KEK
Fillimi / Institucionet (faqe 10)

Institucionet

DKA në Han të Elezit njofton të gjithë prindërit e interesuar për regjistrimin e fëmijëve të tyre në Institucionin Parashkollor ”Ardhmëria” për vitin 2021-2022

Drejtoria Komunale e Arsimit në Han të Elezit njofton të gjithë prindërit e interesuar për regjistrimin e fëmijëve të tyre në Institucionin Parashkollor ”Ardhmëria” për vitin 2021-2022. – Në institucionet parashkollore përfshihen fëmijët prej moshës 9 muaj-deri në 6 vjeç. – Në çerdhe përfshihen fëmijët nga mosha 9 muaj deri ...

Më shumë...

Kryetari Suma priti në takim pune Vlora Elshani menaxhere e projektit ReLOaD2

Kryetari i Komunës Rufki Suma priti në takim pune Vlora Elshani, menaxhere e projektit ReLOaD2 dhe Anita Simatoviç, bashkëpunëtore e projektit. Mysafiret e njoftuan kryetarin Suma se Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP) ka bërë ftesë për komunat e interesuara për pjesëmarrje në Programin Rajonal për Demokraci Lokale ...

Më shumë...

Nxënësit e shkollës së Drobeshit përfitojnë një donacion prej 15 kompjuter nga kompania KEDS

Shkolla Fillore e Mesme e Ulët ” Dëshmoret e Vitisë̈”, paralelja e ndarë në fshatin Drobesh, u bë me kabinet të ri të informatikës falë një donacioni mjaft domethënës, duke u pajisur me 15 kompjuterë shkollorë nga ana e Kompanisë Energjetike KEDS. Ky donacion u dorëzua në prani të Drejtorit ...

Më shumë...

Njoftim për dëgjim publik për buxhetin e vitit 2022 dhe KAB-in 2022-2024 me banor të fshatrave Fortesë, Sapniq, Pataqan i Ulët, Pataqan i Epërm dhe Xërxe

Njoftohen banorët e fshatrave Fortesë, Sapniq, Pataqan i Ulët, Pataqan i Epërm dhe Xërxe të komunës së Rahovecit se me 08/07/2021, do të mbahet dëgjim publik për përgatitjen e buxhetit për vitin 2022 dhe Kornizës Afatmesme Buxhetore të Komunës së Rahovecit për vitet 2022-2024. Dëgjimi publik me banorët të fshatrave ...

Më shumë...

Filloi procesi i binjakëzimit të komunës së Junikut me komunën e Fariglianos në Itali

Komandanti regjional i KFOR-it Kolonel Francesco Maioriello vizitoj komunën e Junikut, ku u mirëprit nga kryetari i komunës së Junikut Agron Kuçi i cili e njoftoj me zhvillimet e fundit. Kolonel Francesco Maioriello në takimin e tij përshëndetës ka vlerësuar lartë mirëpritjen dhe gatishmërinë e komunës së Junikut për bashkëpunim, ...

Më shumë...

Në Deçan u zhvilluan Garat e Diturisë në Gjuhen Angleze për klasat e VI-ta, VII-ta dhe VIII-ta

Bazuar në Planin e punës së DKA-së, me dt. 29.06.2021, u zhvillua Gara e Diturisë në Gjuhen Angleze, për klasat e VI-ta, VII-ta dhe VIII-ta nga shkollat fillore të komunës se Deçanit. Garat ishin nën përkujdesjen e Profesoreshës Egzontina Zyberi, arsimtarëve vullnetarë nga shkollat e Deçanit dhe zyrtarëve nga DKA-ja. ...

Më shumë...

Vazhdon vaksinimi i qytetarëve të Hanit të Elezit

Komuna e Hanit të Elezit i njofton qytetarët e saj për procedurat të cilat duhet të ndiqen për vaksinim të grup moshave dhe kategorive tjera që mund te vaksinohen. Caktimi i terminit përmes platformës e Kosova (https://ekosova.rks-gov.net/) është i mundur për: Qytetarët mbi moshën 55 vjeçare Personat me sëmundje kronike ...

Më shumë...

Ministri Mehaj pranon nga gjenerali amerikan Larry L. Henry,  flamurin e ShBA-së, të ngritur në nderim të tij në Kampin Film City

Ministri i Mbrojtjes së Republikës së Kosovës, Armend Mehaj ka pritur sot, në përmbyllje të shërbimit në Kosovë, Shefin e Shtabit të KFOR-it, gjeneral brigadierin e Ushtrisë Amerikane në Kosovë, Larry L. Henry. Me këtë rast, gjeneral Henry i dorëzoi ministrit Mehaj, flamurin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, i ...

Më shumë...

Kryetari Suma dhe Kryesuesi i Kuvendit raportojnë për punën në gjashtëmujorin e parë të vitit 2021

Në dy takime të ndara me qytetarët, Kryetari i Komunës së Hanit të Elezit Rufki Suma dhe Kryesuesi i Kuvendit Qamush Brava raportuan për punën në gjashtëmujorin e parë të vitit 2021. Sipas Kryetarit Suma gjatë gjashtëmujorit të parë të vitit 2021 janë realizuar një varg takime dhe aktivitete me ...

Më shumë...

Kryetari Aliu, ka vizituar Fabrikën e Riciklimit të Plastikës “Reks”

I impresionuar me punën, vizionin e përkushtimin e Fabrikës së Riciklimit të Plastikës “Reks” në Ferizaj, kryetari i komunës së Ferizajt Agim Aliu, ka vizituar, bashkë me drejtorin Arbër Bytyqi dhe shefin e grupit kuvendor, Arian Imeri, një gjigant të vërtet industrial, që eksporton produktin jashtë vendit të vlerësuar si ...

Më shumë...

Ferizaj përfitoi grant prej 330 mijë eurove nga Banka Botërore për financimin e projekteve rinore

Paraditen e sotme, nënkryetari i Komunës së Ferizajt, Arton Gavazi mori pjesë në ceremoninë e nënshkrimit të marrëveshjeve në mes të MAPL-së dhe komunave përfituese në kuadër të projektit “Komunat për të rinjtë në Kosovë”, financuar nga qeveria japoneze përmes Bankës Botërore, ku Komuna e Ferizajt është një nga dhjetë ...

Më shumë...

Mbahet mbledhja e rregullt e Asamblesë Komunale në Deçan

Kuvendi i Komunës së Deçanit mbajti  mbledhje e IX-të me radhë gjegjësisht  mbledhjen e  V-të të rregullt të Asamblesë Komunale e kryesuar nga Dr.Haki Shehaj, ku në prezencën e kryetarit të Komunës Bashkim Ramosaj, Drejtorëve të drejtorive, përfaqësuesve të shoqërisë civile dhe qytetarëve, u debatua për këto pika të rendit ...

Më shumë...

U inaugurua ambulanca e fshatit Tërpezë të Vitisë

Me një ceremoni solemne e në prani të udhëheqësve komunal, stafit shëndetësor të QKMF-së në Viti, përfaqësuesve të Shoqatës Ekonomike Kulturore “Qëndresa Kosovare”, banorëve të Tërpezës, e mysafirëve të shumtë, u inaugurua ambulanca e fshatit në Tërpezë të komunës së Vitisë. Në këtë ngjarje, i pranishëm ishte edhe drejtori i ...

Më shumë...

Komuna e Hanit të Elezit pjesë e projektit “Komunat për të rinjtë”

Është mbajtur ceremonia e nënshkrimit të marrëveshjeve në mes të MAPL-së dhe Komunave përfituese në kuadër të projektit “Komunat për të rinjtë në Kosovë”, financuar nga qeveria japoneze përmes Bankës Botërore. Ky projekt do të implementohet në 10 komuna të Republikës së Kosovës dhe përmes tij do të financohen 200 ...

Më shumë...

Komuna e Rahovecit përfiton nga Granti i Bankës Botërore 250,000.00 dollarë

Kryetari i komunës së Rahovecit, Smajl Latifi ka nënshkruar me ministrin e MAPL-së Elbert Krasniqi, marrëveshje në bazë të cilës komuna e Rahovecit është përfituese në kuadër të projektit “Komunat për të rinjtë në Kosovë”, i cili financohet nga qeveria japoneze përmes Bankës Botërore. “MAPL, përmes kësaj marrëveshjeje do të ...

Më shumë...

KOMUNA E JUNIKUT NJË NGA DHJETË KOMUNAT E KOSOVËS PËRFITUESE NGA GRANTI I BANKËS BOTËRORE

Është mbajtur ceremonia e nënshkrimit të marrëveshjeve në mes të MAPL-së dhe Komunave përfituese në kuadër të projektit “Komunat për të rinjtë në Kosovë”, financuar nga qeveria japoneze përmes Bankës Botërore. Ky projekt do të implementohet në 10 komuna të Republikës së Kosovës dhe përmes tij do të financohen 200 ...

Më shumë...