Limak Kosovo
Fillimi / Institucionet (faqe 4)

Institucionet

Korniza Afatmesme Buxhetore u prezantua edhe në bashkësinë lokale në Turiqec

Në bashkësinë lokale të Turiqecit, Kryetari i Komunës së Skenderajt, Bekim Jashari, bashkë me drejtorin e Financave, Kastriot Gashi, prezantuan Kornizën Afatmesme Buxhetore 2021-2023 si dhe projektet që do të realizohen në fshatrat e kësaj bashkësie lokale. Kryetari Jashari bëri të ditur se gjatë këtij takimi, u përballen për së ...

Më shumë...

Në Ditën Ndërkombëtare të Shërbyesve Civilë Deçani nderon Jetmir Avdiu, nga Drejtori për Gjeodezi dhe Kadastër

Në Ditën Ndërkombëtare të Shërbyesve Civilë, me mirënjohje si punëtor i dalluar për vitin 2019/2020 në Komuna e Deçanit, është nderuar Jetmir Avdiu, nga Drejtori për Gjeodezi dhe Kadastër. Dita e Shërbyesve Civilë, në botë ka filluar të shënohet me vendim nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara më ...

Më shumë...

Qeveria e Kosovës ka marrë vendim për hapjen e Aeroporti Ndërkombëtar të Prishtinës

Në mbledhjen e Qeverisë së Republikës se Kosovës  ndër të tjerash është vendos për rifillimin e transportit ajror dhe hapjen e ANP “Adem Jashari”. Rifillimi i fluturimeve komerciale do të rifilloj me 28 qershor me masa te shtuara te sigurisë dhe shëndetit. Megjithëkëtë, në draft-vendim theksohet se rifillimi i transportit ...

Më shumë...

Efiçienca e energjisë ndër objektivat e Komunës së Hanit Elezit

Kryetari i Komunës së Hanit të Elezit Rufki Suma, priti në takim të përbashkët Admir Shala, Drejtor i Fondit të Kosovës për Efiçiencë të Energjisë, Xhevat Lushi, Drejtor i Fondacionit CNVP për Kosovë, Hajrush Kurtaj, këshilltar për menaxhim të resurseve natyrore në CNVP dhe Egzon Tahirukaj, këshilltar për pylltari në ...

Më shumë...

Vazhdojnë punimet në ndërtimin e objektit të ri të shkollës në Hoçë të Vogël-Brestoc

Drejtori i Drejtorisë për Arsim në komunën e Rahovecit Avni Morina, së bashku me nënkryetarin e komunës Fatmir Iska dhe drejtorin e shkollës Ukë Gashi, kanë vizituar objektin e ri në ndërtim të shkollës “Heronjtë e Kosovës” në Hoçë të Vogël-Brestoc për të parë nga afër punimet që po zhvillohen ...

Më shumë...

Nisin takimet me qytetarët për Kornizën Afatmesme Buxhetore (KAB)

Në Komunën e Skenderajt, kanë filluar takimet me qytetarët për të diskutuar rreth Kornizës Afatmesme Buxhetore 2021-2023. Kreu i komunës, Bekim Jashari së bashku me drejtorin e Financave, Kastriot Gashi, në bashkësinë lokale të Runikut prezantuan projektet që do të realizohen në fshatrat e kësaj bashkësie lokale. Kryetari Jashari bëri ...

Më shumë...

Kryetari Jashari ka vazhduar vizitat tek familjet e dëshmorëve me rastin e 21 vjetorit të çlirimit të komunës

Kryetari i Komunës së Skenderajt, Bekim Jashari, së bashku me nënkryetarin Nuredin Lushtaku si dhe drejtorin e Kulturës, Abdyl Ymeri, kanë vazhduar vizitat tek familjet e dëshmorëve me rastin e 21 vjetorit të çlirimit të komunës, në shenjë nderimi e falënderimi për kontributin dhe sakrificën e jashtëzakonshme.  “Ashtu siç edhe ...

Më shumë...

Ministrja Dumoshi mori pjesë në zbulimin e Rrathëve Olimpik

Ministrja e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Vlora Dumoshi, bashkë me Kryetarin e Komitetit Olimpik të Kosovës, Besim Hasani dhe rektorin e Universitetit të Prishtinës, Marjan Dema, kanë zbuluar Rrathët Olimpik. Rrathët pesëngjyrësh që simbolizojnë pesë kontinente, janë vendosur nga KOK-u para shtëpisë së sportit në Prishtinë, ku ndodhen edhe zyrat ...

Më shumë...

Komanda Rajonale Perëndim e KFOR-it (RC-W) dhuroi një donacion me maska, doreza dhe dezinfektues për Komunën e Deçanit

Shefi i Shtabit Emergjent në komunën e Deçanit Izet Zenuni, bashkë me drejtorin e shëndetësisë dhe Mirëqenies Sociale Musa Berisha, Drejtorin e QKMF-së Selmon Berisha si dhe zyrtar nga Stacioni Policorë në Deçan, kanë pranuar një donacion nga Komanda Rajonale Perëndim e KFOR-it (RC-W), konkretisht nga Komandanti i Komandës Rajonale ...

Më shumë...

Ministrja Dumoshi priti në takim dy zëvendësministrat, Grabovci e Matoshi

Në kuadër të plotësimit të kabinetit të Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit, ministrja Vlora Dumoshi, ka pritur në takime të veçanta Arber Grabovcin e Halil Matoshin, dy zëvendësministrat që zyrtarisht kanë pranuar këtë detyrë. Ministrja Dumoshi me zëvendësministrat Grabovci e Matoshi diskutoi për detyrat e përbashkëta, për planet dhe ...

Më shumë...

“Women 4 Women-Kosova”me projekt për mundësi të vetë-punësimit dhe punësimit”

Kryetari i Komunës së Hanit të Elezit Rufki Suma, priti në takim pune përfaqesuesit e organizatës “Women 4 Women-Kosova”,  Ilirjana Gashi drejtoreshë e organizatës dhe Kushtrim Shehu koordinator i projektit “Mundësitë e përmirësuara të vetë-punësimit dhe punësimit”. Takim është realizuar me qëllim të nënshkrimit të “MARVESHJES PËR BASHKËPUNIM TË NDËRSJELLTË”. ...

Më shumë...

Komuna e Vitisë dhe UBT nënshkruan marrëveshjen e bashkëpunimit për hartimin e Planit Zhvillimor Komunal

Komuna e Vitisë dhe Kolegji “UBT”, kanë nënshkruar një marrëveshje bashkëpunimi për hartimin e Planit Zhvillimor Komunal për komunën e Vitisë. Qëllimi i kësaj Marrëveshje është të sigurojë një kornizë bashkëpunimi brenda së cilës UBT dhe Komuna e Vitisë hartojnë së bashku Planin Zhvillimor Komunal dhe Raportin e Vlerësimit Strategjik ...

Më shumë...

Druhet se rastet me Covid-19 mund të rriten

Komiteti Komunal për Mbrojtje dhe Shpëtim (KKMSH) në Komunën e Vitisë, ka vlerësuat se gjendja epidemiologjike nuk është e mirë. Nënkryetari i Vitisë, Hasan Aliu, tha se numri i të infektuarve, në raport me numrin e banorëve të Komunës së Vitisë, në këtë moment, nuk është i madh. Mirëpo, ai ...

Më shumë...

Punimet në ndërtimin e objektit të urgjencës në QKMF drejtë përfundimit

Ndërtimi i objekti të urgjencës në Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare në Malishevë, po shkon drejt përfundimit të saj dhe shumë shpejt Malisheva do të bëhet me një objekt dhe një shërbim shumë profesional në fushën e ofrimit të shërbimit urgjent shëndetësor. Punimet në këtë objekt i kanë parë nga ...

Më shumë...

Të gjitha shkollat e komunës së Deçanit ani pse në kohë Pandemie janë furnizuar më lënde djegëse

Drejtori i Drejtorisë Komunale te Arsimit në komunën e Deçanit Bekim Vishaj, bëri të ditur se furnizimi më lëndë djegëse (dru për ngrohje), për të gjitha shkollat e komunës së Deçanit për vitin shkollorë 2020/2021, tashmë ka përfunduar në përputhje të plotë me kushtet e kontratës. Drejtoria Komunale e Arsimit ...

Më shumë...

Ministrja Dumoshi priti në takim zëvendësministrat Grabovci e Matoshi

Në kuadër të plotësimit të kabinetit të Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit, sot ministrja Vlora Dumoshi, ka pritur në takime të veçanta Arber Grabovcin e Halil Matoshin, dy zëvendësministrat që zyrtarisht kanë pranuar këtë detyrë. Ministrja Dumoshi me zëvendësministrat Grabovci e Matoshi diskutoi për detyrat e përbashkëta, për planet ...

Më shumë...