tv dielli
Airport Adem Jashari
MIT
kek
Fillimi / Intervista (faqe 25)

Intervista

Intervistë me dr. prof, Mehdi Polisin

RKL:  Profesor i nderuar! Keni qenë i ftuar për të marrë pjesë në Panairin e Librit, që u mbajt  në Teheran të Iranit,  në cilësinë e prodekanit të Fakultetit Filologjik Dega e Orientalistikës. Cilat janë përshtypjet Tuaja nga kjo ngjarje kulturore? Mehdi Polisi: Po ashtu është, ne me dy kolegët ...

Më shumë...

RKL: Intervistë me kryetarin e komunës së Mitrovicës, Avni Kastrati

RKL: Zotëri Kastrati jeni zgjedhur kryetar i Mitrovicës me mandat katër vjeçar, cilat ishin arsyet që ju shtyn të merrni vendim për të qeverisur në qytetin e  Mitrovicës? Avni Kastrati: Para se gjithash jam një qytetar i vjetër, unë kam bashkëjetuar me të gjitha problemet e qytetit të Mitrovicës, kam ...

Më shumë...

Jeton Syla: Intervistë me ministrin e MBPZHR-së, Blerand Stavileci

RKL: Sa i kushtohet vëmendje nga institucionet tona sektorit bujqësisë kur dihet se nëse i referohemi statistikave bujqësia merr pjesë me 25 % të bruto produktit vendor, me 15-16 % në eksport dhe me 25-30 % numrin të punësuarve? Blerand Stavileci: Po, është vërtet se ky është një konstatim më ...

Më shumë...

RKL: Intervistë me Agron Mustafën, Drejtor i Aeroportit Ndërkombëtar të Prishtinës

RKL: Prej kohës kur jeni emëruar drejtor në Aeroportin Ndërkombëtar të Prishtinës, a i keni përmbushur ose sa i keni përmbushur kërkesat shoqërore, të biznesit, qeveritare dhe ato ushtarake ? Mustafa: Po mund të them që të gjitha kërkesat që kanë qenë deri më sot, të çfarë do natyre qofshin, ...

Më shumë...

Arbanë Qeriqi, intervistë me ministrin e Administratës Publike, dr. Arsim Bajrami

RKL: Zotëri ministër sa keni arritur t’i afirmoni institucionet e Republikës së Kosovës, dy vite të pavarësisë, në mënyrë që këto institucionet të kenë jo vetëm pamje shtetërore? Arsim Bajrami: Mendoj se viti 2009 ka qenë një vit i stabilizimit të shtetit tonë, është rrumbullaksuar struktura e kushtetuese e shtetit, ...

Më shumë...

Intervistë me kryetarin e Kuvendit Komunal të Shtimes z. Naim Ismajli

RKL: Z. Ismajli  keni qenë  pjesëtar i UÇK-së në pozitën e ndihmës  komandantit në Batalionin për mobilizim dhe personel në Batalionin “Ruzhdi Salihu” gjatë luftës ndërkohë që pas luftës keni kaluar nëpër pozita  të shumta komunale, dy mandate jeni në postin e kryetarit të komunës së Shtimes, na thoni diçka ...

Më shumë...

Intervistë me ministrin e MBPZHR-së, Idriz Vehapi

Përshëndetje për Ju z. ministër dhe mirë se vini në Radion Kosova e Lirë RKL: Z. Vehapi, cilat janë rezultatet dhe të arriturat e MBPZHR-së gjatë këtij viti? Idriz Vehapi: Unë mendoj se viti 2009 ka qenë një prej viteve më të  suksesshme në sektorin e bujqësisë, aty sigurisht ka ...

Më shumë...

Arbanë Qeriqi: Intervistë me zëvendës-kryeministrin e Qeverisë së Kosovës, Hajredin Kuçi

RKL: Mirë se vini në Valët e Radios Kosova e Lirë, zotëri, zëvendës-kryeministër! Hajredin Kuqi: Faleminderit për mundësinë që të jem mysafir Juaji. RKL: Fillimisht, në emër të stafit të Radios-Kosova e lirë, ju falënderojmë për përkrahjen financiare, që na keni dhënë ju personalisht dhe Kryeministria, për botimin e tri ...

Më shumë...

Arbanë Qeriqi: Intervistë me ministrin e FSK-së, Fehmi Mujota

RKL: Zotëri Mujota mirë se vini në Valët e Radios Kosova e Lirë. Gjatë luftës keni qenë komandant për Moral dhe Politikë i Zonës Operative të Neredimes, pastaj kryetar i Komunës së Shtimes, aktualisht jeni ministër i FSK-së, a mund të na thoni cila periudhë ka qenë më e vështirë ...

Më shumë...

RKL: Intervistë me kandidatin e PSD-së, për kryetar të Komunës së Lypjanit, z. Naser Bytyçi

( Naser Bytyçi lindi në vitin 1962 në fshatin Qylagë të Lipjanit Është doktori i Stomatologjis-Kirurg oral i diplomuar ne Universitetin e Prishtinës më 1990. Ka specializuar në vitin 2002 në kirurgji orale orale, ndodhet para magjistraturës me temë: Menaxhmenti në shëndetësi Është i martuar dhe ka 5 fëmijë martuar ...

Më shumë...

Intervistë me ministrin e MBPZHR-së, z. Idriz Vehapi

RKL: Zotëri ministër sa janë zbatuar ligjet për zhvillimin e bujqësisë, pylltarisë dhe aktiviteteve për zhvillimin rural në sektorin privat? Idriz Vehapi: Po sa i përket ligjeve të cilat janë të miratuara nga Qeveria dhe Kuvendi i Kosovës shumë prej tyre zbatohen plotësisht, ndërkaq ka edhe ligje të cilat kanë ...

Më shumë...

Intervistë me kryetarin e komunës së Skenderajt, z. Sami Lushtaku

RKL:Mirë se vini në valët e Radios Kosova e Lirë Sami Lushtaku: E përshëndes gjithë stafin e juaj, për mua është një kënaqësi e veçantë që pas kaq viteve të jem sërish në valët e Radios-Kosova e lirë. RKL: Z. Lushtaku, komuna e Skënderajt ashtu sikur edhe e tërë Drenica ...

Më shumë...

Intervistë me kryetarin e komunës së Lypjanit, Shukri Buja

RKL: Z. kryetar, cilat janë të arriturat që ka shënuar komuna e Lypjanit prej kohës kur jeni emëruar kryetar? Shukri Buja: Po sigurisht që kemi bërë ndryshime. Pretendimet e mia gjatë fushatës kanë qenë që të përkrahet nga Qeveria e Kosovës me 5 milionë euro për dy vite, ndërkaq vetëm ...

Më shumë...

Intervistë me kryetarin Bajrush Xhemajli- Ferizaj

RKL:Përshëndetje kryetar dhe mirë se vini ne valët e Radios Kosova e Lirë RKL: Z. Kryetar, cili është vlerësoni për punët dhe angazhimet që janë bërë gjatë vitit të kaluar në Komunën e Ferizajt? Bajrush Xhemajli: E konsideroj vit të suksesshëm, për arsye se janë bërë shumë të arritura .Ajo ...

Më shumë...

Jeton Syla: Intervistë me kryetarin e Komunës së Vitisë, z. Nexhmedin Arifi

RKL: Zotëri kryetar, fillimisht me cilat të arritura konkrete mund të krenoheni për kohën sa jeni i pari i komunës së Vitisë? Nexhmedin Arifi: Gjatë vitit 2008 mund të themi se kemi pasur përparime në krijimin e hapësirave shkollore, në këtë aspekt është ndërtuar shkolla në Radivojc, në fshat të ...

Më shumë...

Dilaver Goxhai: NATO-ja E VETME NUK MUND TA ÇLIRONTE KOSOVËN

Rajmonda Mojsiu, intervistë me Dilaver Goxhain, ish-zëvendës-shefin e SHP të UÇK-së ) PJESA E PARE R. Mojsiu: Po citoj titullin e një libri: “Një kolonel midis Tiranës dhe Prishtinës “, nga Ylli Polovina. Personazhi kryesor Shpëtim Golemi. Ç’ju lidh Ju me këtë libër dhe personazhin e tij? D. Goxhai: Ylli ...

Më shumë...