Limak Kosovo
Fillimi / Institucionet (faqe 5)

Institucionet

Kryetari Haliti uron ambasadën, KFOR-in dhe popullin amerikan me rastin e 4 Korrikut- Ditë së Pavarësisë së SHBA-së

Kryetari Haliti uron ambasadën, KFOR-in dhe popullin amerikan me rastin e 4 Korrikut- Ditë së Pavarësisë së SHBA-së. “Me rastin e 4 Korrikut, Ditës së Pavarësisë, u përcjellë urimet më të përzemërta Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Ambasadës së SHBA-ve në Prishtinë, amerikanëve me mision në Kosovë dhe të gjithë ...

Më shumë...

Kryetari Haliti priti në takim përfaqësues të Forumit Kosovar për Aftësi të Kufizuara dhe Ekipin Vlerësuese Komunale për Fëmijët me Nevoja të Veçanta

Kryetari i Komunës së Vitisë, Sokol Haliti dhe Kryesuesi i Kuvendit Komunal të Vitisë, Naim Pira kanë pritur sot në takim përfaqësues nga “Forumin Kosovar i Aftësisë së Kufizuar” dhe ekipin vlerësues të komunës, ku kanë diskutuar për nevojat e ekipit vlerësues për personat me aftësi të kufizuara në veçanti ...

Më shumë...

Nënshkruhet marrëveshja për bashkëpunim ndërinstitucional Komuna e Junikut-UBT

Kryetari i komunës së Junikut Agron Kuçi ka pritur në takim rektorin e UBT-së prof.Dr Edmond Hajrizi, të cilin e ka njoftuar me prioritet dhe potencialet, zhvillimet dhe strukturimin e punëve në komunën e Junikut. Rektori i UBT-së ka falënderuar kryetarin Kuçi për bashkëpunimin dhe pjesëmarrjen e vazhdueshme në aktivitetet ...

Më shumë...

TAKIMI I KËSHILLIT KOMUNAL PËR SIGURI NË BASHKËSI

Këshilli Komunal për Siguri në Bashkësi në komunën e Deçanit ka mbajtur takimin e radhës për të diskutuar gjendjen e përgjithshme në komunitet në aspektin e sigurisë, zhvillimit dhe shëndetësisë, angazhimet e shtabit emergjent pavarësisht që komuna e Deçanit ka kaluar mirë tremujorshin e parë të pandemisë COVID-19 me vetëm ...

Më shumë...

Kryetari Ramosaj, priti në takim Ministrin e Arsimit Shkencës dhe Teknologjisë Ramë Likaj

Në kuadër të vizitave në të gjitha qytetet e Kosovës, Ministri i Arsimit Shkencës dhe Teknologjisë Ramë Likaj, këtë turn te vizitave e nisi me vendlindjen e tij Deçanin. Ai fillimisht u prit nga i pari i komunës së Deçanit Bashkim Ramosaj, nënkryetari Sami Cacaj, drejtori i DKA-së Bekim Vishaj ...

Më shumë...

Takohet shtabi komunal për menaxhimin e situatës me ethet Hemorragjike Krime Kongo (EHKK)

Shtabi komunal për menaxhimin e situatës endemike me ethe hemorragjike krime kongo (EHKK) në Komunën e Malishevës, në mbledhjen e mbajtur sot, e ka vlerësuar të qetë situatën me EHKK dhe nën kontroll, e gjithashtu u bë e ditur, se nuk ka asnjë rast të infektuar me EHKK. Këtë takim ...

Më shumë...

Kryetari Ramosaj, ka pritur në takim Komisionin për përzgjedhjen e Logos së Komunës

Kryetari i komunës së Deçanit Bashkim Ramosaj, ka pritur në takim Komisionin për përzgjedhjen e Logos së Komunës, komision ky i përbërë nga njerëz profesionistë si, Zake Prelvukaj, Dhurata Ramosaj, Dardan Luta, Binak Beqaj, Faton Mehmeti, Bekim Vishaj dhe Shkëlzen Shehu, të cilët i falënderoj për bashkëpunimin dhe punën e ...

Më shumë...

Kryetari Suma, priti në takim rasti, Arben Taravarin dhe Ziadin Sela

Kryetari i Komunës së Hanit të Elezit Rufki Suma, priti në takim rasti, Arben Taravari Kryetar i komunës së Gostivarit dhe Ziadin Sela lideri i ASH-së. Takimi ishte vazhdimësi e takimeve ndërmjet dy kryetarëve të komunës së Hanit të Elezit dhe Gostivarit. Në takim u biseduan zhvillimet aktuale në dy ...

Më shumë...

Njoftim nga Drejtoria për Bujqësi Pylltari dhe Zhvillim Rural në Deçan

Në seancën e fundit të Asamblesë Komunale të komunës së Deçanit të datës 30.06.2020 është marrë vendim  që të lirohen nga pagesa e taksës vjetore për ujitjen e tokave bujqësorë të gjithë fermerët Deçanas. Njëkohësisht një pjesë e mjeteve financiare nga 11.000€ do të shkojnë për hapjen dhe mirëmbajtjen e ...

Më shumë...

Thirrje publike për subvencionim me mjete financiare për ndërmarrje të vogla dhe të mesme

Me qëllim të zvogëlimit të deficitit tregtar dhe përmirësimit të kapaciteteve prodhuese të ndërmarrjeve të vogla dhe të mesme (NMVM), rritjen e investimeve, të eksportit, konkurrueshmërisë dhe hapjen e vendeve të reja të punës, Ministria e Tregtisë dhe Industrisë, përmes Agjencisë për Investime dhe Përkrahjen e Ndërmarrjeve në Kosovë (KIESA) ...

Më shumë...

Kryetari Suma nderon me “Mirënjohje” veteranët e arsimit

Kryetari i Komunës së Hanit të Elezit Rufki Suma, priti në takim rasti Nazim Laçi ish arsimtarë i SHFMU “Ilaz Thaçi” në Han të Elezit dhe Sali Bajramaliu ish arsimtarë i SHFMU “Veli Ballazhi” paralelet në fshatin Rezhancë. Ky takim është realizuar me rastin e pensionimit të Nazim Laçi dhe ...

Më shumë...

Në Viti me aktivitete të ndryshme do të manifestohet 2 Korriku i Deklaratës Kushtetuese dhe 4 Korriku- Dita e Pavarësisë së SHBA-së

Megjithëse në kushte pandemie e po ashtu edhe me respektim të masave mbrojtëse që kërkohen nga IKSHP, në komunën e Vitisë janë paraparë të zhvillohen disa aktivitete që do të shënojnë dy datat e rëndësishme për shtetin e Kosovës dhe SHBA-të. Në Beguncë, sonte prej orës 18:00 do të zhvillohen ...

Më shumë...

Kryetari Haliti uron qytetarët me rastin e 2 Korrikut të Deklaratës Kushtetuese

Kryetari i komunës së Vitisë Sokol Haliti, me rastin e 30 vjetorit të Deklaratës Kushtetuese të 2 Korrikut, ka uruar të gjithë qytetarët e komunës së Vitisë, për këtë ditë të shënuar në kalendarin historik të shtetit të Kosovës. “Deklarata Kushtetuese e 2 korrikut 1990, është dëshmi e vullnetit, përkushtimit ...

Më shumë...

VAZHDON NDËRTIMI I SHTRATIT TË LUMIT ERENIK FAZA IV-ërt

Projekti “Ndërtimi i shëtitores dhe hapësirave rekreative përgjatë lumit Erenik”-faza IV-tërt, ka filluar të marr pamjen e një prej atraksioneve kryesore rekreative që njëherit promovon stilin e jetesës së shëndetshme në komunën e Junikut. Ky projekt zgjatë distancën e shëtitores gjegjësisht hapësirave rekreative përgjatë lumit Erenik nga lagjja Makaj në ...

Më shumë...

LUTEN QYTETARËT RASTE KONTAKTI ME TË KONFIRMUAR ME COVID-19 TË VETËIZOLOHEN

Komuna e Junikut ju bënë thirrje qytetarëve të cilët kanë pasur kontakte me persona të konfirmuar me COVID-19 apo që kanë praktikuar vizita në vende ku ka raste të konfirmuara dhe kanë dyshime në kontaktet që kanë pasur ditët e fundit të vetizolohen. Të gjithë qytetarët që kanë nevojë për ...

Më shumë...

Partners Kosova – Center for Conflict Management (Kosovë) në bashkëpunim me Komunën e Hanit të Elezit mbajtën një punëtori dy ditore

Partners Kosova – Center for Conflict Management (Kosovë) në bashkëpunim me Komunën e Hanit të Elezit mbajtën një punëtori dy ditore e cila kishte për qëllim rritjen e kapaciteteve të institucioneve që punojnë për parandalimin dhe luftimin e ekstremizmit dhe radikalizmit të dhunshëm në Kosovë. Tema e kësaj punëtorie ishte ...

Më shumë...