KEK
Fillimi / Institucionet (faqe 20)

Institucionet

Ferizaj, mundësi për zhvillimin e turizmit rajonal

Nënkryetari i Komunës së Ferizajt, Arton Gavazi, bashkë me drejtorin e Zhvillimit Ekonomik dhe Turizmit, Zekir Bytyqi, në mesin edhe të komunave tjera nga gjithë gjeografia shqiptare, po marrin pjesë në punimet që po zhvillohen në Tiranë në Mbledhjen e Asamblesë së Përgjithshme të Unionit të Bashkive Shqiptare në Rajon, ...

Më shumë...

NDËRTIMI I RRUGËVE LOKALE NË LAGJEN 7 SHTATORI

Komuna e Junikut ka filluar ndërtimin e rrugëve lokale në lagjen 7 Shtatori, projekt që ofron infrastrukturë të mirë rrugore dhe qasje të lehtë për qytetarët që gëzojnë parcela në këtë zonë. Projekti rrugor “Ndërtimi i rrugëve lokale” financohet nga komuna e Junikut. Projekti realizohet në kuadër të iniciativës “Shërbime ...

Më shumë...

Ju dha lamtumira e fundit Ali (Rexhep)Avdiut nga Gramaqeli

Shoqatat e dala nga lufta e UÇK-së në bashkëpunim me Institucionin Komunal të Deçanit në një mbledhje të përbashkët komemorative i dhanë lamtumirën e fundit kolegut dhe bashkëpunëtorit Ali Avdiu. Të pranishëm në këtë ceremoni ishin Komandanti i Zonës Operative të Dukagjinit Ramush Haradinaj, kryetar i Komunës së Deçanit Bashkim ...

Më shumë...

Hani i Elezit për nderë të 11 Qershorit, Ditës së Çlirimit ka zhvilluar shumë aktivitete sportive dhe kulturore

Komuna e Hanit të Elezit, respektivisht Drejtoria për Arsim, Kulturë, Rini dhe Sport për nder të 11 Qershorit, Ditës së Çlirimit të Komunës së Hanit të Elezit, në kuadër të “Javës Kulturore” ka zhvilluar shumë aktivitete sportive dhe kulturore. Në përfundim të Javës Kulturore më 11 Qershor do të zhvillohen ...

Më shumë...

Ekipi “Rinia” fituese e turnirit në futboll të vogël

Me ndeshjen finale ndërmjet ekipeve 11Qershori-Rinia që u zhvillua në kuadër të aktiviteteve kulturore dhe sportive për nderë të ”11 Qershorit Ditës së Çlirimit ” të Hanit të Elezit, përfundoi turniri tradicional në futboll të vogël. Ndeshja e cila u zhvillua nga ora 19.00 në fushën e hapur të sporteve ...

Më shumë...

Në Lubishtë të Vitisë hapët njësia e përpunimit të qumështit “Bon Appetit”

Kryetari i Komunës së Vitisë, Sokol Haliti dhe Drejtori Ekzekutiv i IADK-së, Zenel Bunjaku kanë bërë përurimin e njësisë së përpunimit të qumështit “Bon Appetit” në Lubishtë të Vitisë, e cila do të menaxhohet nga Afërdita Ademi, e cila ndër tjerash ka përfituar pajisje të ndryshme me qellim të përpunimit ...

Më shumë...

22 VJETORI I ÇLIRIMIT TË JUNIKUT

Në vigjilje të 21 Vjetorit të Ditës së Çlirimit të Junikut, ditën e mirënjohjes dhe falënderimit për të gjithë heronjtë, dëshmorët dhe martirët, të cilët sakrifikuan shumë për vendin deri në Lirinë e Kosovës, komuna e Junikut organizon këto aktivitete: E premte, 11.06.2021 10:00 Homazhe te lapidari në Qendër të ...

Më shumë...

Caktohet këshilli organizues për nder të 17 qershorit, ditëlindjes së prof.Ukshin Hotit

Kryetari i komunës së Rahovecit, Smajl Latifi në mbështetje të Ligjit për Vetëqeverisje Lokale të Republikës së Kosovës dhe Statutit të komunës së Rahovecit ka nënshkruar vendimin me Nr.Prot.02/ 569/2021, më datë: 10.06.2021 me të cilin ka caktuar këshillin organizues për nder të 17 qershorit, ditëlindjes së prof.Ukshin Hoti. Bazuar ...

Më shumë...

14 qershori, ditë pushimi për gjithë punonjësit e komunës së Rahovecit

Në bazë të nenit 13 dhe nenit 58 të Ligjit për Vetëqeverisje Lokale të Kosovës Nr.03/L-040, (Gazeta zyrtare e Republikës së Kosovës Nr. 28/2008) nenit 7 paragrafi 2.1, 74 dhe 92 paragrafi 1 dhe 4 të Statutit të Komunës së Rahovecit, Nr. 1005 i datës  29.03.2017, Kryetari i Komunës, Smajl ...

Më shumë...

Kryetari Latifi ka vazhduar ciklin e debateve publike me qytetarë të fshatrave Dejnë, Dobidol, Vrajakë dhe Bratatin

Kryetari i komunës së Rahovecit Smajl Latifi i shoqëruar edhe nga nënkryetari Fatmir Iska dhe drejtor të drejtorive komunale, ka vazhduar ciklin e debateve publike me qytetarë të fshatrave Dejnë, Dobidol, Vrajakë dhe Bratatin për KAB-in komunal për vitet 2022-2024. “Ciklin e debateve publike me qytetarë i shoqëruar nga bashkëpunëtorët, ...

Më shumë...

Përkujtohet dëshmori Rashit Mustafa- “Komandant Karadaku”

Në përvjetorin e 22-të të rënies së dëshmorit të kombit, kolonel Rashit Mustafa, i njohur në luftë si “Komandant Karadaku”, janë bërë homazhe tek varri i tij në varrezat e dëshmorëve në Viti. Homazhe tek varri i kolonel Rashit Mustafës, bënë udhëheqës të Institucioneve komunale dhe Institucioneve tjera, si ata ...

Më shumë...

Armend Mehaj: Forca e Sigurisë së Kosovës do të blejë pajisje ushtarake në vlerë mbi 5 milionë euro

Armend Mehaj: Forca e Sigurisë së Kosovës do të blejë pajisje ushtarake në vlerë mbi 5 milionë euro

Ministri i Mbrojtjes, Armend Mehaj ka thënë se pas rishikimit të buxhetit aktual, shumën 5.2 milionë euro do ta shfrytëzojnë për blerje ushtarake, pasi sipas ministrit, kjo shumë e parash ishte planifikuar për shpenzime të panevojshme. Mehaj thotë se kjo është bërë pas analizës dhe vlerësimit të detajuar të planit ...

Më shumë...

Ministria e Ekonomisë dhe Komuna e Vitisë nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi

Ministria e Ekonomisë dhe Komuna e Vitisë, kanë nënshkruar një marrëveshje bashkëpunimi, ku janë pajtuar për transferin e  pasurisë jofinanciare rreth Auditimit energjetik të ndërtesave publike dhe ndërmarrjeve tjera të obligueshme -“Programi mbështetës-Zbatimi i masave të Efiçiencës së Energjisë në objektet publike”. Në bazë të kësaj marrëveshje, parashihet që përfituesi ...

Më shumë...

Këshilli i drejtorëve mbajti mbledhjen e rregullt, u diskutua për kornizën afatmesme dhe për mbështetjen nga TAIEX

Këshilli i drejtorëve të komunës së Vitisë, ka mbajtur mbledhjen e rregullt, në të cilën u diskutua për një varg çështjesh të rëndësishme, ndër to edhe për Kornizën afatmesme buxhetore. Gjithashtu, në këtë mbledhje u diskutua edhe rreth mbështetjes nga TAIEX për komunat, me prioritet rreth planit të investimeve ekonomike.

Më shumë...

Kryetari Latifi  mban debat publik me banor të fshatrave Gexhë, Malësi e Vogël dhe Ratkoc

Debatet publike me qytetarë, kryetari i komunës së Rahovecit Smajl Latifi i ka vazhduar me banor të fshatrave Gexhë, Malësi e Vogël dhe Ratkoc, në debat përveç qytetarëve të pranishëm ishin edhe nënkryetari i komunës, Fatmir Iska dhe drejtor të drejtorive komunale. Gjatë debatit me banor të këtyre fshatrave kryetari ...

Më shumë...

Në sheshin e Ferizajt, u mbajt sofra tradicionale

Në kuadër të “Ditëve të Kulturës”, në sheshin e qytetit “Adem Jashari”, po mbahet sofra tradicionale e organizuar nga sektori i rinisë, Qendra e Aftësimeve Profesionale si dhe grupe të ndryshme kulturore. Në këtë aktivitet ka marrë pjesë drejtoresha për Kulturë, Rini dhe Sport Xhemile Murati-Shabani, zyrtarë të tjerë komunal, ...

Më shumë...