Fillimi / Historiku / Bashkëpunëtorët e përhershëm dhe të përkohshëm të RKL-së
RKL

Bashkëpunëtorët e përhershëm dhe të përkohshëm të RKL-së

Ahmet Qeriqi: Bashkëpunëtorët e përhershëm  dhe të përkohshëm të  RKL-së

Radio-Kosova e Lirë ka filluar transmetimin më 4 janar të vitit 1999, në kohën e luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës. Vendimin për këtë medium elektronik të luftës e kishte marrë Shtabi i Përgjithshëm i UÇK-së më 13 nëntor të vitit 1998.

Stafin e gazetarëve dhe teknikëve të Radios e të Agjencisë, gjatë luftës  e kanë përbërë: Ahmet Qeriqi, Nezir Myrtaj, Martin Çuni, Nusret Pllana, Habib Zogaj Isë Krasniqi Berat Luzha, Rizah Berisha, Ismet Sopi, Valdet Hoti.

Ndërkohë janë angazhuar edhe: eprori i UÇK-së, Shefqet Buçaj nga Lladrovci, pastaj Ajete Zogaj nga Fshati i Ri, arsimtare, Sheqir Zeneli, profesor nga Prishtina, Qemal Aliu, gazetar i “Bujkut”, Fatmir Dugolli, operator i zërit, Arbanë Qeriqi, absolvente e pedagogjisë e të tjerë.

Faza e dytë e konsolidimit të ekipit të radios:

Stafi i Radios: Ahmet Qeriqi, Nezir Myrtaj, Martin Çuni, Nusret Pllana, Habib Zogaj, Fatmir Dugolli, Valdet Hoti dhe Rizah Berisha,

Stafi i Agjencisë “Kosovapres” Berat Luzha, Isë Krasniqi, Ismet Sopi, Qemal Aliu, Besnik Berisha, Metë Bytyqi, Fadil Bajraktari, ndërsa në cilësinë e bashkëpunëtorit nga Prishtina Nuhi Paçarizi.

Në zyrën e agjencisë në Cyrih ka punuar Skënder Krasniqi.

Në cilësi të fotoreporterit, prej 20 prillit 1999 angazhohet edhe Gazmend Elshani, nga Bainca e Drenacit (ish-Gllogoc).

Punëtorë teknikë në Radio: Mentor Hoti dhe Behxhet Hoti.

Kanë prezantuar kohë pas kohe, kanë dhënë informacione, kanë mbajtur kontakte dhe kanë ndihmuar në mënyra të ndryshme:

Blerim Peja, Behxhet Krasniqi, Xhevdet Gashi, Hilmi Ramadani, Selatin Qeriqi, Naim Ymeri, Nuhi Bytyçi, Abaz Zeka, Fatmir Xhelili, Mustafë Gara, Zenel Kastrati, Nazmi Iballi, Fadil Berisha, Esat Brajshori, Shaban Hoxha, Rauf Dhomi, Efraim Kastrati, Vijon Peja, Enver Kelmendi, Bedri Rama, Emin Olluri, Mehmet K. Berisha. Shyqri Galica, Agim Berisha, Sheremet Krasniqi, Ramadan Rizani, Heset Hamdiu Vehbi Qeriqi, etj.

Bashkëpunëtorët dhe korrespondentët nga zonat operative:

Zona Operative e Drenicës:

Gani Koci, Murat Musliu, Tahir Desku, Destan Bajraktari.

Zona Operative e Pashtrikut:

Besim Baraliu, Ilaz Kadolli, Xhavit Bajraktari (dëshmor i kombit), Selatin Qeriqi, Naim Imeri, Fadil Bajraktari, Ajete Zogaj,  Arbanë Qeriqi etj.

Zona Operative e Dukagjinit:

Fitnete Ramosaj, Hyrie Veliu, Faton Mehmetaj, Salih Lajçi, Ali Geci, Remzie Zeqiraj.

Zona Operative e Shalës:

Sabit Gashi.

Zona Operative e Llapit:

Ismet Cakiqi, Muharrem Mahmutaj.

Zona Operative e Neredimes:

Ruzhdi Jashari, Ali Uka, Hyrë Emini (dëshmore)

Zona Operative e Karadakut:

Ahmet Isufi, Ismet Sylejmani

Më 12 korrik të vitit 1999, Radio-Kosova e Lirë ka vazhduar transmetimin e programit në Prishtinë, në lagjen Bregu i Diellit ku edhe transmeton program 24 0rë në ditë.

Stafi i luftës dhe i pas luftës:

Në Radion-Kosova e Lirë kanë punuar qysh prej fillimit, punojnë aktualisht dhe kanë punuar në kohë të caktuar, punojnë aktualisht në Radion Kosova e Lirë :

Ahmet Qeriqi, drejtor dhe kryeredaktor,

Valdet Hoti, teknik i transmetimit,

Arbanë Qeriqi-Gashi, gazetare, përgjegjëse e programit,

Jeton Syla, përgjegjës i marketingut,

Zamir Qeriqi përgjegjës i IT,

Haki Gashi, operator i transmetimit,

Ajshe Myrtaj, operatore e transmetimit,

Epir Qeriqi, kontabilitet,

Rizah Berisha, punëtor teknik në Shtëpinë-Muze në Berishë,

Azemine Berisha, punëtore teknike.

Kanë punuar në kohë të caktuar:

Nezir Myrtaj, Martin Çuni, Nusret Pllana, Afrim Berisha, Mejreme Maraj, Berisha, Tone Buzhala, Gashi, Habib Zogaj, Ismet Sopi, Shefqet Zeka, Gazmend Elshani, Sabrije Haxhiu, Sheqir Zeneli, Hatixhe Hoxha, Ali Gashi, Mehmet Bala, Fejzi Hajdari, Avni Dehari, Samed Elshani, Adnan Fejza, Isuf Hyseni, Agron Durmishi, Gazmend Qeriqi,  Merxhan Avdyli, Bajram Dabishevci, Remzi Jashari, Selim Zeqiri, Zeqir Bekolli, Fatmir Gjinovci, Rexhep Tërshnjaku, Hajrije Maxharraj, Florë Pacolli, Hysnije Hyseni, Zelfije Pllana, Agron Çuni, Bujar Hajrizi, Kastriot Gashi, Milaim A. Berisha. Avni Qeriqi, Hasan Haxhiu, Zejnullah Halili, Jetish Kadishani, Minire Fetahu, Tomor Avdiu, Naim Zeqiri, Bekim Islami, Emine Hoti, Xhavit Muçaj, Driton Sejdiu, Jehonë Ademaj, Shyhrete Musaj, Arbërie Zogiani, Jetë Abazi, Bledion Baraliu, Kaltrinë Pajaziti Devleta Hajredinaj, Dritë Slivova, Iliri Pireva, Endrit Myrtaj, Qëndresa Krasniqi, Dilaver Polisi. Alma Kadriu.

Në shërbimin e marketingut kanë punuar: Muhamet Kadolli, Ramush Jashari, Rexhep Tërshnjaku, Naim Bytyçi, Fadil Raça, Milaim Krasniqi, Florim Isufi.

Prej kohës kur Radio-Kosova e Lirë ka filluar transmetimin e programit, më 4 janar 1999 e deri tani, përveç stafit të përhershëm të redaktorëve, gazetarëve dhe operatorëve, janë edhe një numër shumë i madh i bashkëpunëtorëve, kudo në trojet shqiptare dhe në mërgata që kanë bashkëpunuar dhe bashkëpunojnë me këtë Radi0 dhe portalin tonë në Internet.

Kanë bashkëpunuar dhe bashkëpunojnë aktualisht:

Adem Demaçi, Zenun Gjocaj, Muhamet Pirraku, Halil Katana, Mehdi Polisi, Nezir Myrtaj, Anna di Lellio, Jakup Krasniqi, Frank Shkreli, Ismet Azizi, Hakif Bajrami, Sabit Syla, Dilaver Goxhai, Fetnete Ramosaj, Kadri Rexha, Mona Agrigoroaiei, Bardhyl Mahmuti, Koço Danaj, Faton Mehmetaj, Lulzim Beqiri, Mexhid Yvejsi, Fatmir Graiçevci, Adil  Fetahu, Qerim Rexhaj, Sheradin Berisha, Sheremet Krasniqi, Bilall Sherifi, Halil Ibrahimi, Ismet Hajrullahu, Faik Miftari, Sylejman Abazi, Rrustem Geci, Sheremet Krasniqi, Nusret Pllana, Martin Çuni,  Isuf Ismajli, Mehmet Bislimi, Shaqir Shaqiri, Rexhep Qosja, Zeqir Bekolli, Hysen Matoshi,  Rrustem Geci, Ermira Babamusta, Ibish Neziri, Ramadan Pllana, Xhemajl Pllana, Sylejman Krasniqi, Sejdi Veseli, Fadil Shyti, Bedri Tahiri, Habib Zogaj, Ismet Sopi, Kadri Ferati, Selman Dërvishi,  Sali Onuzi, Alban Bardhyli, Nezir Beqiri, Agim Kuleta, Jusuf Zenunaj, Beqir Elshani, Gëzim Mekuli, Zymer Neziri, Qerimane Polisi, Shefqet Dibrani, Reshat Badallaj, Feti Mehdiu, Faik Ismajli, Alfredo Bider, Orazio Vasta, Xhevat Ukshini, Zymer Neziri, Sadik Përvetica, Halit Gashi, Lebit Murtishi, Ibrahim Gani, Enver Mehmeti, Azem Deliu, Hydajet Hyseni, Azem Zeka, Isuf Sherifi, Mustafë Krasniqi, Miftar Memia, Haziz Gjergji, Agim Sylejmani, Albert Zholi, Afrim Berisha, Ilmi Veliu, Abdirrahim Idrizi, Hasan Qyqalla, Eshref Ymeri, Baki Ymeri, Qerim Pllana,  Faton Klinaku, Izet Shala, Smajl Latifi, Agim Vuniqi, Abdullah Prapashtica, Shefki Ollomoni, Adnan Abrashi, Fatos Aliu, Pren Marashi, Ali Geci, Salih Lajçi, Fatmir Humolli, Raif Qela, Valon Murati, Qazim Doda, Salaudin Sela, Tahir Gecaj, Shefqet Krasniqi, Shkodran Imeraj, Adil Olluri, Salih Kabashi, Sabri Simnica, Arbër Ahmeti, Dritan Goxhai, Jashar Alia, Binak Ulaj, Nehat Bllacaku, Ragip Shala, Avdi Ibrahimi, Isuf Bytyçi, Xhelal Zeqiri, Saime Isufi, Teuta Hadri, Ajshe Gjonbalaj, Hysen Gega, Ismet Rashiti, Shefik Sadiku, Arsim Sejdiu, Neki Babamusta, Gani Qarri, Zeqirja Ibrahimi, Majlinda Sinani, Arben Veselaj, Faik Krasniqi, Abaz Pllana, Lavdim Klinaku, Osman Osmani, Faton Topalli, Bedri Halimi, Mirsad Zeka, Hysni Bytyçi, Metë Bytyçi, Lerdikion Jupaj, Skënder Demalijaj, Fidan Mustafa, Arton Musliu, Ramadan Bozhlani, Aurel Desareti, Skifter Gjakova, Nexhmedin Gërguri, Hamdi Abazi, Labinot Konushevci, Driton Islami, Milaim Sylejmani, Xhemil Zeqiri, Shukri Klinaku, Brahim Avdyli, Fatmir Lamaj, Nexhmi Lajçi, Ruzhdi Jashari, Xhevat Bislimi, Ylli Pollovina, Haki Leci, Labinot Gjini, Artin Spahiu, Rexhep Kasumaj, Hilmi Gashi, Miftar Zagraxha, Merita Rexhaj, Enver Dugolli, Refik Hasani, Besnik Kryeziu, Arben A. Morina, Veli Murseli, Shefki Ollomani, Epir Qeriqi, Ali Hertica, Ndue Dodaj, Arben Dervina, Fehmi Ajvazi, Edona Hajrullahu, Ndue Nikolla, Alban Daci, Qerim Kelmendi, Ibrahim Kelmendi, Skënder Ibishi, Habib Jakupi, Fehmi Ramadani, Shefik Sadiku, Xhelal Zejneli, Hysen Gërvalla, Afrim Berisha, Faik Krasniqi,  Besart Krasniqi, Fisnik Gashi, Mirsad Zeka, Gëzim Saraçi, Lavdim Hamiti, Bejtullah Musliu, Afrim Morina, Muhamet Mala,  Rajmonda Maleçka, Rajmonda Moisiu, Sabit Gashi, Ymer Avdiu, Zeqirja Ibrahimi, Ali Uka, Dashnim Hebibi, Remzije Zeqiri, Pirro Prifti etj.

Ahmet Qeriqi

  1. 11. 2015

Kontrolloni gjithashtu

Më 21 qershor të vitit 1999, Radio-Kosova e lirë ka përmbyllur transmetimin në Malet e Berishës

RKL: Marshi i UÇK-së, një kompozim i kohës së luftës

Me rastin e fillimit të transmetimit të Radios-Kosova e Lirë, më 4 janar të vitit ...