Fillimi / Historiku (faqe 2)

Historiku

Stafi i radios dhe i agjencisë gjatë kohës së luftës

Ekipin e parë të gazetarëve dhe të teknikëve të Radios e të Agjencisë e kanë përbërë: Ahmet Qeriqi, Nezir Myrtaj, Martin Çuni, Nusret Pllana, Isë Krasniqi Berat Luzha, Rizah Berisha, Ismet Sopi, Valdet Hoti, dhe Habib Zogaj. Ndërkohë janë angazhuar edhe: luftëtari Shefqet Buçaj nga Lladrovci, pastaj Ajete Zogaj nga ...

Më shumë...

Radio-Kosova e lirë, përpjekje për mbijetesë

RKL

Emetimin e programit e ka filluar më 4 janar të vitit 1999, në fshatin Berishë të Rrafshnaltës të Drenicës. Më 21 qershor të vitit 1999, është ndërprerë emetimi në Berishë, ndërsa më 12 korrik, të po atij viti ka rifilluar punën në Prishtinë, në lagjen Bregu i Diellit ku Radio-Kosova ...

Më shumë...

Radio Kosova e Lirë, Historiku i procedurës së aplikimi, vështirësitë, pengesat, injorimi, mungesa e përkrahjes

Edhe pse Radio-Kosova e Lirë ka emetuar program prej 4 janarit të vitit 1999, përgjegjësit e Misionit për Media të OSBE-së, nuk i kanë marrë fare parasysh specifikat dhe statusin e veçantë të kësaj radioje, me rastin e ndarjes së licencës dhe të përcaktimit të statusit transmetues. Radio-Kosova e Lirë, ...

Më shumë...

Përmbajtja e programit e Radios Kosova e Lirë gjatë dhe pas luftës

Bunkeri i Radios Kosova e Lirë

E themeluar në frontet e luftës sonë çlirimtare, duke qenë bashkëpjesëmarrëse në krijimin e proceseve politike dhe ushtarake të UÇK-së, Radio-Kosova e Lirë me kohë kishte krijuar pozicion të fortë militant kombëtar, me qëllim të propagandimit të luftës për liri, duke u bërë zëdhënëse e jehonës së krismave të pushkëve ...

Më shumë...

Radio-Kosova e Lirë botuese e veprave dokumentare, letrare e artistike

Botimet e Radios Kosova e Lirë

Radio-Kosova e Lirë qysh prej mbarimit të luftës ka filluar edhe botimin e librave, monografive, arkivit dhe vepra të ndryshme autoriale. Prej vitit 1999 e deri tani ka nxjerrë në dritë: Radio-revista Kosova e Lirë 1999-2000, shtatë numra Boroshura  “Zëri i lirisë” 13 kalendarë të ilustruar 2000-2012 Publikime ARKIVI I ...

Më shumë...