Airport Adem Jashari
MIT
kek
mbpzhr 2018
Fillimi / Institucionet (faqe 2)

Institucionet

Përfundoi turneu i XXI-të ndërkombëtar në boks “Adem Jashari”

Ka përfunduar edicioni i XXI-të i turneut ndërkombëtar në boks “Adem Jashari” i cili është mbajtur në Pallatin e Rinisë dhe Sporteve në Prishtinë. Çmimi kryesor i këtij turneu i takoi boksierit Shpëtim Bajoku, në këtë turne morën pjesë sportistë të vendeve të ndryshme si: Kosova, Shqipëria, Maqedonia, Bosnja dhe ...

Më shumë...

Tabe Krasniqi, shembull i një fermereje të suksesshme

Sektori i bujqësisë, është bërë atraktiv edhe për femrat, të cilat me angazhimin e tyre në veprimtari bujqësore po tregohen mjaft të suksesshme. Njëra ndër këto fermerë është edhe Tabe Krasniqi, e cila ka më shumë se 10 vjet që merret me mbarështimin e lopëve qumështore. Veprimtarinë e saj blegtorale ...

Më shumë...

Komuna e Vitisë dhe Organizata për Reforma Lokale „EULOC“ lidhin marrëveshje bashkëpunimi

Kryetari i Komunës së Vitisë, Sokol Haliti ka nënëshkuar marrëveshje bashkëpunimi me Organizatën për reforma lokale – EULOC në Viti. Sipas Florim Ibrahimit, Drejtor Ekzekutiv i Organizates EULOC në Viti, kjo organizatë është përfituese e një granti të financuar nga European Union for Kosovo, përmes Rrjetit të Grave të Kosoves, ...

Më shumë...

U mbajt mbledhja e rregullt e Këshillit të Drejtorëve në Malishevë

Kryetari i Komunës së Malishevës, Ragip Begaj, e ka mbajtur mbledhjen e rregullt të Këshillit të Drejtorëve, ku drejtorët e drejtorive komunale, kanë raportuar për punët dhe aktivitetet e tyre gjatë javës së kaluar dhe planifikimet për javën në vijim. Në këtë mbledhje, siç u bë e ditur, gjatë javës ...

Më shumë...

Fillon grumbullimi i mbeturinave në fshatrat e komunës së Deçanit

Me qëllim të ofrimit të shërbimeve më të mira për qytetarët e saj, Komuna e Deçanit, përkatësisht Drejtoria për Shërbime Publike Mbrojtje dhe Shpëtim, në bashkëpunim me Kompaninë Komunale për grumbullimin e mbeturinave N.P.L “Higjiena” do të zgjerojë shtrirjen e shërbimit për grumbullimin e mbeturinave në të gjitha amvisëritë në ...

Më shumë...

Demant për shkrimin e Gazetës Koha Ditore “Qeveria paguan mijëra euro qira për zyrat që nuk i shfrytëzon”

Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural (MBPZHR), demanton shkrimin e gazetës “Koha Ditore”, me titullin  “Qeveria paguan mijëra euro qira për zyrat që nuk i shfrytëzon”, të botuar me datë 15 nëntor 2019, në të cilin shkrim ka pasaktësi dhe informim jo të drejtë për publikun. Me qëllim të ...

Më shumë...

MINISTRIA E INFRASTRUKTURËS DHE TRANSPORTIT SHËNON DITËN BOTËRORE TË PËRKUJTIMIT TË VIKTIMAVE NË TRAFIKUN RRUGOR

Ministria e Infrastrukturës dhe Transportit, në bashkëpunim me Policinë e Kosovës dhe Shoqatën e Sigurimeve të Kosovës, të premten kanë shënuar Ditën Botërore të përkujtimit të viktimave në trafikun rrugor. Si një nga akterët kontribuues në sigurinë e trafikut rrugor, MIT, e përfaqësuar nga Fejzulla Mustafa, Drejtor i Departamentit Koordinues ...

Më shumë...

Zëvendësministrja Bunjaku mori pjesë në hapjen e ekspozitës së Kimonës

Zëvendësministrja e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Leonora Morina-Bunjaku mori pjesë në hapjen e ekspozitës së Kimonës me promovim të trashëgimisë kulturore me motive nga Kosova, kjo ekspozitë u organizua nga Asociacioni i Miqësisë Kosovare-Japoneze në bashkëpunim me Bibliotekën Kombëtare të Kosovës “Pjetër Bogadani”. Me këtë rast, zëvendësministrja Bunjaku tha se ...

Më shumë...

Projekti “InTerDev2” bëri bashkë gratë ndërmarrëse të Vitisë dhe Dragashit

Në kuadër të “Javës së Ndërmarrësisë”, në Viti është mbajtur një panair, ku u ekspozuan produktet prodhuese dhe veprimtarit të tjera biznesore, gratë e komunës së Vitisë dhe të komunës së Dragashit. Ky aktivitet u organizua në kuadër të projektit: Zhvillimi i Integruar Territorial (Interdev 2), financuar nga Agjencia Austriake ...

Më shumë...

Ka filluar rregullimi i parkut në fshatin Marali

Në fshatin Marali të komunës së Malishevës, ka filluar rregullimi i hapësirës në qendër të fshatit, përkatësisht rregullimi i parkut në fshat, në hapësirën ku është i vendosur edhe një lapidar. Në fillimin e punimeve për rregullimit e parkut, ishin të pranishëm nënkryetari i komunës, Hajdin Berisha dhe drejtori i ...

Më shumë...

Pastrohet ambienti përreth liqenit në Mirushë të Malishevës

Organizuar nga Shoqata e Peshkatarëve Sportiv “Sykuqi” në Malishevë, në bashkëpunim të ngushtë me Komunën e Malishevës, njësinë e kompanisë për menaxhimin e mbeturinave “Ekoregjioni” në Malishevë, njësinë e zjarrfikësve në Malishevë dhe nxënësit e SHFMU “Labinot Krasniqi” në Mirushë, është pastruar ambienti përreth liqenit në Mirushë. Në këtë aksion ...

Më shumë...

Nisën punimet në ndërtimin e memorialit ,,Dëshmorët e Kombit ‘’ në fshatin Carrabreg i Ulët

Në afërsi të SHFMU ,,Lidhja e Prizrenit’’ kanë nisur punimet për ndërtimin e memorialit ,,Dëshmorët e Kombit ‘’ të fshatit Carrabreg i Ulët t+ë komunës së Deçanit, aty ku do të skaliten emrat e 6 Dëshmorëve të këtij fshati të rënë në luftën e UÇK-së si dhe 2 dëshmorët e ...

Më shumë...

Kryetari Latifi, ka pritur në takim shkrimtarin, publicistin dhe ish luftëtarin e UÇK-së Sefer Pasha nga Mallakastra e Shqipërisë

Kryetari i komunës së Rahovecit Smajl Latifi, ka pritur në takim shkrimtarin, publicistin dhe ish luftëtarin e UÇK-së Sefer Pasha nga Mallakastra e Shqipërisë, i cili ka shkruar shumë vepra për profesorin e atdhetarin e çështjes kombëtare, Mr. Ukshin Hotin. Ardhjen e tij në Kosovë e mundësoi Komuna e Rahovecit ...

Më shumë...

Pezullohet përkohësisht zhvendosja e stafit të MKRS-së

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit njofton opinionin e gjerë me zhvillimet e fundit në lidhje me protestën që zyrtarët e Ministrisë kanë zhvilluar për 7 ditë pune me radhë, me qëllim kundërshtimin e zhvendosjes së kësaj Ministrie nga objekti ku ndodhet aktualisht, përkatësisht vendosjen e së njëjtës në objekt ...

Më shumë...

Komuna e Vitisë shënon Ditën Botërore të Diabetit, në QKMF-në e Vitisë hapet një Zyre këshillimore falas për këtë sëmundje

Komuna e Vitisë, konkretisht Qendra Kryesore e Mjekësisë Familjare (QKMF) në Viti, ka shënuar Ditën Botërore të Diabetit. Me këtë rast një ekip i QKMF-së, në qendër të qytetit të Vitisë, ka shpërndarë fletushka informative mbi këtë sëmundje si dhe kanë bërë matjen e sheqerit në gjak. Me këtë rast ...

Më shumë...

Deçani Ekologjikë, komunë e pastër

Vijon informimi qytetar në fshatrat e komunës së Deçanit ku parashihet të shtrihet shërbimi i grumbullimit të mbeturinave prej kompanisë komunale “Higjiena”. Sot ekipet e koordinuara nga Drejtoria e Shërbimeve Publike Mbrojtje dhe Shpëtim, në bashkëpunim me Kompaninë Komunale ,,Higjiena’’ gjatë tërë ditës kanë regjistruar ekonomit familjarë në fshatrat Lëbushë ...

Më shumë...