë...

Valeria Dedaj: Intervistë me intelektualin dhe kritikun e letërsisë, Razi Brahimi

Razi Brahimi, ish-kritik, ish-pedagog e dekan në Institutin e Lartë të Arteve, por dhe anëtar i Lidhjes së Shkrimtarëve dhe Artistëve qysh në krijimin e saj, tregon në një intervistë për “Shekullin” sesi Komiteti Qendror merrte vendimet për Lidhjen e Shkrimtarëve. Ai tregon se sa ka ndikuar Enver Hoxha, Nexhmie ...

Më shumë...

Rami Memushaj: Këshilli Ndërakademik, projekt për shkatërrimin e gjuhës standarde shqipe (SotNews)

Në një intervistë, për SorNews” prof. dr. Rami Memushaj shpjegon se çfarë sjellin ndryshimet e propozuara këtë herë mbi gjuhën standarde, duke theksuar se ajo që po përpiqet të sjellë ky Këshill, do të jetë një pështjellim i normës gjuhësore, sidomos i normës drejtshkrimore e morfologjike, të cilat po gatuhen ...

Më shumë...

Intervistë me Bedri Kosumin, pronar i kompanisë VIPA-PESTOVA

RKL: Z.  Kosumi, në fillim të intervistës kërkojmë nga Ju të na njihni shkurtimisht lidhur me kompanisë Tuaj mjaft të sukseshme? Kosumi: Kompania ka një traditë familjare 30 vjeçare në prodhimin e patates. Në fillim jemi marrë me kultivimin e patates në një sipërfaqe prej vetëm 30 ari, në vitin 1998 ajo ka ...

Më shumë...

Ajshe Gjonbalaj, veprimtare militante e Lëvizjes Kombëtare

Ajshe Gjonbalaj u lind më 1 tetor të vitit 1948 në fshatin Vuthaj të krahinës së Plavës e Gucisë. Shkollën fillore e kreu në vendlindje, kurse shkollën Normale, në Pejë, Shkollën e Lartë në Prishtinë. U burgos më 23 mars 1984 dhe e dënuan me 13 vjet  burg të rëndë  ...

Më shumë...