tv dielli
Airport Adem Jashari
kek
MIT
Fillimi / Institucionet (faqe 3)

Institucionet

Komuna e Skenderajt nis aksionin për eliminimin e deponive ilegale të mbeturinave

Pavarësisht gjendjes emergjente në të cilën gjendemi, prioritet i qeverisjes së kryetarit të komunës së Skenderajt Bekim Jashari, mbetet mbrojtja e mjedisit dhe ruajtja e shëndetit të qytetarëve. Komuna e Skenderajt edhe këtë vit ka filluar eliminimin e deponive ilegale në lokacione të ndryshme brenda territorit të komunës. Drejtoria e ...

Më shumë...

Hapet Eko Tregu në Deçan

Me qëllimin e mirë për t’ju dalë në ndihmë fermerëve dhe blegtorëve komuna e Deçanit  ka funksionalizuar Eko Tregun. Kryetari i komunës së Deçanit Bashkim Ramosaj, me këtë rast i ka lutur të gjithë qytetarët që dëshirojnë të furnizohen në Eko-Treg, të jenë të pajisur me mjete mbrojtëse. Eko-Tregu do ...

Më shumë...

Munib Rahmoni nga Rahoveci ka dhuruar 100 pako ushqimore dhe 100 thasë miell, për Komunën e Rahovecit

Munib Rahmoni nga Rahoveci i cili jeton dhe punon në Londër, ka dhuruar 100 pako ushqimore dhe 100 thasë miell, për Komunën e Rahovecit, si ndihmë për familjet që kanë nevojë në këtë situatë të pandemisë. Kryetar i komunës së Rahovecit Smajl Latifi, në emrin e tij dhe në emër ...

Më shumë...

Kompania “Mendi-P” SHPK nga fshati Kramovik, ka dhuruar ndihma për Komunën e Rahovecit

Kompania “Mendi-P” SHPK nga fshati Kramovik, ka dhuruar për Komunën e Rahovecit 40 pako ushqimore dhe 1000 kg miell si donacion për familjet që kanë nevojë. Çdo donacion dhe veprim human në këtë kohë të vështirë pandemie, është i mirëseardhur në tejkalimin e kësaj sfide, të cilën mund ta kalojmë ...

Më shumë...

Qytetarë të pa përgjegjshëm ndezin pyjet në Skenderaj

Kryetari i komunës së Skenderajt Bekim Jashari, pas rasteve të reja të zjarrvënjëve të pyjeve, ka kërkuar nga qytetarët që të mos bëjnë veprime të tilla kundër natyrës tonë, vendit tonë për të cilin u derdh gjak. Edhe sot në kohë pandemie zjarrfikësit tonë janë duke fikur zjarrin që qytetarë ...

Më shumë...

Ministrja Dumoshi nënshkroi memorandume me nëntë federata

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit (MKRS) ka nënshkruar memorandume bashkëpunimi me nëntë federata, konkretisht me Federatën e Atletikës së Kosovës, Federatën e Boksit, Federatën e Karatesë, Federatën e Mundjes, Federatën e Notit, Federatën e Ping Pongut, Federatën e Sportit Shkollor, Federatën e Tenisit dhe Federatën e Xhudos të Kosovës. ...

Më shumë...

Institucionet e kulturës bashkërendohen për punën që i pret këtë vit

Ministrja e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Vlora Dumoshi, takoi drejtuesit e institucioneve nacionale të kulturës, me të cilët bisedoi për bashkërendimin e punëve për këtë vit. Konkretisht, ministrja Dumoshi i njoftoi drejtuesit e institucioneve të Bibliotekës Kombëtare të Kosovës, Galerisë Kombëtare të Kosovës, të Qendrës Kinematografike të Kosovës, Ansamblit Kombëtar ...

Më shumë...

Kalendari online i teatrove të Kosovës për muajin prill

Për shkak të situatës së pandemisë me Covid- 19, në të cilën gjendet Kosova, Teatri Kombëtar i Kosovës dhe Teatri i Gjilanit kanë marrë iniciativë për krijimin e një kalendari online të përbashkët për muajin prill. Kësaj iniciative i janë bashkangjitur edhe Teatri “Hadi Shehu” – Gjakovë” , Teatri “Bekim ...

Më shumë...

Kuvendi i Komunës së Hanit të Elezit mbanë mbledhje të jashtëzakonshme

Kuvendi i komunës së Hanit të Elezit, mbanë mbledhje të jashtëzakonshme me vetëm një pike të rendit të ditës: Shqyrtimi i gjendjes rreth koronavirusit në Komunën e Hanit të Elezit. Lidhur me gjendjen rreth koronavirusit në Komunën e Hanit të Elezit para këshilltarëve raportoi Kryetari i Komunës Rufki Suma. Kryetari ...

Më shumë...

Njoftim nga drejtoria Komunale e Arsimit në Rahovec për shpalljen e konkursit për bursa për student për vitin akademik 2019-2020

Drejtoria e Arsimit në Komunën e Rahovecit, njofton se ka shpallur konkurs për ndarjen e bursave për studentë për vitin akademik 2019-2020 për shkollimin universitar. Sipas konkursit të lëshuar nga kjo drejtori, përfitues të këtyre bursave do të jenë të gjithë ata studentë që janë banorë të Komunës së Rahovecit ...

Më shumë...

Inspektorët dhe policia në Malishevë kanë mbyllur lokalet që nuk kanë respektuar urdhëresat dhe vendimet

Drejtoria e Inspektoratit në Malishevë, në bashkëpunim me Policinë e Kosovës, kanë zhvilluar një aksion të gjerë kontrolli, për lokalet afariste të cilat kanë thyer urdhëresat dhe vendimet e Qeverisë së Kosovës, përkatësisht për mos ofrim të shërbimeve nga disa lokale afariste. Me këtë rast kanë mbyllur disa lokale, si ...

Më shumë...

PLANI OPERACIONAL PËR PAKON FISKALE EMERGJENTE

Komuna e Junikut kërkon nga qytetarët, operatorët ekonomik dhe shërbyes të institucioneve komunale, ju lutemi konsultoni 15 Masat mbështetëse të Planit Operacional për Pakon Emergjente të aprovuar nga Ministria e Financave dhe Transfereve. Për zbatimin e Planit Operacional për Pakon Emergjente obligohen të gjitha institucionet dhe njësit përkatëse të propozojnë ...

Më shumë...

URDHËRESË PËR MBARËVAJTJEN E VEPRIMTARIVE EKONOMIKE NË JUNIK

Komuna e Junikut njofton se urdhëresa e MEPTINIS e datës 23.03.2020 urdhëron të gjithë operatorët ekonomikë për respektim të urdhëresës, në të kundërt do përballen me masa ndëshkimore. Në shtesën fq. 5 mund të gjeni Klasifikimin e Veprimtarive Ekonomike, sipas kodeve NACE, në urdhëresën MEPTINIS, të 23 Mars 2020. Kujdesu ...

Më shumë...

Deçani  kërkon nga qytetarë që të ju përmbahen të gjitha masave

Komuna Deçan

Tashmë, Kosova ka hyrë në fazën më kritike të luftës kundër COVID-19. Prandaj, është obligim i gjithsecilit prej nesh që të respektojmë të gjitha masat për parandalimin e përhapjes së këtij virusi. Kryetari i Komunës së Deçanit Bashkim Ramosaj, ju bën thirrje publike të gjitha veprimtarive ekonomike në komunën e ...

Më shumë...

Deçani funksionalizon Eko -Tregun për shitjen e produkteve bujqësore të prodhuara nga fermerët e Deçanit

Bazuar në Nenin 13 të Ligjit për Vetëqeverisje Lokale, Ligji 03/L0-40, paragrafi 7 të Nenit 15 të Statutit të Komunës së Deçanit, Kryetari i Komunës nxjerr këtë: V E N D I M I Me anë të këtij vendimi komuna e Deçanit, funksionalizon Eko -Tregun për shitjen e produkteve bujqësore ...

Më shumë...

GJENDJA NË KOMUNËN E RAHOVECIT E QETË DHE STABILE

Kryetari i komunës së Rahovecit Smajl Latifi me bashkëpunëtorë, e ka vizituar QMF-në në Krushë të Madhe për t’u informuar lidhur me gjendjen në këtë fshat pas alarmimit të opinionit, se pikërisht në këtë fshat, ditën e premte dy persona nga Banja e Malishevës kanë shitur fidane e që kanë ...

Më shumë...