Dardan Molliqaj: Në dialogun Kosovë-Serbi ka dakordim, por jo edhe marrëveshje

Dardan Molliqaj: Çështja e tri komunave të Kosovës Lindore duhet të jetë pjesë e dialogut Kosovë-Serbi

Kryetari i Partisë Socialdemokrate, Dardan Molliqaj, është cituar të ketë deklaruar se çështja e komunave Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë duhet të jetë pjesë e dialogut Kosovë-Serbi., Ripërcaktimi i kufirit është zgjidhja e duhur politike dhe e vetmja që krijon kushte për marrëdhënie të tjera me Serbinë. Kjo çështje  nuk bën të përdoret si instrument për lëshim pe ndaj veriut ose kushtëzime nën nocionin arkaik të reciprocitetit, por si nevojë që qytetarët e kësaj treve  kanë për jetë shoqërore e politike, për mirëqenie e siguri. Për barazi. Që Lugina të pushojë së përdoruri politikisht, ajo duhet të përfundojë si temë. Ripërcaktimi i kufirit është zgjidhja e duhur politike dhe e vetmja që krijon kushte për marrëdhënie të tjera me Serbinë”, ka shkruar Molliqaj.

Kontrolloni gjithashtu

Nikolla: Mbledhja e dy kuvendeve në prag të festës së pavarësisë së Shqipërisë as nuk mund të ëndërrohej vite më parë

Kryetarja e Kuvendit të Shqipërisë, Lindita Nikolla ka vlerësuar lart mbledhjen e përbashkët të institucioneve …