KEK
Fillimi / Institucionet / Në Viti u mbajt sesioni informues lidhur me implementimin e projektit “Prosperiteti i prodhimtarisë agrare në Kosovë nga investimet e qëndrueshme rurale – PASURI”

Në Viti u mbajt sesioni informues lidhur me implementimin e projektit “Prosperiteti i prodhimtarisë agrare në Kosovë nga investimet e qëndrueshme rurale – PASURI”

Organizuar nga Caritasi Zviceran në bashkëpunim me komunën e Vitisë, në Viti u mbajt një sesion informues lidhur me grantet që do tu shpërndahen fermerëve të kësaj komune me qëllim të mbështetjes dhe promovimit të prodhimtarisë bujqësore në komunën e Vitisë por edhe me qëllim të zbatimit të projektit, “Prosperiteti i prodhimtarisë agrare në Kosovë nga investimet e qëndrueshme rurale – PASURI”, që synon përmirësimin e kushteve jetësore të fermerëve, rritjen e gjenerimit të të hyrave dhe prodhimin bujqësor në këtë komunë. Me këtë rast Kryetari i Komunës së Vitisë, Sokol Haliti ka mbajtur një fjalë rasti për fermerët vitias. “Vitin 2020 e kemi filluar mbarë me disa projekte në fushën e bujqësisë. Komuna e Vitisë, konkretisht Drejtoria për Bujqësi, Pylltari dhe Zhvillim Rural, Grupi i Veprimit Lokal “Vitia” në bashkëpunim me partnerët tanë po bashkëpunojnë ngushtë në zhvillimin e të gjitha sektorëve bujqësor në këtë komunë”, u shpreh Kryetari Haliti. Ai ju bëri thirrje fermerëve vitias që të vazhdojnë të punojnë me nderë dhe të shfrytëzojnë potencialet e tyre me qëllim të zhvillimit të vendit. Ndërkaq Nderim Pasuli nga Caritasi Zvicran, potencoi se 90% e përkrahjes së fermerëve vitias në kuadër të projektit të përbashkët me Komunën gjatë këtij viti do të bëhet në sektorin e Bimëve Mjekësore Aromatike dhe frutave manore si: dredhëz, boronicë dhe mjedra dhe shtoi se nga nesër do të hapët aplikimi për këto grante dhe bëri me dije se gjithçka do të jet publike. Kurse Arlinda Sahiti, Drejtoresh për Bujqësi, Pylltari dhe Zhvillim Rural, në Viti tha se implementimi i këtij projekti synon përmirësimin e kushteve jetësore të fermerëve, rritjen e gjenerimit të të hyrave dhe prodhimin bujqësor. Ajo potencoi se kjo gjë u bë e mundur pas analizimit të kërkesave të tregut dhe pas analizave të hollësishme nga Caritasi Zviceran. Gjithashtu gjatë këtij takimi fermerët vitias kanë parashtruar pyetje rreth implementimit të këtij projekti në komunën e Vitisë.

Kontrolloni gjithashtu

Task Forca komunale për mbikëqyrjen e zhvillimit të procesit mësimorë në kushte të Pandemisë së koronavirusit në Komunën e Hanit të Elezit mbanë takimin e radhës

Në takimin të cilin e kryesoi kryetari i komunës së Hanit të Elezit Rufki Suma, ...