mbpzhr grante
kek
Airport Adem Jashari
valamobile
MIT
Fillimi / Institucionet

Institucionet

U mbajt mbledhja e radhës më Drejtorët e Shkollave të Komunës së Deçanit

Drejtoria  Komunale  e Arsimit mbajti mbledhje e radhës ku diskutoi shumë çështje lidhur më procesin mësimor. Mbledhja kishte ketë rend të ditës: 1.Përfundimi ( detyrat ) përfundimi i vitit shkollorë 2018/2019 2.Organizmi i garave të diturisë (testi më nxënës të shkollave  fillore dhe të mesme) 3.Të ndryshme Nder të tjera ...

Më shumë...

Brenda pak ditëve nisin punimet për asfaltimin e të gjitha rrugëve në fshatin Irzniq

Kryetari i komunës së Deçanit, Bashkim Ramosaj, nënkryetari Sami Cacaj dhe bashkëpunëtorë të tjerë sot kanë nënshkruar  kontratën me “Arfa Group’’ SH.P.K , për  asfaltimin e të gjitha rrugëve në fshatin Irzniq ku përfshihen  punët përgatitore, deri në asfaltim dhe sinjalizim. Kryetari Ramosaj tha me këtë rast se jemi duke ...

Më shumë...

Kosova dhe Shqipëria, memorandum bashkëpunimi në fushën e regjistrimit të bizneseve

Ministria e Tregtisë dhe Industrisë, gjegjësisht Agjencia për Regjistrimin e Bizneseve ka nënshkruar memorandum bashkëpunimi me Qendrën Kombëtare të Biznesit të Republikës së Shqipërisë. Nënshkrimi i memorandumit është forcimi i lidhjes së Kosovës dhe Shqipërisë, dhe do të shërbej  për zhvıllımın e ekonomisë, promovimin e inovacionit dhe shkëmbimin e teknologjisë, ...

Më shumë...

Rahoveci përmes debatit publik me qytetarë diskuton Qarkoren Buxhetore 2020-2022

Në sallën e mbledhjeve të Kuvendit Komunal të mërkurën u mbajt debat publik me qytetarë për Qarkoren Buxhetore 2020-2022, i cili përfshin planifikimin e buxhetit tre vjeçar të Komunës së Rahovecit. Pjesë e debatit ishin Afrim Dina, kryesues i kuvendit, anëtarët e KPF-së, kuvendarët e kuvendit komunal, kryetarëve të lagjeve-fshatrave, ...

Më shumë...

U mbajt mbledhja e katërt e Komitetit për Komunitete në komunën e Rahovecit

Kryesuar nga Bajram Morina, kryesues i Komitetit për Komunitete në Komunën e Rahovecit është mbajtur mbledhja e katërt e këtij komiteti, ku të pranishëm ishin anëtarët e komitetit, Fatmir Iska nënkryetar i komunës, Avni Morina drejtor i DKA-së, përfaqësues të LMT-së, OSBE-së dhe UNMIK-ut zyra në Pejë. Gjatë kësaj mbledhje ...

Më shumë...

AQH-ja zvicerane ndihmon QKMF-në me mjete pune

Organizata zvicerane AQH e cila merret me sektorin e shëndetësisë, në kuadër të përkrahjes së vazhdueshme për Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare (QKMF) në Malishevë, përsëri i ka përkrahur me mjete konkretizuese. Donacioni i fundit që AQH e ka sjellë për QKMF-në, është në vlerë prej dy mijë euro, në ...

Më shumë...

Edhe fshati Burim bëhet me kryesi dhe kryetar të ri

Ka vazhduar mbajtja e zgjedhjeve në fshatrat e Komunës së Malishevës, me qëllim të zgjedhjes së përfaqësuesve të fshatrave. Kështu, mbrëmë janë mbajtur zgjedhjet në fshatin Burim, ku është zgjedhur kryesia e re e këtij fshati, si dhe kryetari i ri. Kryetar është zgjedhur Resim Krasniqi. Zgjedhjet në fshatrat dhe ...

Më shumë...

Kryetari Haliti vizitoi fshatin Radivojcë ku po realizohen dy projekte të rëndësishme

Kryetari i Komunës së Vitisë, Sokol Haliti ka vizituar të mërkurën fshatin Radivojcë të Vitisë, për të parë nga afër punimet që po zhvillohen në rregullimin e rrugës në drejtim të varrezave të këtij fshat dhe në renovimin e objektit shkollor. Me këtë rast Kryetari Haliti u shpreh se realizimi ...

Më shumë...

U mbajt diskutimi publik për Draft Rregullore për mënyrën e menaxhimit dhe kushtet e shfrytëzimit të objekteve sportive publike

Në Viti është mbajtur diskutimi publik lidhur me Draft Rregullore për mënyrën e menaxhimit dhe kushtet e shfrytëzimit të objekteve sportive publike në Komunën e Vitisë. Përndryshe Milot Lala, Drejtor për Kulturë, Rini dhe Sport dhe Emrush Azemi gjatë këtij takimi i njoftoj të pranishmit mbi qëllimin e këtij propozim ...

Më shumë...

Komiteti për Politikë e Financa mbajti mbledhjen e gjashtë të rregullt

Anëtarët e Komitetit për Politikë e Financa të Kuvendit Komunal të Vitisë, kanë mbajtur të mërkurën mbledhjen e gjashtë të rregullt të këtij komiteti, me që rast edhe janë shqyrtuar një varg propozim vendimesh, ndër të cilat edhe Korniza Afatmesme Buxhetore (KAB) 2020-2021. Kryesuesi i Kuvendit komunal Naim Pira, ka ...

Më shumë...

Ministri Shala: Për herë të parë Kosova ka dëshmuar që është shtet me vendosjen e taksës ndaj Serbisë

Ministri i Tregtisë dhe Industrisë, Endrit Shala, ka qenë pjesëmarrës në debatin “Talk the Talk” me temën “Efekti i Taksës 100 për qind në ekonominë e vendit”. Shala tha se janë dy arsye të vendosjes së taksës, që kanë ndikuar po ashtu në ekonominë e vendit dhe në hapjen e ...

Më shumë...

Filloi asfaltimi i 500 metrave rrugë në Gurbardh

Në fshatin Gurbardh ka filluar asfaltimi i 500 metrave rrugë. Asfaltimi i dy rrugëve, bëhet në kuadër të rregullimit të infrastrukturës së përgjithshme në të gjitha vendbanimet e Komunës së Malishevës dhe realizimit të projekteve kapitale. Asfaltimin e rrugëve në këtë fshat, e kanë parë nga afër nënkryetari i Komunës ...

Më shumë...

Zëvendësministrja e MZhR-së, Magbule Shkodra i dhuron rreth 300 ekzemplarë për bibliotekën e Universitetit “Kadri Zeka“ në Gjilan

Zëvendësministrja e MZhR-së, Magbule Shkodra i dhuron rreth 300 ekzemplarë për bibliotekën e Universitetit “Kadri Zeka“ në Gjilan

Zëvendësministrja e Ministrisë së Zhvillimit Rajonal znj. Magbule Shkodra, njëherit edhe vajza e profesorit të ndjerë Prof. Dr. Sc. Sadri Shkodra, sot në emër të familjes së Prof. Dr. Sc. Sadri Shkodra, dhuroi rreth 300 ekzemplarë për bibliotekën e Universitetit “ Kadri Zeka “ në Gjilan, duke e pasuruar bibliotekën ...

Më shumë...

Nënkryetari Hajdin Berisha, priti në takim futbollistin Lirim Kastrati

Nënkryetari i Komunës së Malishevës, Hajdin Berisha, së bashku me një pjesë të qeverisë komunale, pritën në takim futbollistin e njohur, Lirim Kastrati, i cili është pjesë e kombëtares U21 dhe aktualisht luan në ligën superiore të Italisë, në Seria A, për Bolonjën. Kastrati është futbollisti më i njohur malishevas që ...

Më shumë...

Vazhdon zgjedhja e kryesive dhe kryetarëve në fshatrat e Malishevës

Ka vazhduar mbajtja e zgjedhjeve në fshatrat dhe vendbanimet e Komunës së Malishevës, ku janë duke u zgjedhur kryesitë dhe kryetarët e tyre. Të hënën janë mbajtur zgjedhjet në fshatrat Berishë, Fshat i Ri, Shkarashnik, Gollubovc dhe Plloqicë, ndërsa procesi i zgjedhjeve është monitoruar nga komisioni komunal, për organizmin dhe ...

Më shumë...

Ministrja Zhiviç mori pjesë në inaugurimin e qendrës “Biofruti”

Ministrja e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Dijana Zhiviç mori pjesë në inaugurimin e qendrës për grumbullimin e bimëve mjekësore dhe aromatike “Biofruti” në Kaçanik, në pronësi të znj. Zarije Malesi. Në këtë ceremoni të pranishëm ishin edhe drejtoresha e USAID-it Lisa Magno, zëvendës-shefe e misionit të SHBA-së në Kosovë, ...

Më shumë...