KEK
Fillimi / Historiku / Stafi i radios dhe i agjencisë gjatë kohës së luftës

Stafi i radios dhe i agjencisë gjatë kohës së luftës

Ekipin e parë të gazetarëve dhe të teknikëve të Radios e të Agjencisë e kanë përbërë: Ahmet Qeriqi, Nezir Myrtaj, Martin Çuni, Nusret Pllana, Isë Krasniqi Berat Luzha, Rizah Berisha, Ismet Sopi, Valdet Hoti, dhe Habib Zogaj.

Ndërkohë janë angazhuar edhe: luftëtari Shefqet Buçaj nga Lladrovci, pastaj Ajete Zogaj nga Fshati i Ri, arsimtare, Sheqir Zeneli, profesor nga Prishtina, Qemal Aliu, gazetar i “Bujkut”, Fatmir Dugolli, operator i zërit, Arbanë Qeriqi, absolvente e pedagogjisë e të tjerë.

Në fazën e dytë të konsolidimit ekipin e radios dhe të agjencisë e përbëjnë:

Ekipin e radios: Ahmet Qeriqi, Nezir Myrtaj, Martin Çuni, Nusret Pllana, Habib Zogaj, Fatmir Dugolli, Valdet Hoti dhe Rizah Berisha,

Ekipin e agjencisë “Kosovapres” Berat Luzha, Isë Krasniqi, Ismet Sopi, Qemal Aliu, Besnik Berisha, Metë Bytyqi, Fadil Bajraktari, ndërsa në cilësinë e bashkëpunëtorit nga Prishtina Nuhi Paçarizi.

Në zyrën e agjencisë në Cyrih ka punuar Skënder Krasniqi.

Në cilësi të fotoreporterit, prej 20 prillit 1999 angazhohet edhe Gazmend Elshani, nga Bainca e Drenacit (ish-Gllogoc).

Kanë prezantuar kohë pas kohe, kanë dhënë informacione, kanë mbajtur kontakte dhe kanë ndihmuar në mënyra të ndryshme:

Blerim Peja, Behxhet Krasniqi, Sheqir Zeneli, Xhevdet Gashi, Hilmi Ramadani, Selatin Qeriqi, Naim Ymeri, Vehbi Zeqiri, Nuhi Bytyçi, Abaz Zeka, Naim Bujupi, Fatmir Xhelili, Mustafë Gara, Zenel Kastrati, Nazmi Iballi, Fadil Berisha, Esat Brajshori, Hasan Gashi, Shaban Hoxha, Rauf Dhomi, Efraim Kastrati, Vijon Peja, Enver Kelmendi, Bedri Rama, Emin Olluri, Mehmet K. Berisha. Shyqri Galica, Agim Berisha, Sheremet Krasniqi, Ramadan Rizani, Heset Hamdiu Vehbi Qeriqi, etj.

Bashkëpunëtorët dhe korrespondentët nga zonat operative:

Zona Operative e Drenicës:

Gani Koci, Murat Musliu, Tahir Desku, Destan Bajraktari.

Zona Operative e Pashtrikut:

Besim Baraliu, Ilaz Kadolli, Xhavit Bajraktari (dëshmor i kombit), Selatin Qeriqi, Naim Imeri, Fadil Bajraktari, Ajete Zogaj, Naim Bujupi, Arbanë Qeriqi etj.

Zona Operative e Dukagjinit:

Fitnete Ramosaj, Hyrie Veliu, Faton Mehmetaj, Salih Lajçi, Ali Geci, Remzie Zeqiraj.

Zona Operative e Shalës:

Sabit Gashi.

Zona Operative e Llapit:

Ismet Cakiqi, Muharrem Mahmutaj.

Zona Operative e Neredimes:

Ruzhdi Jashari, Ali Uka, Hyrë Emini (dëshmore)

Zona Operative e Karadakut:

Ahmet Isufi, Ismet Sylejmani

Kontrolloni gjithashtu

Botimet e Radios Kosova e Lirë

Botimet e Radios-Kosova e Lirë prej vitit 1999 deri në vitin 2015

Radio-Kosova e Lirë, e themeluar me vendim të Shtabit të Përgjithshëm të UÇK-së, më 13 ...