leoni

Ministri Shala priti drejtuesit e Shoqatës së Producentëve të Kosovës

Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Shala, ka pritur sot në një takim Blerta Bashollin, kryetare e Shoqatës së Producentëve të Kosovës, të shoqëruar nga Shkumbin Istrefi dhe Fatmir Spahiu.

Drejtuesit e kësaj shoqate e njoftuan ministrin Shala me qëllimet dhe objektivat e kësaj shoqate, dhe u shprehën se janë të gatshëm për bashkëpunim të ngushtë më MKRS-në, në funksion të përmirësimit të mëtejmë të kushteve për zhvillimin e kinematografisë së Kosovës.

Drejtuesit e kësaj shoqate u shprehën se shoqata mbledhë rreth vete producentë kredibil, dhe si e tillë, mund të ndihmojë në shumë drejtime kinematografinë e Kosovës.

Ministri Shala i përgëzoi drejtuesit e kësaj shoqate për iniciativën, dhe u premtoi bashkëpunim në funksion të krijimit të një klime sa më të volitshme për zhvillimin e kinematografisë së Kosovës.

Ministri Shala u shpreh se MKRS-ja ka rritur dukshëm përkrahjen për kinematografinë e Kosovës, veçmas me rritjen e buxhetit, dhe synon që kjo përkrahje të vazhdojë edhe në të ardhmen. Më tej, ministri Shala drejtuesit e kësaj shoqate i informoi me punët që po bën MKRS-ja për përmirësimin e legjislacionit në fushën e kinematografisë dhe kulturës. Në funksion te kësaj, u shpreh Shala, Ligji për Kinematografinë së shpejti do të shkojë në Parlament për lexim të dytë, dhe me miratimin e tij, shumë çështje që lidhem me fushën e kinematografisë do të rregullohen më mirë.

Ministri Shala, drejtuesit e kësaj shoqate i informoj edhe me Ligjin për Sponzorizime dhe Donacione, i cili gjithashtu është në procedurë. Ky ligj krijon mundësi të reja dhe lehtësira për financimin edhe më të madh të kulturës së Kosovës.

Ndërmjet ministrit Shala drejtueseve të kësaj shoqate u bisedua edhe për iniciativën për themelimin e një Fondi për Industrinë e Filmit dhe Lehtësirat Financiare, me çka Kosova synon të futet në tregun ndërkombëtar të filmit në vitin 2017.

Drejtuesit e kësaj shoqate e përgëzuan ministrin Shala për këtë nismë, dhe u shprehën se ky fond, i cili, garanton lehtësira financiare për produksionet e huaja filmike, të cilat do vijnë në vendin tonë për realizimin e projekteve filmike, është jashtëzakonisht i dobishëm për afirmimin e mëtejmë të artit dhe kulturës së Kosovës.

Kontrolloni gjithashtu

KALENDARI I DËGJIMEVE BUXHETORE PUBLIKE ME QYTETARË E KOMUNËS SË  RAHOVECIT PËR BUXHETIN E VITIT 2025

Duke u bazuar në Ligjin për menaxhimin e financave publike dhe përgjegjësitë, Statutit të Komunës …